IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mart 2009, 02:10   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karayalçın'dan Gökçek'e 100 bin TL'lik dava




CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Gökçek’in kendisine yönelik olarak söylediği ‘Murat Karayalçın PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmiyor’ ve ‘Sayın Karayalçın teröristlerin yanında’ sözlerinden dolayı Melih Gökçek’e 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, bir televizyon kanalında Melih Gökçek’in kendisine yönelik olarak söylediği ‘Murat Karayalçın PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmiyor’ ve ‘sayın Karayalçın teröristlerin yanında’ şeklindeki sözlerini yargıya taşıdı. Karayalçın’ın Avukatı Ayça Lütfiye Akpek Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında söylenen sözler için 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

“KARAYALÇIN YASA DIŞI BİR TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YANDAŞI OLARAK LANSE EDİLİYOR”

Dava dilekçesinde; Melih Gökçek’in Karayalçın hakkında asılsız, gerçek dışı beyanları ve ithamları ile kamuoyu nezdinde Karayalçın’ı yasa dışı bir terör örgütünün yandaşı olarak lanse etttiği, asılsız suçlamalarda bulunduğu ve bu suçlamaları ise televizyon ekranları aracılığı ile yaptığı belirtildi. Dilekçede ayrıca, Karayalçın’ın 2004 yılında Diyarbakır mitinginde, PKK’nın vurulmuş olan kişisi için, ‘PKK şehitlerine saygı duruşunda bulunun’ dediği iddiasının da Gökçek tarafından öne sürüldüğü belirtilerek “Bu iddia tamamen gerçek dışıdır” denildi ve bahis konusu olan Diyarbakır mitinginde Karayalçın’ın, Gökçek’in beyanlarının aksine, ‘Fırat’ın Doğusu da bizim, batısı da bizimdir’, ‘devletimiz tektir, ulusumuz tümdür, yurdumuzu böldürmeyiz’ dediği ifade edildi. Karayalçın’ın Avukatı Akpek açtığı 100 bin TL’lik tazminat davası dilekçesinde şunları söyledi:

“Müvekkilimin Cumhuriyetimizin temel niteliklerine bağlılığı açıkça ortada iken davalı, ‘teröristlerin yanında’, ‘PKK’yı terör örgütü kabul etmiyor’, ‘PKK’nın vurulmuş olan kişisine, PKK şehitlerine saygı duruşu diyor’ biçimdeki gerçeklerle ilgisi olmayan haber ve açıklamalarla kamuoyunu yanılttığı gibi eleştiri sınırlarını aşarak, müvekkilimin şeref ve onurunu küçültmeyi, siyasi kimliğini zedelemeyi hedeflemektedir. Bu gerekçelerle Melih Gökçek’e dava açmak zorunluluğumuz doğmuştur.”
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
100, bin, dava, gokceke, karayalcindan, tllik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık