IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2009, 20:47   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul Belediyesi'nden metro açıklaması




Kadıköy-Kartal-Pendik arasında yapılacak metronun, yerin 25-30 metre altında gideceği, saatte 70 bin kişi taşıma kapasitesi olduğu ve 2010 yılı sonunda hizmete alınacağı” bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden, CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çeşitli iddialarına ilişkin, “Kılıçdaroğlu'na İstanbul için El Kılavuzu-2” başlığıyla bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, Kadıköy-Kartal-Pendik, Levent hattı, Sarıyer Metrosu sorunları ve “Biyolojik arıtma tesisi”nin olmadığı iddiası ile iptal edilen ihaleler konusunda açıklamalarda bulunduğu ifade edilerek, şöyle denildi:

“Kadıköy-Kartal-Pendik arasında yapılacak metro, E-5 güzergahında ve ağır metrodur. Yerin 25-30 metre altında gidiyor. Saatte 70 bin kişi taşıma kapasitelidir. 2010 sonu hizmete alınacak. 21.7 kilometre olacak. Pendik Kaynarca'ya kadar uzama kararı alındı. İnşaatın yüzde 27'si kazıldı. 2009 da kazı tamamlanıyor.”

Açıklamada, Kabataş, Beşiktaş, Darphane, Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Alibeyköy, Tekstil Kent, Mahmutbey metrosunun ihale aşamasında olduğu vurgulanarak, Darüşşafaka'dan Sarıyer'e metro inşaatının sürdüğü ve bir otopark projesinin yanı sıra bu bağlantının tünel yol ile de birleşeceği bildirildi.

ATIK SU ARITMA TESİSLERİ

Baltalimanı'nda atık su ön arıtma tesisinin bulunduğu belirtilen açıklamada, bu tesis sayesinde Haliç'te 30'un üzerinde balık çeşidinin yaşadığı bildirildi.

Açıklamada, İstanbul'da 1994 yılına kadar yalnızca Yenikapı ve Üsküdar Atıksu Ön Arıtma Tesislerinin olduğu ifade edilerek, bunlarla atık suların yalnızca yüzde 9'unun arıtıldığı, bu nedenle de İstanbul sahillerinin birçok noktasında denizin yanına dahi yaklaşmanın mümkün olmadığı dile getirildi.

İstanbul'da bugün 22 adet atık su arıtma tesisinin bulunduğu belirtilen açıklamada, atık suların yüzde 94'ünün arıtıldığı ve bu yatırımlar sayesinde de İstanbul sahillerinin 161 kilometresinin denize girilebilir kriterlere ulaştığı vurgulandı.

Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2004-2008 yılları arasında tüm işler için toplam 3 bin 564 adet ihale yapıldığı kaydedilerek, bu ihalelerden sadece 27'sinin Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edildiği, bu rakamın da tüm ihaleler içinde binde 7.5'e tekabül ettiği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının Kayışdağı'nda hizmet veren Darülaceze hizmet alanının olduğu ve yılda her yaştan ortalama 900 vatandaşın burada bakımının yapıldığına işaret edilen açıklamada, “Kışın sokaktan alınan evsiz vatandaşların bir kısmı Darülacezeye yerleştiriliyor, bir kısmı ailelerine teslim ediliyor. Tedavisi gerekenler ise hastaneye yatırılıyor. Sokak çocuklarını eğitim merkezinde çok sayıda genç, meslek sahibi yapıldı” denildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin Özürlüler Merkezine 69 bin özürlünün kayıtlı olduğu belirtilerek, bunlara çeşitli bakım ve eğitim hizmetlerini sunulduğu ifade edildi.

2004 yılında deniz taşımacılığını yüzde 2.5'ten yüzde 5'e çıkartıldığı kaydedilen açıklamada, 2008'de 6.7 milyon aracın deniz yolu ile taşındığı bildirildi.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aciklamasi, acıklaması, belediyesinden, istanbul, metro


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul Valiliği'nden Okmeydanı Açıklaması! Rhytia Haber Arşivi 0 13 Mart 2014 13:53
İstanbul Emniyeti'nden 'lazer tutan taraftar' açıklaması MasteR06 Haber Arşivi 0 26 Şubat 2014 02:44
İstanbul Valisi'nden fırtına açıklaması PassioN Haber Arşivi 0 18 Nisan 2012 20:41