IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2008, 17:08   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk ailenin çocukları Hollandalı lezbiyen çifte verilecek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Lahey Yüksek Mahkemesi'nin lezbiyen koruyucu aileye verilmesine karar verdiği Türk çocuklara DHA ulaştı.

IĞDIR'da dayıları Teğmen Aslan'nın yanında yaşayan Halil (7) ve Arif (11) Azeroğlu kardeşler, kendilerini Hollandalı lezbiyen koruyucu aileye verilmesine karar veren Lahey Yüksek Mahkemesi'nin kararına tepki göstererek gözyaşına boğuldular. Koruyucu ailede kalmayacaklarını söyleyen kardeşler, "Bizi verseler de oradan kaçacağız" dediler.

Doğan Haber Ajansı Lahey Yüksek Mahkemesi'nin lezbiyen koruyucu aileye verilmesine karar verdiği iki Türk çocuğuna ulaştı. Iğdır merkezde yaşayan dayıları Teğmen Aslan'ın yanında kalan Arif ve Halil Azeroğlu kardeşler, mahkemenin kararına tepki gösterdiler. Iğdır il merkezindeki bir ilköğretim okulunda eğitimlerine devam eden iki kardeş, anne Nurgül (43) ile baba Hanlar Azeroğlu'na (38), kavuşmanın hayalini kurarken, lezbiyen koruyucu aileye verilmesi kararı karşısında büyük şaşkınlık yaşadılar. Anne ve babalarını çok özlediklerini belirten iki kardeş, daha önce yaklaşık 3 yıl boyunca yanlarında kaldıkları lezbiyen koruyucu ailenin kendilerine kötü davrandıklarını söyledi. Şeker hastalığı nedeniyle tedavi gören Arif Azeroğlu, "Ben tekrar koruyucu ailede kalmak istemiyorum. Verseler de kaçarım oradan" dedi. Iğdır'da yaşamaktan mutlu olduğunu belirten Arif Azeroğlu, şunları söyledi:

"Annemi doğum için hastaneye götürdük. Doğum yaptı ve eve getirdik. Daha sonra annem kardeşimi düşürdü. Çocuğun kolu kırıldı ve başı şişti. Hastaneye götürdük. Doktor annemin çocuğuna bakamadığına dair olumsuz bir rapor verdi. Onlar da annemin çocuğuna bakamayacağını düşünerek çocuğu almaya karar verdiler. Beni ve Halil kardeşimi de aldılar. Biz 2,5 yıl bir ailede kaldık. Sonra bana bir mektup yazdırdılar ve mektubu avukata gönderdiler. Mektup sonrası ailem bizi aldı ama küçük kardeşim onlarda kaldı. 4 yıldır kardeşim koruyucu ailede kalıyor. Ben tekrar orada kalmak istemiyorum. Verseler de kaçarım oradan. Koruyucu aile bize kötü davranıyordu. Annem için çok üzülüyorum. Annemi de kardeşimi de çok özledim. Onlar için içim yanıyor. Artık ne söyleyeceğimi, ne yapacağımı bilmiyorum."

Küçük kardeş Halil Azeroğlu da, dayısının evinde yaşamaktan mutlu olduğunu dile getirerek, "Annemi ve babamı çok özledim. Onlarla görüşemiyorum. Koruyucu aile bize kötü davranıyordu. Biz şimdi dayımın evinde kalıyoruz. Dayım ve babaannem bize iyi bakıyor. Burada mutluyuz" dedi.

"POLİS KORKUSUYLA YATIP KALKIYORUZ"
Halil ve Arif Azeroğlu'nun yanında yaşadıkları dayıları şoför Teğmen Aslan, gece gündüz korkuyla yatıp kalktıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın olaya el atmasını isteyen Aslan, "Yalvarıyorum, ablamı kurtarsınlar" dedi.

Aslan, şunları söyledi:

"Benim ablamın 10 yıl boyunca çocuğu olmadı. Çocuk hasretiyle yandı bu zamana kadar. Bir annenin bir babanın mükafatı bu muydu acaba? Çocuklarından 5 yıldır ayrı yaşayan bir annenin psikolojisi ne kadar iyi olabilir. Bir annenin altı aylık çocuğunu elinden aldılar. 5 yıldır göremiyor. Bu anne ne kadar iyi olabilir, ne kadar güzel yaşayabilir? Yalvarıyorum, benim ablamı kurtarsınlar. Başka bir şey istemiyorum. Ablam yıllarca çocuk hasreti çekti ama şimdi göz göre göre eriyor. Artık bir şey yapamıyorum. Bizim elimizden bir şey gelmiyor. Bu durum ne zamana kadar sürecek? Biz kendi memleketimizde her gece korkuyla yatıp korkuyla kalkıyoruz. Ablam her gün telefon açıyor. Diyor ki, polis gelip çocuklarımı alacak. Kapının zili çalınca korkuyoruz. Acaba polis mi geldi, diyoruz. Gece gündüz korkuyla yatıyoruz. Başbakan Erdoğan'ın bu işe el atmasını istiyoruz. Çünkü bu olayı biz çözemiyoruz. Elimiz yetişmiyor."

Yenge Nuran Aslan da, çocuklarla iyi anlaştıklarını ancak ne kadar iyi olsa da annelerinin yerini tutamayacağını belirterek, "Çocuklar çok iyi anlaşıyoruz. Herhangi bir sorunumuz yok. Ama onlara ne kadar iyi baksam da, onlar için ne kadar elimden geleni yapsam da bir annenin yapabileceği kadar olmuyor. Bir yerde mutlaka eksikliğim oluyor. Çocuklar annelerini çok özlüyor" diye konuştu.

ANNELERİNİ TELEVİZYONDA GÖRÜNCE GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR
Mahkeme kararının ardından bir televizyon kanalında canlı yayına çıkan anne Nurgül Azeroğlu yaşadığı Lahey'de yaşadıklarını anlatırken, Iğdır'da yaşayan iki çocuğu da kendisi için gözyaşlarına boğuldu. Haberin anons edilmesiyle televizyonun başından ayrılmayan kardeşler, annelerini ekranda görünce önce heyecanlandılar ardından gözyaşlarına boğuldular. Fenalık geçiren şeker hastası Arif'e yengesi Nuran Aslan müdahale etti. Halil ise, dayısına sarılıp hüngür hüngür ağladı. İki kardeş ve dayı Teğmen Aslan eve gelen akrabaları tarafından uzun süre sakinleştirilemedi.

6 AY ÖNCE IĞDIR'A GELDİLER
Evliliklerinin ilk on yılında çocuk sahibi olamayan Nurgül ve Hanlar Azeroğlu çifti, ilaç tedavisi sonrasında Arif (11), Halil (7) ve Yunus (4) adını verdikleri üç çocuk sahibi olmuşlardı. 2004 yılında 6 aylıkken ana kucağı çocuk yatağından bir kaza sonucu annenin Yunus'u düşürmesinden sonra, ailenin çocuklarına el koyan Hollanda Gençlik Dairesi, çocukları 2004 yılında Hollandalı lezbiyen koruyucu aileye vermişti. Verilen hukuk savaşında 2007 yılının Temmuz ayında Arif ve Halil'in velayetini alan Azeroğlu ailesi, iki çocuğu 6 ay önce Türkiye'ye gönderdi. Dayılarının yanında yaşayan kardeşlerden Arif, tedavi görüyor.

MAHKEME KARARI İLE OĞULLARINI 1 SAAT GÖREBİLDİLER

Lahey Yüksek Mahkemesi'nin velayetini ellerinden aldığı Iğdırlı 43 yaşındaki Nurgül ve eşi 38 yaşındaki Hanlar Azeroğlu 4 yaşındaki çocukları Yunus ile kısa süreliğine de olsa bir araya geldi. 1 saat süren görüşmeye anne ve baba Azeroğlu, Gençlik Dairesi yetkilileri ile küçük Yunus’a koruyucu ailelik yapan lezbiyen çift katıldı.
Azeroğlu çifti 2 ayda 1 saatliğine görebildikleri oğulları Yunus ile Lehey kentindeki Gençlik Dairesi binasında bir araya geldi. Nurgül ve Hanlar Azeroğlu Hollanda’da kendilerine yapılanların kabullenilemez olduğunu söyledi. “Çocuğum Türkçe konuşamıyor. Onun için Hollanda'daki dili öğrenmeye çalışıyorum” diyerek oğlu ile sadece bu dili konuşabildiğini söyleyen anne Azeroğlu, şöyle dedi:
“Çocuğum dilini, dinini, kültürünü tamamen unutmuş. Onun gerçek annesi olduğumu ona söylememi bile bana yasak. ‘Ağlarsa, görüşmeyi yarıda keseriz' diyerek beni tehdit ettiler. Ben de çocuğum ağlamasın diye hayvan kılığına bile girdim. Kedi gibi miyavlayıp, onun beni öpmesini istedim. Başka ne yapabilirdim ki? Hayvanlar bile yavrularından ayrılmak istemez. Onlar, yavrularını yanına toplayabilmeleri için hep miyavlar. O anda ben de kendimi o hayvanlar yerine koydum. İnsan olduğum zaman bana her şeyi yasaklayıp bana ızdırap çektiriyorlar.”
Yazılı kararın kendilerine ulaşmasından sonra şoka girdiklerini söyleyen anne Nurgül Azeroğlu ile Hanlar Azeroğlu 4 yaşındaki oğulları Yunus'u lezbiyen ailenin elinden kurtarmak isterken şimdi de Türkiye'de tedavi altında olan çocuklarına el konulacağını onları da ellerinden alıp lezbiyen çifte verilebiceğini belirterek karara tepki gösterdi. Anne Azeroğlu, “Lahey kentinde çıkacak karardan adalet bekliyorduk, ‘Gözyaşımız dinecek’ dedik ama maalesef olmadı, şok olduk. Artık ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Ne olur eğer biz Türk vatandaşıysak bize sahip çıksınlar. Burada hakimlere, savcılara, kimselere derdimizi anlatamadık. Çocuğumu tedavi amaçlı doktora götürdüm suçlu oldum. Çocuklarımızı elimizden aldılar. 4 yıldır Hollanda'da adalet arıyoruz ama hala bu adaleti bulamadık” diye konuştu.
Anne Azeroğlu, yabancı dil bilmemesinin kendilerine acı ve çile çektirdiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek yardım isteyen aile fertleri, “Sayın Başbakanım, sen de bir babasın. Bizim nasıl acı çektiğimizi bilirsin. Ne olur bize yardımcı olun. En azından İstanbul'da tedavi altında bulunun çocuklarımızın Hollanda'daki lezbiyen korucu aileye verilmemesi için bizlere yardımcı ol” diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ailenin, cifte, cocuklari, hollandali, lezbiyen, turk, verilecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk ailenin feryadı: Oğlumuzu IŞİD aldı Seth Haber Arşivi 0 15 Eylül 2014 10:48
Qatar Havayolları ekibinden Türk çifte çirkin muamele MasteR06 Haber Arşivi 0 30 Ocak 2014 22:28
Türk Erkek Çocukları için Persentil Eğrisi (0-36 Ay) YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 02 Mayıs 2009 17:50