IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2009, 09:21   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK ya Silah Bırakacak ya da Yalnızlaştırılacak






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İlnur Çevik, Talabani’nin Kürt Konferansı’nda PKK’ya ‘silah bırak’ deneceğini PKK’nın buna uymaması halinde tüm ilişkilerin kesileceğini söylediğini belirtti.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile öğle yemeğinde bir araya gelen gazetecilerden İlnur Çevik, Kürt grupların Nisan ya da Mayıs’ta Erbil’de toplanacak Uluslararası Kürt Konferansı’nda PKK’ya silah bırakma çağrısı yapacağını söyledi. Çevik, Talabani’nin PKK’nın bu çağrıya olumlu yanıt vermemesi halinde tecrit edileceğini söylediğini anlattı.

Çevik, yaklaşık 2,5 saat süren yemekteki en önemli konunun PKK olduğunu söyledi. Kürt Konferansı fikrinin Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani’ye ait olduğunu kaydeden Çevik, ‘Talabani de destekliyor. Bu konferansta PKK’nın silah bırakması istenecek ve eğer bırakmazsa artık Kürtlerin kendileri ile bütün ilişkilerini askıya alacağı söylenecekmiş’ dedi.

İPLER KESİNKES KOPACAK

Çevik, olumlu sinyal vermesi durumunda konferansa PKK’nın da çağrılabileceğini belirterek, ‘Yoksa çağrılmayacakmış. Talabani eğer silah da bırakmazlarsa iplerin kesinkes kopacağını söylüyor’ diye konuştu. Talabani’nin bunun tek taraflı bir olay olduğunu, ama PKK’nın bu hareketinden sonra Türkiye’nin de bir şeyler yapması gerektiğini ifade ettiğini dile getiren Çevik şöyle dedi: ‘Affın zor olduğunu ama af türü bir şeyin Türkiye’nin de kabul edebileceği formülle gerçekleştirilebileceğini söylüyorlar. Onların derdi şu: Adam dağdan indi otomatikman köyüne gidebilsin. Biliyorsunuz. Dağdan inen önce mahkemeye çıkıyor.’ Talabani’nin, Amerika’nın bu konuda bir planı olmadığını da söylediğini belirten Çevik şöyle konuştu:

ÖCALAN HALA KİLİT UNSUR

‘Türkiye’de havanın değiştiğini ama hala direkt Kürt gruplarla diyaloğun başlamamış olmasının sıkıntı yarattığını ifade ediyor. Abdullah Öcalan gerçeği de var diyorlar.’ Öcalan’ın süreçteki rolünün gündeme gelmediğini belirten Çevik, ‘Diyor ki, PKK’da herkes Öcalan’ın ağzına bakıyor. Kilit unsurlardan birinin Öcalan olduğunu o da kabul ediyor’ dedi.

‘HATUN CLİNTON’ DİYOR

Talabani'nin ABD’nin Türkiye’ye çok önem verdiğini de dile getirdiğini söyleyen Çevik, ‘Türkiye’nin Ortadoğu’daki çabalarını Obama da Hillary Clinton da önemsiyor’ dediğini anlattı. Çevik, ayrıca Talabani’nin Clinton için ‘Hatun Clinton’ ifadesini kullandığını söyledi.

GALATASARAY-FENER ÇEKİŞMESİ

Talabani’nin Hasan Cemal’i Kürt Konferansı’na davet ettiğini dile getiren Çevik, ‘Galatasaraylı olan Cemal ‘Galatasaray Şükrü Saracoğlu’nda final oynamazsa gelirim’ deyince koyu Fenerbahçeli olan Cengiz Çandar, ‘Zaten siz oraya varamayacaksınız’ dedi. Talabani ise ‘ben sizin içişlerinize karışmıyorum’ diye konuştu.

AHMET TÜRK’Ü KABUL ETTİ

Talabani dün DTP lideri Ahmet Türk’ü de kabul etti. Türk, Talabani ile 20 yıllık dost olduklarını belirterek kendisine Nevruz davetini ilettiklerini söyledi. Türk, Kürt Konferansı’nda PKK’ya yapılacak ‘silah bırak’ çağrısını destekleyeceklerini söyledi.

BARZANİ ANKARA’YA GELECEK

İlnur Çevik yakında Barzani’nin de Türkiye’ye gelmesinin gündemde olduğunu belirterek, ‘Gelecek hafta Gül Irak’a gidecek. Sonra belki Barzani buraya gelecek. Onda sonra da konferans olacak. Bu arada Türkiye’de seçimler olacak. Ardından Türkiye tarafından da açılımlar bekleniyor’ dedi.

Kaynak: STAR...

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
birakacak, bırakacak, da, pkk, silah, ya, yalnizlastirilacak, yalnızlaştırılacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tebessüm iz bırakacak Lady Genel Paylaşım 0 20 Kasım 2010 22:28