IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mart 2009, 01:51   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Peres'ten İran'a Nevruz mesajı




İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, baharın gelişini simgeleyen ve İran'da yeni yılın başlangıcı sayılan Nevruz Bayramı dolayısıyla, İran halkının yeni yılını kutladı ve Nevruz'un mutluluk ve ümit getirmesini diledi.

Peres, İsrail radyosunun Farsça yayınında yayımlanan konuşmasında, İran halkına, "Yeni yılın arefesinde köklü Yahudi halkı adına soylu İran halkına sesleniyor ve kendilerini dünyanın aydınlık ulusları arasında hak ettikleri yeri yeniden almaya çağırıyorum" dedi.

İran'ın içinde bulunduğu durumu, "büyük bir işsizliğin hakim olduğu, ciddi yolsuzlukların yapıldığı, birçok uyuşturucunun var olduğu, hoşnutsuzlukların yaşandığı bir ülke" diye niteleyen Peres, mesajına şöyle devam etti:
"Ne yazık ki, bu günlerde ülkelerimiz arasındaki ilişkiler, ülkenizin şimdiki liderlerini mümkün olan her yolla İsrail devleti ve halkı aleyhine davranmaya sevk eden içgüdüler nedeniyle kötü bir durumda. Ama inanıyorum ki, ülkelerimizin her alanda ilerlemek için iyi komşuluk ilişkileri ve işbirliğini yeniden kuracağı günler o kadar uzak değil."

Peres, mesajında, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın Yahudi soykırımını kabul etmeyen sözlerine değinerek, "Ne zamandan beri Yahudi soykırımı üzerine uzman kesildi? O Auschwitz'de miydi? Bunun hakkında ne biliyor ki? Bütün yaptığı konuşmak; gün boyu konuşmak" ifadelerini kullandı.

Liderlerin görevinin halkının yaşamasını, kadınların soluk almasını ve ekonominin büyümesini sağlamak olması gerektiğini belirten Peres, İranlı liderlerin, "bombalar ve uranyumla günlerini geçirmeye bir son vermeleri" gerektiğini söyledi. "Çocukların kahvaltıda zenginleştirilmiş uranyumla beslenemeyeceklerini" belirten Peres, "Çocuklarınıza biraz aç kalın derken, paranızı zenginleştirilmiş uranyuma yatıramazsınız" diye konuştu. Peres, "Acı çeken çocukları görüyor ve kendime 'Niçin' diye soruyorum. Bu öylesine zengin kültüre sahip bir ülke ki, birkaç dinci fanatiğin Allah'ın ve insanın gözünde en kötü olan yola sapmasına nasıl izin verirler, anlaşılır gibi değil" dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı, İran halkına, "Size Ahmedinecad'ı dinlememenizi öneriyorum. Bir ülkeyi kışkırtma ve nefret üzerinde ayakta tutabilme mümkün değildir" derken, İran halkının "kendilerine hizmet etmeyen aşırı liderleri alaşağı edeceğine" inandığını söyledi.

Peres, mesajında, "Bu nedenle İran'a bir yandan tarihine duyduğum hayranlıkla, bir yandan da bugün geldiği durumdan dolayı duyduğum üzüntü ile ve kendini toplayacağına olan umudumla bakıyorum" dedi.

Yedioth Ahranot gazetesinin internet sitesinde, Peres'in İran halkına yönelik mesajının, İsrailli üst düzey diplomatik kaynakların tavsiyesi üzerine hazırlandığının Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca ifade edildiği belirtildi.


</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
irana, mesaji, mesajı, nevruz, peresten, İrana


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Öcalan'dan Yine Nevruz Mesajı Rhytia Haber Arşivi 0 11 Mart 2014 13:56
Başbakan Erdoğan'dan Nevruz mesajı N999 Haber Arşivi 1 20 Mart 2012 18:29
İsrail'e İran'ı vurmayın mesajı PassioN Haber Arşivi 0 20 Şubat 2012 20:40
Peres: İran'a yönelik operasyon muhtemel Feronia Haber Arşivi 0 06 Kasım 2011 13:52