IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ocak 2009, 23:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
FLAŞ! Erdoğan dünya basınına seslendi




Peres'le sert bir diyalog içine giren ve daha sonra Dünya Ekonomik Formu'nu terketen Erdoğan, Forum Başkanı ile toplantı yaptı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Davos Dünya Ekonomik Formu Başkanı Schwab basın toplantısı düzenledi.
İlk olarak 'Derin endişe ve üzüntü içindeyim' diyerek başlayan Forum Başkanı Schwab , ‘Sayın basın mensupları, üzüntüm derin ve endişeliyim. Çünkü, Sayın Erdoğan’a büyük saygı duyuyorum. Kendisi ile uzun bir dostluğumuz var. Kendisi ve hükümeti ile çok etkinliğimiz var. Erdoğan’ın, Ortadoğu probleminde oynadığı büyük rol bize büyük umut aşılıyor. Bugün olanlara rağmen onun kararlı tutumu bundan sonra da devam edeceiğini umuyorum. Bu oturumda herkese 5 dakiak süre verip ikinci turda biraz daha uzun süre verip konuyu tartışmak istedik. Ne yazık ki tartışmayı yöneten kişi süre aşılınca moderatör süreyi bitirmek istedi. Aynı zamanda şunu da söylemek istiyorum. Biz kendimizle pek çok farklı oturumda barış için çok uğraşıyoruz. Her zaman Davos ruhunu korumaya çalışıyorz. Davoso ruhu yapıcı bir ruhtur. Bu oturumda böyle bir olay da olabilir. Umut ediyorum ki toplantıda olanlara rağmen, sadece karşıt değil ortak noktalar da vardı.' dedi.
ERDOĞAN: TEPKİM DAVOS'A DEĞİL, MODERATÖRE

Erdoğan, ‘Davos’a her zaman olduğu gibi yapıcı ve uluslarası ilişkilere katkıda bulunancağı umuduyla geldim. Nitekim Davos çerçevesinde yürütülen uluslarası ilişkilerde arabulucu ve barışçı kimliğimizi vurguladık. Bu kapsamda Ortadoğu barış sürecinde yürüttüğümüz temaslar hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Son bir ayda Gazze’de yaşanan insanlık dramı ve ekonomik kriz hakkındaki fikircilerimizi açık yüreklilikle açıkladık. Konuşmamda özellikle barış mesejlarını ön plana çıkardık. Ne İsrail’İ, ne Peres’i ne de Musevi halkını hedef aldım. Aksine öğle ve akşam yapılan panelde antisemizme karşı bir başbakan olduğumu dile getirdim.
Tabi usül açısından burada bir şeyi hatırlatmalıyım. Saat 14,30’da başlaması gereken panele Sayın Aliyev ve benim dışında kimse gelmedi ve sadece ikimiz panele başladık.
Akşamki panele gelince Sayın Banki Mun 8 dakika, ben 12 dakika Amr Bin Musa 12 dakikayı geçince sözlerini bitirdi. Peres ise süreyi 25 dakika tutarak zaman zaman yüksek ses tonuyla Davos’a yakışmayan üslupla beni suçladı. Toplantı yöneticisi de toplantı kriterleri dışına çıkarak bize söz hakkı vermeden paneli bitirmek istedi.
Müdahale ederek söz hakkı aldığımda da görüşlerimi ifade hakkı bulamadım. Ve modaretöre tepki olarak bitmek üzere olan toplantıyı terk ettim.
Burada hedef saptırabilir. Yumuşak başlıyım ama uysal koyun değilim. Teşekkür ediyorum.’ dedi.

Alıntıdır : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
basinina, dunya, erdogan, flas, flaş, seslendi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Obama Erdoğan'a seslendi! FLu Haber Arşivi 0 26 Eylül 2009 01:52