IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Nisan 2009, 02:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Müslüman Kardeşlerde Bir İlk; Grubun Lideri Önümüzdeki Yıl Görevini Bırakıyor




Müslüman Kardeşlerde Bir İlk; Grubun Lideri Önümüzdeki Yıl Görevini Bırakıyor:

İslam dünyasındaki en etkin grupların başında gelen Mısır merkezli Müslüman Kardeşler, bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Grubun lideri (Genel Mürşit) Muhammed Mehdi Akif 6 yıllık görev süresinin biteceği önümüzdeki yıl ocak ayında aynı koltuk için yeniden aday olmayacağını açıkladı. Grubun kurucusu Hasan el Benna'nın bir suikast sonucu öldürülmesinden sonra liderlik koltuğuna oturan 5 kişi de görevlerinin başında öldükten sonra yerine yeni bir lider seçilmişti.

81 yaşındaki Akif, bunun kendi kararı olduğunu, görevinin bitmesiyle birlikte sıradan bir grup mensubu olacağını ifade etti. Akif halefinin ise 100 kişilik Şura Konseyi tarafından seçileceğini kaydetti.

Me'mun el Hudeybi'nin ölmesinden sonra 2004 yılında grubun liderlik koltuğuna oturan Akif, hayatının tamamını gruba adamış ve 20 yıl da hapiste kalmıştı. Batılı ülkeler tarafından sertlik yanlısı olmakla itham edilen Akif, İslam dünyasının Batı'daki imajının bozulmasında büyük bir pay sahibi olan El Kaide ve lideri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in politikalarını sert bir dille eleştirmesiyle de biliniyor.

Ancak buna rağmen sık sık grup üyelerine yönelik operasyonlar düzenleniyor. Binlerce grup mensubunun hapishanelerde bulunduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl da yönetim, grubu maddi olarak beslediği öne sürülen pek çok işadamını tutuklamıştı.

Grup 2005 yılındaki genel seçimlerde parlamentoya 88 milletvekili göndererek tüm dünyada büyük bir yankı uyandırmıştı. Akif'in görevini bırakmasının grup için tarihi bir adım olacağını ifade eden Ahram Politik ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'nden Amr Şubki, bu durumun Mısır politik güç merkezleri için de iyi bir mesaj olacağının altını çiziyor.

Mısır politik hayatına yön veren partilerin başında gelen Ulusal Demokratik Parti'nin başkanlığını kurulduğu 1978 yılından beri devlet başkanı yapıyor.

Ülkenin en köklü partisi olarak kabul edilen Wafd'da da değişim çok sancılı olmuş, Numan Cuma yapılan parti içi seçimde koltuğunu rakibi Mahmut Abaza'ya karşı kaybetmesine rağmen, liderlik koltuğunu bırakmak istememiş, çıkan olaylarda bir kişi ölmüş, çok kişi de yaralanmıştı.

Aynı şekilde Batılı ülkelerin gözde ismi Ghad Partisi içinde de liderleri Eymen Nur'un hapse atılmasıyla başkanlık yarışı kızışmış, geçtiğimiz yıl meydana gelen olaylarda parti binası ateşe verilmişti.

Geliri daha çok üye aidatları ve işadamlarının bağışları olan grup hastane ve okullarla halka çok ucuz ve kaliteli hizmetler sunuyor. Ne kadar üyesi olduğu hakkında kesin bir bilgi olmamasına rağmen grubun iki numaralı ismi Muhammed Habib, bunu yüz binler olarak ifade ediyor. Şehirlerden en küçük yerleşim birimine kadar örgütlenen grup doktorlar, mühendisler, hâkimler, gazeteciler vb. sendikalarda da iktidar partisinin adaylarıyla yarışıyor ve pek çoğunda da yönetimi elinde bulunduruyor.

Grup özellikle Ürdün, Kuveyt, Suriye gibi ülkelerde çok güçlü. Aynı şekilde Filistinli Hamas grubunun da Müslüman Kardeşlerle çok yakın ilişkileri halen devam ediyor. Diğer Arap ülkelerinin yanı sıra grup Malezya ve Endonezya'da güçlü bağlara sahip.

(CİHAN)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Nisan 2009, 02:18   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Müslüman Kardeşlerde Bir İlk; Grubun Lideri Önümüzdeki Yıl Görevini Bırakıyor




Tşk..

 

 

Etiketler
bîr, birakiyor, gorevini, grubun, ilk, kardeslerde, lideri, musluman, onumuzdeki, yil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Müslüman Avlamak İçin Müslüman Kullanmak N999 Haber Arşivi 0 02 Nisan 2012 15:46
Bir arap lider daha görevini bırakıyor! Ruj Haber Arşivi 1 24 Kasım 2011 01:10
Türk Anası DTP'li grubun arasına girdi Lee Haber Arşivi 0 27 Şubat 2008 19:11