IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Şubat 2009, 19:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soner Arıca’nın beşik kertmesi




Soner Arıca ile Nazan şoray’ın rol aldığı “Üvey Karım” adlı oyunun provalarına başlandı.


İlk tiyatro denemesinde Soner Arıca’nın beşik kertmesini canlandıran şoray, heyecanını bir türlü yenemediğini söylüyor:


“Rolümü çok beğendim. Beşik kertmesi olsa da saf ve güzel bir kadını oynuyorum. Zaten Soner’le müzik camiasından tanışıyoruz. Benim için çok heyecanlı bir çalışma oluyor. Provalara büyük hevesle geliyorum.”
Yeni oyununuzdan biraz bahseder misiniz?
- Abdullah Şahin: Oyunun ismi “Üvey Karım”. Oyunda hem oyuncu olarak varım hem de yönetiyorum. Halk tiyatrosu olarak sıcak bir güldürü hazırlıyoruz. Şu an provalardayız. 27 Şubat’ta oyunu Profilo Alışveriş Merkezi’nde sahneleyeceğiz.
- Fulden Akyürek: Oyunda bir avukat var. Avukatın karısı ve sevgilisi var. Bunun yanında bir de beşik kertmesi var. Avukatı Soner Arıca oynuyor, ben eşi rolündeyim. Oylum ise avukatın sevgilisini ve Nazan (Şoray) Hanım da beşik kertmesini oynuyor. Avukatın dominant bir amcası var ve evli olduğunu bilmiyor. Amcası günün birinde avukatın beşik kertmesini de alıp yeğeninin evine gidiyor. Uyanık avukatımız yaşamındaki bütün kadınları yanında çalışan zavallı yardımcısı Şefik’in (Abdullah Şahin) hayatındaymış gibi gösteriyor. Fakat Şefik’in de bir sözlüsü var. Tam bu olaylar olurken o da gelince işler iyice karışıyor.

Oyunun toplumsal bir mesajı var mı?
- A. Şahin: Oyunda yer yer politik eleştiriler var. Daha çok günlük olayları hicvediyoruz.
- Soner Arıca: Mesela benim rolüm için şu mesaj olabilir. Çapkınlık yapmayın. Yaparsanız ayağınız çarşafa dolanır. İşin içinden çıkamazsınız.
- F. Akyürek: Evlilik kurumunun ne kadar önemli olduğunu da anlatıyoruz.

Nazan Şoray’ı ilk kez tiyatro sahnesinde izleyeceğiz. Neden bu oyunda rol almayı kabul ettiniz?
- Nazan Şoray: Daha önce sinema tecrübem vardı. Tiyatro canlı olduğu için kendime güvenerek “evet” dedim. Bir de konu güzel ve sıcak. Rolümü çok beğendim. Beşik kertmesi olsa da saf ve güzel bir kadını oynayacağım. Zaten Soner’le müzik camiasından tanışıyoruz. Benim için çok heyecanlı, hevesli bir çalışma oluyor. Provalara büyük bir hevesle geliyorum.

HALK POPÜLER SANATÇILARI SEVİYOR

Provalar nasıl gidiyor sizin için?

- N. Şoray: Onu bana değil yönetmenime sormanız gerekiyor. Ben bilmiyorum.
- A. Şahin: Nazan Hanım çok iyi. İlk gün biraz çekimserdi. Şimdi bülbül gibi şakıyor maşallah. İlk günlerde sesi çıkmıyordu, şimdi bağırmaya başladı.

Tiyatro sahnesi daha heyecanlı bir yer mi?
- N. Şoray: Ben onu anlamıyorum ama şöyle düşünüyorum. Eğer Cemile’yi canlandırırsanız o rolün içine girerseniz herhalde heyecanınız daha az olur diye kendimi kandırmaya çalışıyorum. Heyecanlanacağımı zannetmiyorum. Oynayacağımız salonu görünce heyecanlandım biraz ama her şeyin güzel geçeceğini umuyorum.

Abdullah Bey, Nazan Şoray’ı seçmenizdeki ana neden neydi?
- A. Şahin: Halk tiyatrosuyuz. Halka yakın, sıcak gelen ve gündem oluşturabilecek saygın kişilere teklifte bulunuyoruz. Nazan Hanım’a böyle bir teklifte bulunduk, o da kabul etti. Çünkü tiyatro bir gönül işi öyle hesaba kitaba vurursanız tiyatro yapmak akılsızlıktır. Ama o içten gelen isteği tiyatrocu yapıyor insanı. Bu ülkede kimse kimseye tiyatro yap demiyor.
- Ferdi Akarun: Evet ama zaman değişti. Eskiden okumayanı, dersleri zayıf olanı konservatuvara gönderiyorlardı. Hiç olmazsa tiyatrocu olsunlar diye. Ama büyük bir birikim olması gerekir tiyatrocu olmak için. Günümüzdeki oyunculuğa bakılırsa “Dizi oyuncusu ol köşeyi dön” mantığı var.
- A. Şahin: Ama artık dizilerden para alamadıklarını bilmiyorlar galiba. Hiçbir dizi yapımcısının mecbur kalmadıkça para vermediğini bilmiyorlar. Yapımcılar sadece başrol oyunculara parasını verip diğerlerinin maaşlarını ertelediğini bilmiyorlar. Bu işe emek verenler biliyor maalesef. Şaka bir yana iyi dizi oyuncularına da bakarsanız çoğu tiyatro kökenlidir. Çok para kazanmalarına rağmen tiyatro yapmayı düşünüyorlar. Emre Kınay öyle mesela Emre Altuğ da öyle. Diziye girmelerine rağmen tiyatrodaki o seyirciyle buluşmanın heyecanını yaşamak istiyorlar.

Hazır yeri gelmişken babanız Ayhan Şahin’le aynı tiyatrodasınız şu anda. Anneniz de Nilgün Belgün gibi bir oyuncu. Oyuncu olmanız konusunda desteklediler mi sizi?
- Oylum Şahin: Oyuncu olan anne babalar çocuklarının da bu işin içinde olmasını istemiyorlar. Birçok insan dışarıdan o dünyayı pembe görüp kolay olduğunu düşünüyor ama öyle değil. Çok emek veriliyor ve karşılığını almak çok zor. Ben reklamcılık okudum. Kendi mesleğimi de yaptım ama genlerden gelen bir şey demek ki ben de katıldım tiyatroya. Çok zor olduğunu itiraf edeyim. Hiç unutmuyorum çocukken bir keresinde babamın 40 derece ateşi vardı ve sahneye çıkıp oynaması gerekiyordu. Ben çok ağlamıştım sahneye çıkmasın diye. Ama dinlememişti.

OYUNCULUK SONSUZ BİR ŞEY
Anneniz ne diyor oyunculuk tercihinizle ilgili?
- O. Şahin: Arkamda babamın olması çok artı bir şey. Bana soruyorlar hangisiyle çalışmak istersin diye. Annem çok sinirli bir kadın olduğu için babamla çalışmak çok daha zevkli oluyor.

Soner Arıca ismini ikinci kez bir tiyatro oyununda duyuyoruz. Üstelik bu oyun sizin karakterinizin üstüne kurulu. Bu rolü kabul ederken çekinceleriniz oldu mu?
- S. Arıca: İlk olarak “Çılgın Yenge”nin teklifi geldiğinde çekincelerim vardı ama ikinci değil 12. oyundan da bahsetsek, ben yine de yapabilecek miyim acaba diye düşünürüm. Öğrendikçe oyunculuğun sonsuz bir şey olduğunu gördüm.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aricaand#8217nin, arıca’nın, besik, beşik, kertmesi, soner


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soner Arıca - Dön Amelia R, S, Ş, T 0 16 Mart 2014 22:55
Soner Arıca - Biz Amelia R, S, Ş, T 0 15 Mart 2014 22:05
soner arıca Ecrin Sanatçılar 0 09 Eylül 2013 14:07
Soner Arıca~BİZ~ Erva Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 08 Ağustos 2006 02:43