IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2008, 22:01   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünya litüratürüne giren bebeğin 40'ı çıkıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gaziantep’te Türkan ve Kemal Demirel çiftinin, karınları yapışık doğduktan sonra başarılı bir ameliyatla ölü kardeşinden ayrılan Hasan bebeği, hayata sımsıkı tutundu.

Doğum sancıları başlayınca bir semt polikliniğine kaldırılan, ardından da özel bir hastanede normal doğum yapan 19 yaşındaki Türkan Demirel’in dünyaya gelen siyam bebeklerinden birisi hayatını kaybedince, ikizlerin diğeri ölü kardeşinden başarılı bir ameliyatla ayrıldı.

Medical Park Hastanesi Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Lütfi Dağdönderen tarafından 20 Kasımda, 4 saat süren bir ameliyatla ortak iç organların nakledildiği Hasan bebek, ameliyatla ayrıldıktan sonra yaşayan ender Siyam bebeklerden birisi olduğu için dünya tıp literatürüne de girecek.

Anne sütünün yanı sıra mamayla beslenen ve 550 gram alarak 2 kilo 850 grama ulaşan Hasan bebek, yakında 40 günlük olacak.

Op. Dr. Dağdönderen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatında ilk kez böyle bir ameliyat yaptığını söyledi. Dağdönderen, olayı şöyle anlattı:

"20 Kasımda annenin sancıları başlayınca bir semt polikliniğine gidiyorlar ve ebe doğumu gerçekleştirmek için uğraşıyor, ama birbirine yapışık
olduğu için bebeklerden birisi gelmiyor. Başka özel bir hastanede normal doğum gerçekleştiriliyor. Bebekler doğduğunda birisi ölüyor. Babası refakatinde ambulansla bize bebeği getirdiler. Tek yumurta ikizleriydi ve karın bölgeleri ortak olduğu için Hasan bebekte zehirlenme belirtileri başlamıştı. Acilen ameliyata aldık. 4 saat süren başarılı ameliyatla Siyam ikizlerini ayırdık, bağırsakları, ölü kardeşinden Hasan bebeğe nakletti

"GAYET SAĞLIKLI"-

16 gün yoğun bakımda kalan bebeğin evine gönderildiğini ve şu anda gayet sağlıklı olduğunu söyleyen Dağdönderen, "Neredeyse 40’ı çıkacak. Kontrollerini yapıyoruz, bir sıkıntı yok" dedi.

Hasan bebeğin ameliyattan sonra 2 kilo 300 gram olduğunu, şu an 2 kilo 850 grama çıktığını belirten Dağdönderen, "Bebek 16 gün yoğun bakımda kaldığı için annenin sütü kesilmiş. Anne sütünün yanında mama da veriliyor. Tüm fizyolojik sistemleri mükemmel çalışıyor. Annenin de durumu iyi" dedi.

"DÜNYA LİTERATÜRÜNE GİRECEK"-

Yapışık ikizlerin (Siyam ikizleri) 200 bin canlı doğumda bir görülen oldukça ender rastlanan bir hastalık olduğuna, bin tane yapışık bebekten sadece yüzde 0,5’inin karından yapışık olduğuna dikkati çeken Dağdönderen, Gaziantep’teki bu doğumun dünya literatürüne gireceğini belirtti.


Dağdönderen, şunları söyledi:

"Yapışık ikizler dünya literatürüne zaten giriyor. Hasan bebek dünya için nadir bebeklerden birisi. Bu konuda bir literatür çalışması yaptık. Siyam ikizleri çok zorunlu olmadıkça ayrılmıyor. Çünkü, yapışık ikizlerin ameliyattan sonra yaşam oranları çok düşük. Dünyada ameliyatla ayrıldıktan sonra yaşayan yalnızca üç bebek bulunuyor. Hasan bu özelliğiyle 4’üncü bebek oldu. Küçük bir şansımız vardı, onu da kullandık ve Hasan bebek yaşıyor."

"HASAN YAŞADIĞI İÇİN MUTLUYUZ"-

Bebeklerinden birisini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşayan 22 yaşındaki Kemal Demirel, eşinin hamileliği sırasında bebeklerini ikiz olarak bildiklerini ve isimlerini "Hasan ve Hüseyin" olarak koymayı kararlaştırdıklarını söyledi.

Bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan Kemal Demirel, "Bebeklerimizden birinin kaybetmenin hüznünü yaşasak da, Hasan yaşadığı için
mutluyuz" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
40i, bebegin, cikiyor, çıkıyor, dunya, giren, lituraturune


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ilk giren op ikinci giren halfop lordsulu mIRC Scripting Sorunları 2 11 Ekim 2009 15:18
Bebeğin İlk Banyosu... Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 1 16 Mayıs 2008 23:02
Bir Bebeğin İlk 0 Günü Kan Komedi ve Mizah 0 13 Eylül 2007 23:50