IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Şubat 2009, 11:19   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Para dolu çantayı taksiciye verip indiler





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



ANKARA'da, bindikleri taksinin şoförü İzzet Erdem'e, içinde yaklaşık 40 bin lira tutarında para ve altın ile tapular bulunan çantayı bırakan çiftin İzmir'de oturan Seher ve Mustafa Solak çifti olduğu ortaya çıktı. 50 yaşındaki Mustafa Solak ve eşi 29 yaşındaki Seher Solak, İzmir'de polise verdikleri ifadede, parayı ve mal varlıklarını dünya barışı için kullanılmak üzere bağışlamak istediklerini, kabul eden olmayınca taksi şoförüne bıraktıklarını söyledi.

Geçen cuma günü, eşi Seher ile birlikte Ankara'ya giden Almanya'dan emekli Mustafa Solak, itddiaya göre mal varlıklarını ‘dünya barışına katkıda bulunmak için’ devlet hazinesine bağışlamak istedi. Daha önce yazdıkları dilekçelerinin cevapsız kaldığını öne süren Solal çifti, iddiaya göre yine parayı bağışlayamadı.

Ankara'daki temaslarından sonuç alamayan Seher ve Mustafa Solak, İzmir'e dönmek için Esenboğa Havalimanı'na gitmek üzere 54 yaşındaki İzzet Erdem'in taksisine bindi. Almanya'ya gideceklerini söyledikleri taksi şoförüne “Sen iyi birine benziyorsun” diyen Mustafa Solak, içinde 18 bin 270 lira, 4 bin 410 euro, yaklaşık 15 bin TL değerinde altın, çek, bazı tapular ve hazineye yazılmış olan dilekçenin de bulunduğu çantayı "Tüm mal varlığımızı rızamızla bırakıyoruz" yazılı notla taksiye bırakıp indi.. Solak çifti uçakla İzmir'e döndü.
ÇANTA POLİSE TESLİM EDİLDİ
Taksi şoförü İzzet Erdem, Solak çiftinin bıraktığı çantayı, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası aracılığıyla, Ankara Emniyet Müdürlüğü Bahçelievler Polis Merkezi'ne teslim etti.
Birçok yere dilekçe yazdıklarını, kimsenin yaptıkları bağışları kabul etmediğini öne süren Seher ve Mustafa Solak çiftin, taksi şoförüne verdikleri çanta içindeki notta, “Kendi rızamızla tüm mal varlığımızı bırakıyoruz” yazdıkları anlaşıldı. Çiftin imzasının bulunduğu dilekçede ise, “Daha önce TBMM Başkanlığı'na, Cumhurbaşkanlığı'na, Diyanet İşleri Başkanlığı'na, Genelkurmay Başkanlığı'na dilekçeler gönderdik. Çanta içinde bulunanları hazineye bırakıyoruz. Ayrıca buraya koymadığımız tapularımızı ve hisselerimizi de bırakıyoruz” yazdıkları belirlendi.

ÇANTAYI GERİ İSTEMEDİLER
Çantada bulunan tapudaki isimlerden Solak çiftinin İzmir'in Alsancak Semti'nde oturduğu belirlendi. Solak çifti, dün akşam Alsancak Polis Merkezi'ne çağırılarak, ifadelerine başvuruldu.
Seher ve Mustafa Solak, polis merkezinde, içinde yaklaşık 40 bin lira değerinde para, altın ve tapu bulunan çantayı, dünya barışına katkıda bulunmak için bağışlamak istediklerini, fakat yazdıkları dilekçelere cevap alamayınca, taksiciye bırakarak İzmir'e döndüklerini söyledi.
Takside bıraktıkları çantayı geri almak istemediklerini söyleyen Solak çifti, verdikleri ifadenin ardından eavlerine dönerken, kendilerine çantalarını neden taksi şoförüne bıraktıklarını soran basın mensuplarına, “Siz harcayın diye bıraktık” yanıtını vererek ayrıldı.

‘TEK KURUŞUMUZ KALMADI’

Ankara'da bindikleri taksinin şoförüne içinde para ve altın ile tapuların bulunduğu çantayı bırakan çiftten, Mustafa Solak, tek kuruş paralarının kalmadığını söyledi. Basın mensuplarının sorularını görüntü alınmaması şartıyla kabul eden Mustafa Solak, Seher Güzel Solak'ın ikinci eşi olduğunu belirterek kararı birlikte aldıklarını söyledi. Solak, “Babamdan kalan şirketteki hisselerimi, Almanya'daki birikimlerimi, tüm ziynetlerimi bağışlama kararı aldım. Bunu dünya barışı için yaptım. Mevlana'nın dediği gibi, uzay çağında herkes birlik ve baraberlik içerisinde hareket etmeli, savaşmamalı” dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Şubat 2009, 12:06   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Para dolu çantayı taksiciye verip indiler




Bana vereydi yaw
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)) okadar Borcum var :Pp

__________________
Hilalin gölgesinde adalet ol, merhamet ol, derman ol.
Gazi ol, DEVLET OL.
 

 

Etiketler
cantayi, çantayı, dolu, indiler, para, taksiciye, verip


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Para dolu çanta buhar oldu! Tem Zen Haber Arşivi 0 18 Şubat 2013 19:07
Ne zaman hangi çantayı kullanmalı? Ruj Ah Kadınlar 0 03 Eylül 2010 02:25