IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Şubat 2009, 20:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yemek ırkçılığı İtalya'da kebaba savaş açtırdı




İtalya'nın Lucca kentinde kebapçıların artmasını engellemek için getirilen etnik lokanta yasağı Newsweek'e konu oldu. Dergi "Türkiye misilleme yapıp pizzayı yasaklarsa ne olacak?" diye yazdı..

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Küresel kriz özellikle Avrupa ülkelerinde milliyetçi harareti ve küresel ticari krize neden olabilecek korumacılığı artırdı. Ülkede kullanılan sebze, meyve ve etlerin yüzde 100'ünün İtalya'dan sağlanmasını öngören, kebap dahil, yabancı orijinli tüm yiyeceklere yasak getiren düzenlemeye etnik lokanta yasağı eklendi. Yasak İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi hükümeti tarafından da destekleniyor.

'ROMA GİBİ OLMAYIZ'
Yasak büyük tartışmaları da beraberinde getirdi. Yasağın Lucca kentinin merkezinde kebapçıların çoğalması üzerine getirildiğini ileri süren Newsweek dergisi "Büyük Kebap Savaşları" başlıklı haberinde "[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] misilleme yapıp pizzayı yasaklarsa ne olacak?" diye yazdı. Yasağı eleştirenler bunun ekonomik olarak anlamlı olmadığını savundu. Belediye Başkanı Mauro Favilla ise yasağın Lucca'nın, geleneksel ve kültürel kimliğini koruyacağını ileri sürdü. Favilla kentin, eski sokaklarının ucuz fast food ürünlerinin satıldığı yerlerle dolu Roma'ya benzemesine istemediğini kaydetti. Halen Lucca'nın merkezinde sadece dört etnik yemek yeri olduğuna dikkat çekilen haberde, bunların son iki yıl içinde açılan Türk kebapçıları olduğu vurgulandı. Kebap restoranlarından Mesopotamia'yı işleten Hayri Gök "Pisa'da 16 kebapçı var. Bu nedenle bizden korkuyorlar" dedi. Uluslararası Otel ve Restoran Derneği Başkanı Avi Rosental da "Turizm, açıklık ve çeşitlilik demek" dedi. Newsweek "Üstelik, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] misilleme yapıp pizzayı yasaklarsa ne olacak?" diye yazdı.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
actirdi, açtırdı, irkciligi, italyada, kebaba, savas, savaş, yemek, ırkçılığı, İtalyada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul kebaba doydu SeckiN Haber Arşivi 0 23 Eylül 2013 12:53