IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2008, 17:34   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Melek 11 yaşına kadar yaşayabilecek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hatay’da yaşayan 7 yaşındaki Melek Olgar, Dünya’da ender rastlanan ve sinir sistemindeki doğumsal bir hasar olan "Hallerman-Streiff" hastalığı nedeniyle en çok 11 yaşına kadar yaşayabilecek.

Hastalığı nedeniyle 7 yaşında olmasına rağmen 2 yaşındaki bir çocuk
görümündeki Melek’in vücudu gelişmiyor, gözleri yüzde 50 oranında görüyor,
dişleri çürüyor, saçları çıkmıyor
Melek’in anne ve babası ise kızlarının çaresiz hastalığı karşısında acıların en büyüğünü yaşıyor.


Antakya’nın merkeze bağlı Dikmece köyünde yaşayan, 18 yıllık evli Mehmet ve Gülcan Olğar çifti, 4 çocuklarının en küçüğü olan Melek’in ölüme her geçen gün biraz daha yaklaşmasını çaresizlik içinde izlediklerini söylediler.
Anne Gülcan Olgar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının doğum ağırlığının 1 kilogram olduğunu, 3 aylık oluncaya kadar da normal gelişim gösterdiğini belirterek, şunları söyledi:


"3’ncü aydan sonra kızının gözlerinde bir tuhaflık fark edip doktora götürdüğümde onbinde bir rastlanan genetik bir iskelet hastası olduğunu öğrendim. Doktorlar bu hastalığın ayrıntılarını anlattığında ise ikinci kez yıkıldım. Meleğimin boyunun uzamayacağını, yaşıtları gibi zeka düzeyine sahip olamayacağını ve gözlerinin görmeyeceği, tedavisinin de mümkün olmadığını söylediler."

Hatay ve Ankara’da sayısız doktora gittiklerini, ancak çare bulamadıklarını vurgulayan anne Olğar, kızının yaşıtlarının okula başladığını, ancak Melek’in küçük bir bebek gibi hala bakım istediğini kaydetti.
Melek’in katı hiçbir yiyeceği yiyemediğini, sadece sıvı gıdalarla beslendiğini belirten anne Olgar, maddi sıkıntı nedeniyle bazı günler bu gıdaları bile alabilmekte zorlandıklarını kaydetti.

"KIZIMIN BÜYÜMESİNİ İSTEMİYORUZ"
Gözleri yüzde 50 oranında görmeyen, dişleri çürüyen ve saçları çıkmayan kızının gözleri önünde her gün eridiğini belirten Olgar, şöyle devam etti:
"Kızımın bu halde olması beni kahrediyor. Ancak asıl üzen ise ’doktorların 11 yaşına kadar yaşayabilir demesi’ Melek şu an 7 yaşında ve doktorların dediğine göre kızımla vakit geçirebileceğim sadece 4 yılım kaldı. Kanım, canım olan kızımın öleceği günü bilmek çok acı. Bu halde kalsın büyümesin, ama gözümün önünde olsun istiyorum. Meleğim asla 11 yaşına gelsin istemiyorum."
Maddi imkansızlıklar nedeniyle 14 yaşındaki oğlunu ilköğretimden sonra okutamadığını, 12 ve 13 yaşlarındaki kızı ve diğer oğlunu da ilköğretimden sonra okutamayacağını anlatan anne Olgar, eşinin inşaatlarda çalışarak geçimlerini sağlamaya çalıştığını anlattı.

UZMAN GÖRÜŞÜ
Antakya Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Edip Gali ise Hallerman-Streiff sendromunun genetik bir rahatsızlık olduğunu, gelişen tıp imkanlarının bile bu hastalığa henüz çare bulamadığını söyledi.
Bu hastalığın ilk olarak 1893 yılında tanımlandığını ve 1950’de üç vakanın tespit edildiğini vurgulayan Gali, şunları kaydetti:
"Bu hastalıkla mücadele yaş ilerledikçe güçleşiyor. Hastalık nedeniyle kemikleşmede gecikme, zeka geriliği, görme kaybı, yüz hatlarında bozulmalar oluyor. Hastaların çoğunda alında çıkıklık, çenede düşüklük ve dişlerde bozulmalar görülüyor. Ayrıca yaşın ilerlemesiyle de hastalar, solunum yetmezliği nedeniyle kaybediliyor."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Aralık 2008, 23:54   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Melek 11 yaşına kadar yaşayabilecek




Allah sabır versin Ailesine. Hastalık cok iLLet bişey En kucugunu dahi ALLah dusmanımın basına vermesin.

Güzel Haber.

 

 

Etiketler
11, kadar, melek, yasayabilecek, yasina, yaşayabilecek, yaşına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık