IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2009, 18:17   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsrailli turistler yine Türkiye'yi tercih etti




A.A.

Türkiye ile İsrail arasında, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde düzenlediği "Dökme Kurşun" operasyonuyla gerilen ilişkilere rağmen, İsrailli turistlerin devam eden Pesah (Hamursuz) Bayramı sırasında yurt dışı tercihlerinin arasında yer alan ülkelerden biri yine Türkiye oldu.

8 gün süren Pesah Bayramı boyunca 500 bine yakın İsrailli'nin hava yoluyla tatile gitmesi bekleniyor. Bu sayının bir önceki yıla göre yüzde 8 oranında düştüğü bildirildi. Düşüşün genel olarak ekonomik krizden kaynaklandığına işaret ediliyor. Krizin, ABD'ye gidiş-dönüşlere yansıdığı, özellikle ABD'den İsrail'e gelenlerin sayısını önemli ölçüde düşürdüğü belirtiliyor.

Yurt dışı gezilerindeki düşüşe rağmen, ne ekonomik krizin ne de mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının iç turizmi etkilediği İsrail'de, ülkenin kuzeyindeki tatil yerlerinin yüzde 95 oranında dolu olduğu ifade edildi.

Pesah arefesinden başlayarak 2 günde 60 binden fazla kişinin ülke dışına çıktığı İsrail'de, bu sayıda geçen yıla göre düşüş olmasına rağmen, bayram için tercih edilen belli başlı ülkeler arasında Türkiye de yer aldı. İsrailli turistler bu tatilde ayrıca ABD, İngiltere, İtalya ve Almanya'ya yöneldi.

Türkiye'nin Tel Aviv'deki Turizm Bürosu, Pesah tatili öncesinde, Türkiye'ye yönelik turizme yeniden ivme kazandırmak amacıyla, İsrailli Türk tur operatörleri ile birlikte ortak toplantılar yaptı, TV ağırlıklı kampanyalar düzenledi. İsrail'in belli başlı özel televizyon kanalları olan 2; 10 ve Rus kökenli İsraillilere hitap eden 9 televizyonlarında reklamlar yapıldı, ayrıca İsrailli Arap nüfusun yoğun olduğu kentlerdeki gazetelere de ilanlar verildi.

Türkiye'nin Tel Aviv Turizm Ataşesi İnanç Özçakmak'ın verdiği bilgiye göre, Pesah öncesi ilk kez uygulanan bir projeyle İsrail'in en fazla dinlenen radyocularından Didi Harari'nin programına sponsorluk yapıldı ve günde yaklaşık 400 bin kişiye hitap eden Harari, iki hafta boyunca dinleyicilere Türkiye'yi anlattı; sorularına yanıt verdi ve ayrıca, Türkiye'ye gitmeme yolundaki kararlarının Türkiye'den çok kendilerine zarar verdiğini ifade etti.

İki hafta boyunca, Türk Turizm Bürosu'nun uyguladığı bir programla dinleyiciler arasından 10 kişi, Antalya ve İstanbul'daki otellere gönderildi.

Türkiye'ye gidip dönenlerden ise çok olumlu yanıtlar alındı. Gidenler, Türkiye'de herhangi bir şekilde olumsuz tavırla karşılaşmadıklarını, Türk halkının her zamanki gibi, geleneksel misafirperverliğiyle kendilerini karşıladığını ve tatillerinden memnun olduklarını dile getirdiler.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
etti, israilli, tercih, turistler, turkiyeyi, yine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Turistler paskalya tatilinde Marmaris'i tercih etti Violent Haber Arşivi 0 25 Nisan 2014 12:57
KPSS-2012/2 Tercih Kılavuzundan Yerleştirme İçin Tercih Yapan/Tercih Yapacak Adayları Violent Eğitim Haberleri 0 22 Kasım 2012 16:33
Kuşadası'nda Turistler Pazara Akın Etti Thetis Haber Arşivi 0 30 Mayıs 2012 17:09
Turistler Turistlere Tecavüz Etti! Kralice Haber Arşivi 0 19 Haziran 2008 17:26