IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2009, 20:44   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şölen Çikolata'dan 100 milyon dolarlık yatırım




Avrupa'nın önde gelen çikolata üreticilerinden Şölen Çikolata, İstanbul'da 100 milyon dolara kurduğu üçüncü fabrikasını ekonomik krizin ortasında faaliyete geçirdi.

Merkezi Gaziantep'te bulunan Şölen Çikolata, Silivri'de 70 bin metre karelik alanda kurduğu yeni fabrikada özellikle unlu mamullerden kek, kraker ve bisküvi üretimi yapacak. Herkesin işçi çıkardığı bir ortamda yeni yatırımıyla 300 kişiye iş kapısı da açtı.

Artan kapasitesiyle ihracatını büyütecek olan Şölen, dünya markası olmak için bir yandan dünyanın dev perakende zinciri Wal-Mart mağazalarında büyürken bir yandan Turquality kapsamındaki hedef pazarlarında markalaşma çalışmaları başlatacak.

Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, başta çikolata olmak üzere gofret, sakız, bisküvi ürettiklerini ve 200'ü aşkın ürün çeşitleri olduğunu ifade etti.
Çoban, 2007'de başladıkları İstanbul yatırımlarının 2009'da üretime başladığını belirterek, şunları söyledi.

“2009'da ürünlerimizi aldık, satış noktalarına göndermeye başladık. Bizim için çok iyi bir zamanda, kriz başlamadan yaptığımız yatırımı krizin içindeyken üretime almak takdire şayan. Yeni fabrikamız çok teknolojik, şu anda 9 üretim hattı var. Büyük bir yatırım oldu, 100 milyon doları buldu. Yatırıma devam edeceğiz.”

“ELEMAN ALIMIMIZ SÜRÜYOR”

Üretim yelpazelerine yeni ürünler ekleyeceklerini, çikolatadan sonra kek, kraker ve bisküvi pazarında da ivme kazanacaklarını belirten Çoban, “Oradaki ürünler tamamen farklı olacak. Esas üretimimiz unlu mamuller, kek, kraker ve bisküvi olacak” dedi.

Çoban, unlu mamullerde 2009 pazar hedeflerini sektörün ilk üç markası arasına girmek olarak açıkladı.
Yeni fabrikada günlük 120 ton üretim yapıldığını, yıl sonuna doğru 200 tonu bulacağını bildiren Çoban, 300 kişiyi istihdam ettiklerini ve eleman alımlarının sürdüğünü, Şölen'in toplamda 1,500-1,550 kişiye ulaştığını kaydetti.

“270 MİLYON TL CİRO”

Ekonomik krizde çikolata pazarında küçük de olsa bir daralma yaşandığını belirten Çoban, şöyle devam etti:
“Bizi etkileyecek bir daralma değil. Krizin 2009 yılı ikinci yarısında biteceğini algılıyoruz. Kriz dünyada 2009 ve 2010 yılını içine alır düşüncesiyle de hareket ederek, ödeme dengesizliği yaşamamak adına hazırlıklıyız.

Sektörde küçülme beklesek de biz büyüyoruz, her yıl yüzde 25-30 büyüyen firmayız. Bu sene geçen yıl rakamlarını mutlaka yakalarız. Belki biraz revize etmemiz gerekebilir. 2008 yılını iyi şekilde kapattık; 120 milyon dolar ihracat yaptık, 110 milyon TL iç piyasamız oldu, toplamda 270 milyon gibi ciroya ulaştık, yüzde 25'in üzerinde büyüdük. Karlılığımız küçük de olsa düştü, ama toplamda iyiydik.”

“YURT DIŞINDA ZİNCİR MARKETLERE GİRİYORUZ”

Şölen'in 2007 yılında dünyanın en büyük perakende zinciri Wal-Mart mağazalarına girdiğini, ürünlerinin Arjantin, Brezilya, Latin Amerika'da satıldığını hatırlatan Çoban, “Markalaşmayı ön planda tutuyoruz, yurt dışında zincir marketlere girişimiz sürüyor” diye konuştu.

Dünya markası olma hedefleri doğrultusunda çalışmalarına hız verdiklerini, Türk ürünlerinin yurt dışında markalaşması için başlatılan Turquality Projesi'ne Gaziantep'ten giren ilk firma olduklarını vurgulayan Çoban, 120'den fazla ülkeye ihracat yaptıklarına dikkati çekti.

Çoban, “Turquality kapsamında belirlediğimiz hedef pazarlarımızda pazarlama aktivitelerimiz başlayacak. Güçlü olduğumuz pazarlarda markalaşacağız. İlk başlangıçta Türk Cumhuriyetleri, Azerbaycan var. Balkanlardan 2-3 ve Ortadoğu'dan 2-3 ülke var. Çalışmalarımız çok iyi gidiyor” dedi.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
100, cikolatadan, dolarlik, milyon, solen, yatirim, şölen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Coca-Cola, Pakistan'a 300 milyon dolarlık yatırım yapacak AngeL Haber Arşivi 0 17 Şubat 2015 23:54
Ürdünlü firma 20 milyon dolarlık yatırım için kolları sıvadı Seth Haber Arşivi 0 03 Kasım 2014 12:37
Warner Bros'tan Machinima'ya 18 Milyon Dolarlık Yatırım RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 11 Mart 2014 01:22
SOCAR, Türkiye'de 17 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak! Rhytia Haber Arşivi 3 08 Haziran 2012 21:15
Şişecam'dan Polatlı'ya 170 milyon dolarlık yatırım Cemalizim Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2008 23:35