IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2008, 22:10   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Su Ararken PetroL ßuLduLar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Beldede termal su sondajı yapılırken petrol bulgusuna rastlandı

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'ne bağlı Kuzuluk Beldesi'nde termal enerji için yapılan sondaj sırasında petrol umudu doğdu. Alınan numuneler tahlile gönderilirken, iki şirket bölgede petrol arama izni için başvurdu. Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, “Tüm belirtiler bölgede petrol olduğundan yana. Petrolün kalitesi ve ne rezervi bir hafta içerisinde kesinleşecek” dedi.
Akyazı Belediyesi ve Özel İdare işbirliğiyle termal enerji için açılan sondaj kuyusuyla ilgili İller Bankası'nın yaptırdığı laboratuar analizlerinde ham petrol bulgusuna rastlandı. Bu bulgu Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na bildirildi.
Hafta başında sondaj bölgesine gelen TPAO heyeti sondaj kuyusunda inceleme yaptı. İncelemede ham petrole çok benzeyen bir madde bulundu. Bu maddeden numuneler alan TPAO uzmanları tahlile gönderdi. Tahlil sonuçlarının bir hafta içinde çıkacağı belirtilirken, Albatros Enerji Ticaret Limited Şirketi ile Geopet Jeolojik Jeoteknik Etüdler Maden Petrol Arama Limited Şirketi de bölgede arama izni için başvurdu.


Akyazı'daki sondaj kuyusunda ham petrol benzeri madde bulunduğu haberi resmi kaynaklar tarafından da doğrulandı. Bölgedeki petrolün işletmeye elverişli olup olmadığı ve rezerv miktarı yapılacak çalışmalarla saptanacak.
TPAO'nun yanı sıra petrol arama izni için başvuran firmaların izin almaları halinde önümüzdeki aylarda sondaj çalışmaları başlayacağı belirtildi.


Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, İller Bankası'na termal suya ruhsat almak için testler yaptıklarını, numuneleri gönderdiklerini belirterek şöyle dedi:

“İller Bankası yetkilileri de test yaparak petrol emaresi gördüklerini söyleyerek TPAO'ya durumu bildirdi. TPAO buraya ekip gönderdi. Ekiple birlikte Kuzuluk'taki kuyuların yanına gittik. Vanaları açtığımızda petrol emaresine rastladık. İnanamadılar. Bir gün beklediler. Ancak belirtilerin petrol olduğu belirlenince bölgeden numuneler alarak gittiler. Sonucu bekliyoruz. Bölgede ne kadar petrol olacağı daha sonra ortaya çıkacak.”
Başkan Yazıcı daha önce 30 Kasım tarihinde 2 firmanın bölgede petrol aramak için izin için başvurduğunu sözlerine ekledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ararken, petrol, su, ßuldular


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kocasını ararken 9 eş şoku Seth Haber Arşivi 0 30 Eylül 2014 11:53
Ruh eşinizi ararken dikkat! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Mart 2013 16:20
İş Ararken Utangaçlığı Yenmek Zen Kişisel Gelişim 0 18 Kasım 2012 01:02
çocuk Bakicisi Ararken Ecrin Çocuk Sağlığı 0 15 Ağustos 2011 23:03
Böğürtlen ararken zengin oldular Spammer Haber Arşivi 0 14 Temmuz 2009 02:18