IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ocak 2009, 12:28   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Polisten şok operasyon





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Son yılların en önemli operasyonlarından biri olan ve aralarında siyasetçiler, askerler, akademisyenler, gazeteciler, hukukçular, sanatçıların da bulunduğu Ergenekon operasyonu bu sabah yeni bir dalgayla devam etti.
Ankara, İstanbul ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 6 ilde devam eden operasyonda gözaltına alınan kişi sayısı 30’a yükseldi.
12 Haziran 2007’de bir ihbar üzerine İstanbul Ümraniye’de bir gecekondunun çatısında bulunan el bombaları bulunmasıyla başlayan operasyon zaman içinde genişleyerek sürdü. Son olarak gazeteci Tuncay Özkan’ın da aralarında bulunduğu 9. dalganın ardından bugün de Ankara, İstanbul ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 6 ilde polisin eş zamanlı düzenlediği operasyonla Ergenekon davası yeni bir aşamaya geldi.
İŞTE GÖZALTINA ALINAN ŞOK İSİMLER
Ergenekon'da son dalga. Araştırmacı yazar Yalçın Küçük ve Eski Özel Hareket Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ve yeğeni Erdal Şahin, Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Emekli Tümgeneral Erdal, Şenel ve emekli Orgeneral Kemal Yavuz , Bağımsız Cumhuriyet Hareketi Genel başkan yardımcısı ve gazeteci Engin Aydın gözaltında...
Ergenekon Operasyonu kapsamında MGK eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılıç'ın evinde arama yapılıyor.
İSTEK VAKFI VE YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ARANIYOR
Ergenekon Operasyonu'nun son dalgası kapsamında, Bedrettin Dalan'ın sahibiolduğu İstek Vakfı’nın Kadıköy’deki yönetim binasında polislerce inceleme yapılıyor. Alınan bilgiye göre, İstek Vakfı’nın Kadıköy Acıbadem’deki yönetim binasına saat 07.00 sıralarında gelen polis, içeri girerek inceleme başlattı. Yine aynı vakfa ait Yeditepe Üniversitesi'nde de arama yapılıyor
Polisin vakıftaki incelemeleri sürüyor.
İLK BASKIN KÜÇÜK'ÜN EVİNE YAPILDI
Ergenekon operasyonu kapsamında Yazar Prof Dr. Yalçın Küçük’ün Ankara’daki evinde arama yapılıyor.
Alınan bilgiye göre, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talimatıyla sabah erken saatlerde Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün Karakusunlar Öncü Sitesi’nde bulunan evine gelen polisler, bilgisayarla bazı belgelere el koydu. Yalçın Küçük son dönemde çeşitli televizyon kanallarında Ulusalcı çizgideki programları ile biliniyordu.

Polis ekiplerinin araması sürerken, Küçük’ün evine gelen avukatı Dursun Ermiş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ermiş, polis ekiplerinin, Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin "yakalama, arama ve inceleme kararı" çerçevesinde arama başlattığını söyledi.

Aramanın devam ettiğini anlatan Ermiş, Küçük’ün kitapları, CD’leri ve evdeki her şeyin incelendiğini belirtti.

Ermiş, "Aramadan sonra ne yapılacak" sorusunu, "Yakalama emri var. İstanbul’a götürülecek. 7 aydır zaten aleyhine bir kampanya vardı. Kampanya sonuç verdi. Ergenekon soruşturmasına dahil edildi" diye yanıtladı.

Avukat Ermiş, Yalçın Küçük’ün durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Ergenekon Operasyonu kapsamında bugün evinde arama yapılan ve gözaltına alınan Prof. Dr. Yalçın Küçük, son dönemde ilginç iddiaları ve açıklamalarıyla gündeme geldi. Sol-sosyalist çizgide önemli araştırmaları, ilişkileri ve çıkışlarıyla tanınan Prof. Dr. Yalçın Küçük, AKP hükümetine muhalif kimliği ile de öne çıktı. Küçük son dönemde de Ordu içindeki genç subaylar ile ilgili ilginç iddialar ortaya atmıştı.
EMEKLİ 2 ORGENERAL VE TÜMGENERAL DE GÖZALTINDA
Eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel ve Ergenekon soruşturması çerçevesinde iki emekli orgeneral daha gözaltına alındı. Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri Tuncer Kılınç ve emekli orgeneral Kemal Yavuz’un da gözaltına alındığı öğrenildi.
Emniyet yetkililerinin, Oran da askeri lojmanlarda oturan emekli Orgeneral Tuncel Kılınç’ın evinde arama yaptığı ve bu aramaya askeri savcılığın da eşlik ettiği öğrenildi
İBRAHİM ŞAHİN GÖZALTINDA
Ergenekon soruşturması kapsamında Eski Özel Hareket Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin gözaltına alındı.
Ergenekon operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan vekaleten eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin, Susurluk Davası’nın önemli sanıkları arasında yeraldı. Adı Ömer Lütfü Topal cinayetine de karışan Şahin, Susurluk skandalının önemli isimlerinden Abdullah Çatlı’nın arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Yargılandığı Susurluk davasında 6 yıl hapis cezası alan Şahin, geçirdiği trafik kazası sonrası bilincini yitirdiği gerekçesiyle dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından cezası affedildi.
İZMİR'DE 3 KİŞİ GÖZALTINDA
Ergenekon soruşturması" kapsamında İzmir’de bir yüzbaşı ile emniyet amirinin gözaltına alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu, İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Emniyet Amiri E.E. ile ismi açıklanmayan denizci bir yüzbaşı gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen talimat üzerine gözaltına alınan 2 kişinin İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne getirildiği öğrenildi.

SİVAS'TA 9 KİŞİ GÖZALTINDA, EL BOMBALARI BULUNDU
"Ergenekon soruşturması" kapsamında Sivas’ta 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Soruşturması kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yapılan operasyonda 9 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu kişilerle birlikte 2 adet el bombası, 1 adet "kalem silah", çok sayıda ruhsatsız av tüfeği, kesici aletler, 36 adet mermi ve bol miktarda dijital materyal ele geçirildiği belirtildi.

Soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

KANADOĞLU BİLMECESİ
Ergenekon operasyonu kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılan eş zamanlı operasyonlarda adı gözaltına alındığı iddialarına karışan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun gözaltına alınmadığı bildirildi.

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu yaptığı açıklamada, gözaltına alınmadığını ve evinde herhangi bir arama yapılmadığını söyledi. Kanadoğlu, “gelişmeleri ve operasyonu ben de sizin gibi izliyorum" dedi ve polisler evine geldi...

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
operasyon, polisten, sok, şok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık