IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mart 2009, 02:21   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anne katiline 20 yıl hapis cezası




BURSA'da, internette düzenlediği ‘Annemi nasıl öldürürüm?’ anketinden sonra, en çok oy alan öldürme şekline göre, annesi Asiye F.'yi boğarak öldüren, daha sonra da cesedini parçalara ayırıp çöp poşetine koyarak denize atmak isterken yakalanan 17 yaşındaki M.F.'nin yargılanması tamamlandı.

Hakkında ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istenen M.F., yaşının küçük olması nedeniyle 20 yıl hapse çarptırıldı. Verilen cezada duruşmadaki iyi hal nedeniyle hiçbir indirim yapılmaması dikkat çekti.

Geçen yıl Mayıs ayında, merkez Osmangazi İlçesi Hamitler Mahallesi'nde oturan M.F., sürekli tartıştığı annesi Asiye F.'yi öldürmek için internette anket düzenlemişti. M.F., ‘Annemi nasıl öldürürüm?’ başlığı altında yaptığı ankete katılanlardan, (a) bıçakla, (b) boğarak, (c) tabancayla, (d) zehirleyerek, seçeneklerinden birinin işaretlemesini istemişti. Anket sonunda çıkan (b) seçeneğini uygulamaya karar veren M.F., tartıştığı annesini boğarak öldürmüştü. Daha sonra satın aldığı bıçak ve satırla annesinin cesedini 10 parçaya ayırıp bunları çöp poşetlerine koyan M.F., ağır olduğu için tek başına denize atamadığı poşetlerin kaldırılması için gittiği internet kafede arkadaşlarına “Annemi öldürdüm, cesedini parçalayıp torbalara koydum, ancak torbalar çok ağır, bana yardım eder misiniz?” diyince arkadaşlarının polise şikayeti üzerine yakalanmıştı.

Hakkında Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ‘tasarlayarak annesini öldürmek’ suçundan hakkında ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istenen M.F., “Babam annem yüzünden ailemizden ayrıldı. Yurt dışında yaşamaya başladı. Kardeşlerim ise üniversite eğitimini sürdürmek için Ankara'da kalıyorlardı. Annem ile anlaşamıyorduk. Tartışmalarımızda sürekli beni öldüreceğini söylüyordu. Olay günü mutfakta fritözü kullanmak istedim. Annem, ‘Yağ damlar’ diyerek bana bağırdı. Üzerime yürüdü. Elinde bıçak vardı. Elindeki bıçağı alarak karnına sapladım. Can çekişiyordu. Ben de bu kez kendisini boğazını sıkarak boğdum. Cesedini ise bir gün sonra parçaladım. Amacım poşetleri denize atarak kurtulmaktı” demişti.

Anne katili gencin yargılanması bugünkü duruşmayla tamamlandı. Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde çıktığı son duruşmada son sözü sorulan M.F., sadece “Pişmanım” dedi. Mahkeme heyeti M.F.'yi ömür boyu ağır hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, cinayet günü sanığın yaşının 18'den küçük olması sonucu cezasını 20 yıla indirdi. Mahkemenin heyetinin, sanığın duruşmalardaki iyi hali ve itirafları nedeniyle cezasından hiçbir indirim yapmaması ise dikkat çekti.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
20, anne, cezasi, cezası, hapis, katiline, yil, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eş katiline müebbet hapis Seth Haber Arşivi 0 08 Kasım 2014 19:12
Anne katiline 20 yıl hapis cezası PassioN Haber Arşivi 1 22 Şubat 2012 23:03
Anne katiline 23 yıl hapis. Lucifer Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2010 19:24