IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   AB'ye kanatlı eti ihracatı başlıyor (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/189448-abye-kanatli-eti-ihracati-basliyor.html)

Cemalizim 21 Mart 2009 02:01

AB'ye kanatlı eti ihracatı başlıyor
 
Kanatlı eti alanında entegre üretim yapan 7 firmanın, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sağlık ve Tüketici Genel Müdürlüğü'nden (DG-SANCO), işlenmiş kanatlı eti ihracatı için gerekli izinleri aldığı bildirildi.


Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın önerdiği kanatlı eti üreticisi 7 firmanın, AB Komisyonu Sağlık ve Tüketici Genel Müdürlüğü'nden işlenmiş kanatlı eti ihracatı için gerekli izinleri aldığı belirtildi.
Bakanlığın garanti verdiği ifade edilen üretici firmaların, AB'ye işlenmiş kanatlı eti ürünleri ihracatını 29 Mart 2009 tarihi itibariyle başlatacağı vurgulandı.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği (BESD-BİR) ile Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu Başkanı Zuhal Daştan, Türkiye'nin tavuk eti üretiminde dünyada 17. sırada bulunduğunun ve ileri teknoloji ile donatılmış modern tesislerde kalite ve hijyen açısından dünya standartlarının üzerinde üretim yapıldığını vurguladı.

Daştan, şunları kaydetti: “AB Komisyonu, Eylül 2003'te yaptığı denetimlere istinaden, Türkiye'yi kanatlı hayvan ürünleri ithalatı yapılabilecek üçüncü grup ülkeler listesine almıştı. AB Kalıntı İzleme Komitesi Heyeti ise 24 Ocak 2005'te ülkemize gelerek Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın laboratuvarlarında ve özel sektöre ait gıda üretim işletmelerinde incelemelerde bulunmuş ve bunun arkasından alınan kararla Türkiye, Kalıntı İzleme Programı Onaylanmış Üçüncü Ülkeler listesine dahil edilmişti.

Bundan sonra ihracatın hukuki olarak başlayabilmesi için, denetimi yapan AB Gıda ve Veterinerlik Ofisi (FVO) heyetinin hazırladığı raporun AB Komisyonu Sağlık ve Tüketici Genel Müdürlüğü tarafından onaylanması ve izin kararının AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanması gerekiyordu. Türkiye olarak tüm bu süreçleri başarıyla aştık. 29 Mart itibariyle işlenmiş kanatlı eti ihracatına başlıyoruz.”
Açıklamada, Türkiye beyaz et sektörünün ihracatının, 2008'de önceki yıla göre yüzde 100'e yakın artış kaydederek 87 milyon dolarlık rekor seviyeye ulaştığı da ifade edildi.


</B>


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net