IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2009, 18:05   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rusya Irak'la petrol anlaşması yapıyor




A.A.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, başarılı, yeniden inşasını tamamlamış, güçlü, bağımsız, egemen ve birleşik bir devlet haline gelmiş bir Irak taraftarı olduklarını söyledi.

Putin, daveti üzerine Moskova'ya gelen Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, "İkili ilişkilerimizin de geliştirilmesi için çok daha fazla şey yapılabilir" ifadesini kullandı.

Mevcut Irak yönetimiyle çok sıkı temas halinde olmalarına rağmen Maliki'nin ilk defa resmi ziyaret için Moskova'ya geldiğini söyleyen Putin, Irak'ın barış ve ülkede düzenin sağlanması yönündeki tüm çabalarını desteklediklerini kaydetti.

Irak'ın, Rusya'nın uzun süreli ve son derece güvenilir bir partneri olduğunu ifade eden Putin, "İki ülkenin iyi ilişkiler tarihi var. Ortak işlerimizde son 10 yılda çok şey yapıldı. Rus şirketlerinin Iraklı partnerlerle işbirliğinde iyi deneyimleri var. Bu da gelecekteki işbirliği için çok iyi bir temeli oluşturuyor. Ziyaretinizin ikili ilişkilerimiz geliştirilmesi için yararlı olmasını umarım" diye konuştu.

Maliki de, yaptığı açıklamada, kendilerinin de Rus şirketlerinin ülkelerinde daha geniş kapsamlı çalışmasını istediklerini söyledi.

Rus şirketlerinin Irak ile işbirliğinde büyük deneyimi bulunduğunu belirten Maliki, Rus şirketlerinin Irak'ta faaliyet göstermesinin, özellikle ülkenin yeniden inşası için önemli olduğunu kaydetti.

"RUSYA, IRAK'TA BİRKAÇ PETROL ANLAŞMASINI SONUÇLANDIRMAK İSTİYOR"

Bu arada Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın başkanı Boris Grızlov, Maliki ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Rusya'nın Irak petrol şirketleriyle birkaç sözleşmeyi sonuçlandırmak istediğini belirterek, "Irak heyetinin ziyareti, ilişkilerimizin geliştirilmesine yeni bir ivme kazandıracak. Devletler arası ilişkilerimizin her alanını iyileştirmek gerekiyor" dedi.

Grızlov, iki ülke parlamentoları arasında dostluk grubu için Duma'da 57 milletvekilinden oluşan bir grup kurmayı planladıklarını ifade ederek, Irak Temsilciler Konseyi Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanının da bu nedenle yakında Moskova'ya geleceğini söyledi.
Rusya ile Irak arasındaki ticari-ekonomik işbirliğinin durumundan şikayetçi olan Grızlov, "Ancak şu anda bunu geliştirmek için imkanlarımız var. Rusya, Irak petrol şirketleriyle birkaç anlaşmayı sonuçlandırmak istiyor. Bizim Irak'ta çalışma deneyimimiz var" diye konuştu.
Irak'taki güvenlik durumunun da her geçen gün geliştiğini ifade eden Grızlov, Iraklı yetkililerin terörle mücadelede önemli mesafe kaydettiklerine dikkati çekti.

Maliki de, burada yaptığı konuşmada, tam kapsamlı ikili işbirliğinin yeniden başlatılabilmesi için Rusya'ya bir dizi öneri paketiyle geldiğini belirterek, "Ülkemiz Rusya'yla her alanda faydalı işbirliğinin geliştirilmesi taraftarı" diye konuştu.

Rusya-Irak ilişiklerinin bazı alanlarında sıkıntılar bulunduğunu ifade eden Maliki, "Ancak biz ortak zeminler ve yaklaşımlar bulabildik. Bu ziyaret, Irak halkının işbirliği yapmaya hazır olduğunu gösteriyor" dedi.

Rusya'nın Irak'ın geçmiş döneme ait bazı borçlarını silmesinden duyduğu memnuniyeti de Grızlov'a ileten Maliki, bugün öğleden sonra Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev tarafından kabul edilecek.
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anlasmasi, anlaşması, irakla, petrol, rusya, yapiyor, yapıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Irak, petrol arzını kısmayacak Seth Haber Arşivi 0 26 Kasım 2014 16:42
Rusya ile Abhazya ortaklık anlaşması imzaladı Seth Haber Arşivi 0 24 Kasım 2014 16:59
Rusya ve Arap Birliği'nden Suriye anlaşması PassioN Haber Arşivi 0 10 Mart 2012 18:21
Rusya Doğu Sibirya'da petrol buldu Lucifer Haber Arşivi 0 27 Ocak 2010 21:22
Irak Türkiye Petrol Borusu YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 05 Ocak 2010 16:25