IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2009, 21:18   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İtalya'da muhalefet yeni liderini seçti




DP'de genel başkan seçimi için bugün yapılan toplantıda, liderlik için partinin iki numaralı ismi Franceschini ile Arturio Parisi yarıştı. Franceschini 1047 delegenin oyunu alarak genel başkan seçilirken, Parisi'nin oyu ise 92'de kaldı.
Sardinya adasındaki yerel seçimde merkez solun ağır bir yenilgi almasının hemen akabinde Veltroni'nin istifasıyla DP'de başlayan liderlik sorunu bugünkü seçimle görünürde çözülmüş olmakla birlikte, muhtelif akımlar arasındaki görüş ayrılıkları varlığını koruyor.
Merkez soldaki siyasi kariyerini Solun Demokratları Partisi'nde başlayıp Papatya Hareketi'nde sürdürmüş olan Franceschini'nin genel başkanlık görevini, DP'nin genel kurultayının toplanacağı ekim ayı sonuna kadar sürdürmesi bekleniyor.
Franceschini, genel başkan seçilmesinin ardından delegelere hitaben yaptığı konuşmada, merkez solu tek çatı altında toplama çabalarını sürdüreceğini belirterek, "DP, zaten bu çabaların ürünüdür. Romano Prodi'nin Zeytin Dalı İttifakı'nın ürünü sayılan bu parti, merkez solun ittifakını simgelemektedir" dedi.
Önümüzdeki süreçte Hristiyan Demokratlar ve Merkez Demokrat Birliği ile sola mensup eski koalisyon ortaklarını da DP çatısı altında toplamak için çaba harcayacağını belirten Franceschini, Başbakan Silvio Berlusconi'yi de eleştirerek, "Berlusconi bu ülkede otoriterliğin modern versiyonu konumundadır. Berlusconi İtalya'yı yönetmek değil, ülkenin patronu olmak peşindedir" diye konuştu.

MERKEZ SOLA İLK KEZ HRİSTİYAN DEMOKRAT KÖKENLİ LİDER

Franceschini, merkez sol içerisinde Hristiyan demokrat kökenli bir siyasetçi olarak tanınıyor. Franceschini'nin DP'nin genel başkanı olmasıyla birlikte, merkez solun liderliği ilk kez Hristiyan demokrat kökenli biri tarafından üstlenilmiş oluyor.
Franceschini'nin siyasete atılması, doğum yeri olan Ferrara'da yetmişli yıllarda Hristiyan Demokrat Parti'nin saflarına katılarak gerçekleşmişti. Franceshini'nin Hristiyan demokrat olduğu dönemlerde de merkez sola sempatiyle yaklaştığı biliniyor.
Franceschini, İtalya'da siyasetteki yolsuzluklar ve rüşvetçilikle mücadeleyi simgeleyen "temiz eller" dönemi akabinde Hristiyan Demokrat Parti'nin kendini feshetmesi sonrasında siyasete İtalyan Halkçı Parti'nin saflarında devam etmişti. Franceschini'nin merkez solda aktif olarak yer alması ile 2001 seçimlerinde gerçekleşmişti. Solun Demokratları Partisi'nden milletvekili seçilen Franceschini, Massimo D'Alema hükümetinde başbakan yardımcısı olarak görev yapmıştı. Müteakip süreçte merkez sol bünyesindeki Papatyalar Hareketi'ne katılan Franceschini, kuruluşunda da aktif olarak rol aldığı DP'de Veltroni döneminde genel başkan yardımcısı olarak görev yapmaktaydı.
Franceschini, bugün kazandığı seçim neticesinde, İtalya'da 2008'in nisan ayındaki genel seçimler öncesinde, merkez soldaki kimi partilerin birleşmesiyle oluşturulmuş DP'nin, Veltroni'nin ardından ikinci genel başkanı olmayı başarmış bulunuyor.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
italyada, liderini, muhalefet, secti, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni kitabını seçti AngeL Haber Arşivi 0 19 Ocak 2015 01:54
Hakan Şükür yeni partisini seçti Seth Haber Arşivi 0 03 Kasım 2014 13:23