IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2009, 18:06   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Üniversiteli uyuşturucu çetesi sorguda




Ahmet BAYRAK/MUĞLA, (DHA)

POLİSİN 3 ilde uyuşturucu sattıkları ileri sürülen kişilere yönelik düzenlediği ‘Kıvılcım’ adı verilen operasyon kapsamında gözaltına alınan 9'u Muğla Üniversitesi öğrencisi 12 kişinin polisteki sorgularının sürdüğü bildirildi. Gözaltına alınan öğrenciler hakkında üniversite yönetimi tarafından da disiplin soruşturması başlatılacağı açıklandı.

Bir öğrencinin ihbarını değerlendiren Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Muğla Üniversitesi çevresinde uyuşturucu sattıkları belirlenen bir çeteyi 6 ay süreyle takibe aldı. Takip sonucunda büyük çoğunluğu Eğitim Fakültesi öğrencisi olan çete üyelerinin Gaziantep, İzmir, Adana ve Aydın'dan getirdikleri uyuşturucuları okuldaki arkadaşlarına sattıkları tespit edildi. Yarıyıl tatilinde ailelerini ziyarete giden öğrencilerin, dönerken yol kontrollerinden rahat geçtikleri için yüklü miktarda uyuşturucu getirdikleri belirlendi. Üniversite öğrencilerinin getirdikleri uyuşturucuları okul arkadaşlarına ve çevredeki lise öğrencilerine sattıkları anlaşıldı.
Delil ve belgeleri toplayan polis, dün saat 08.30, Muğla, İzmir ve Adana'da 20 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenledi. ‘Kıvılcım’ adı verilen operasyonda 46'sı öğrenci toplam 49 kişi gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda toplam 1 kilo 250 gram esrar ile esrar içiminde kullanılan kağıtlar ele geçirildi. 46 öğrenciden 37'sinin sadece içici olduğu belirtildi. 37 öğrenci, polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltındaki diğer 9 üniversiteli genç ile öğrencilere satmaları için uyuşturucu temin ettikleri belirlenen 3 kişinin sorgularının sürdüğü bildirildi.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILACAK

Üniversite öğrencilerinin çete kurarak uyuşturucu madde satması kentte şaşkınlıkla karşılandı. Muğla Üniversitesi yönetimi de gözaltına alınan öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlatacaklarını açıkladı. Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, bu gibi olayların kampus içinde olmadığını ileri sürerek, gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Rektör Prof.Dr. Şener Oktik, “Gözaltına alınan öğrencilerimizin tüm işlemleri durdurulacak” dedi.

MUHTARLIK UYARACAK

Kötekli Mahallesi Muhtarı Mehmet Baştuğ, “Mahallemizde çoğunlukla öğrenciler kalıyor. Üniversite öğrencilerinin uyuşturucu satması bizi çok şaşırttı. Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin bu tür davranışlarda bulunması çok yanlış. Mahallede huzurun ve güvenin sağlanması için gerekli uyarıları öğrencilere yapacağız. Jandarma ve emniyet güçleriyle birlikte çalışarak mahallemizde gerekli önlemleri alacağız” dedi.

POLİS GÖZ AÇTIRMIYOR

Muğla Emniyet Müdürü Mehmet Emin Körpe de, sokak satıcılarına geçit vermediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Nüfusumuzun yarısından fazlasını gençlerimiz oluşturuyor. Üniversite öğrencileri de geleceğin yöneticileri. Gençlerimizin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim-öğretim görmelerini sağlamak ve uyuşturucu dahil her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak amacıyla sürekli çalışıyoruz. Bu kapsamda, gözaltına alınan aralarında 9 öğrencinin de bulunduğu 12 zanlıyı işlemlerinin ardından pazartesi günü adliyeye sevk edeceğiz.”
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cetesi, sorguda, universiteli, uyusturucu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık