IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mart 2009, 01:41   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hayatımda bir kere de katili oynayayım!




Yeşilçam'da sayısız filmde rol alan usta oyuncu Erdal Özyağcılar uzun bir süredir sinemadan uzak duruyor. Kendisini heyecanlandıran bir proje olmadığını söyleyen Özyağcılar: Bugüne kadar hiç canlandırmadığım bir rolü oynamak isterim. Mesela bir katili!..

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kemal Sunal'ın unutulmaz filmi 'Şabaniye'de kan davalısının peşine düşen Şehmuz, Şerif Gören'in filmi 'Sultan'da evleri ellerinden alındığı için göç etmek zorunda kalan Çarli Cevat ve 'Yılanların Öcü' filmindeki Haceli gibi pek çok yan karakteri başarıyla canlandıran Erdal Özyağcılar uzun süredir sinemadan uzak duruyor. En son 2002'de 'Abdülhamit Düşerken' adlı filmde rol alan Özyağcılar, "Beni heyecanlandıran bir sinema projesi gelmedi" diyor ve ekliyor: "Bundan sonra bugüne kadar hiç oynamadığım bir karakteri oynamak isterim. Mesela bir katil olabilir..."

SİNEMA İÇİN ZAMANIM YOK!
*
Sizi daha çok dizilerde görüyoruz. Şu anda da 'Elveda Rumeli'de Sütçü Ramiz karakterini oynuyorsunuz. Neden sinemada yoksunuz?
Çünkü zamanım yok. Yaz için farklı projeler geliyor ama çok değecek bir iş olursa 'zamanımı veririm' diyorum. Ama söylediğim bu cümle sakın yanlış anlaşılmasın yani bunu küçümsemek anlamında kullanmıyorum. Benim oynamayacağım şeyler de çok güzel çekilebilir hatta büyük ses de getirebilir. Ama ben kendi ölçeklerim içerisinde karar veriyorum. Soranlara da 'Yok teşekkür ederim' diyorum. Bu proje beni yeterince heyecanlandırmıyor. Yapımcısını, yönetmenini heyecanlandırıyorsa çekilebilir. Hatta güzel de olabilir. Böyle bir durum olunca film işi, başka baharlara kalıyor.

*
Hiç plan dahilinde bile olsa bir sinema projeniz yok mu?
Aslında benim kafamda çok fazla senaryo dönüyor. 'Elveda Rumeli'nin de yönetmeni olan Serdar Akar'la bu senaryolar hakkında konuşuyoruz. Ama 'Al hadi senaryo bu, filmini yapalım' diyeceğim bir şey yok. Bir tane var, onun da hikayesi eksik!

KRİTERLER VAR
*
Peki bir projenin sizi heyecanlandırması için ne gibi kriterleri olması gerekiyor?
Dizi ile sinema filmi hikayesi için kriterler benim için çok farklı. Hatta tiyatroda da bambaşka kriterlere bakarım. Çünkü dizi işi uzun soluklu oluyor! Bana sunulan projenin yapım firmasının da en az benim kadar heyecanlı olması gerekiyor. O işe yürekten inanmaları gerekiyor. Yoksa özellikle dizi film projelerinde çok oluyor; 'Erdal Ağabey al şu projeye bak. Çok güzel' diyorlar. Ama 'tutarsa tutar' tarzında olan şeylerde oynamak istemiyorum. Zaten bugüne kadar da öyle işlerin içerisinde olmadım! Projenin nezih bir noktası olması lazım. İllaki para kazanacağım diye sıyrık bir iş olmaması lazım. Bir de ne olursa olsun 'Biz insanları hep eğlendirmek istiyoruz' diye bir şey yok! Tabii ki insanlar eğlenecek ama kafalarında birkaç resim, sözcük veya sahne kalması gerekiyor. O sahnelerin onları biraz daha düşündürmeye teşvik etmesi veya estetik açıdan keyif almalarını sağlaması gerekiyor. Bu bir komedi olsa bile!

FARKLI BİR ROL
*
Bundan sonra hiç oynamadığım bir karakteri oynamak isterim demiştiniz. Nedir bu?
Mesela kötü bir adamı oynamak isterim. Olur olmaz bir cinayet işleyip, sonra hayatı değişen birini mesela. Yani bu benim için farklı bir şey olurdu.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bîr, hayatimda, katili, kere, oynayayim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık