IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2009, 18:20   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Reklamcılar 'da vergi indirimi istiyor




A.A.

Açık Hava Reklamcıları Derneği (ARED) Başkanı Birol Fedai, tüm reklam harcamalarında KDV'nin indirilmesini talep ettiklerini bildirdi.

Fedai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin açıkladığı paketlerde sunulan KDV ve ÖTV indirimleri belirli sektörlere hareket getirdiğini hatırlattı.

Tüm sektörlerde pazarda malın satışını tetikleyecek en önemli faktörün, ürünün tüketiciye tanıtılması olduğunu belirten Fedai, reklam mecraları ve reklam ürünlerinin, ilan ve reklam vergilerinin yüksekliği nedeniyle yeterince kullanılamadığını savundu.

Billboardlar ve durakların yanı sıra şehirlerin en güzel duvarlarının boş kaldığını öne süren Fedai, ilan ve reklam vergilerinin yüksek oluşu nedeniyle reklam verenlerin satışı tetikleyecek reklamlara yeteri kadar bütçe ayırmakta zorlandığını söyledi.

Tabelacılar ve reklamcıların zor durumda olduğunu anlatan Birol Fedai, şu bilgiyi verdi:
“Açık hava reklamcıları olarak sayın başbakandan ve hükümetimizden, tüm reklam harcamalarına da belirli süre KDV indirimi uygulansın istiyoruz. Vergilerin yüksekliğinden sektör olarak esnafımız zor durumdadır.

Bu sesimize kulak verilmelidir. Yeni seçilen belediye başkanlarımızdan da talebimiz, ilk yapacakları meclis toplantısında ilan ve reklam vergilerini esnetmeli, alt limitlere çekmeleridir.

Sektör olarak pazarımız vergi ve yasaklardan daralmıştır. Esnafın rahatlaması sağlanmalı, bunun için planlanan süre uzun tutulmalıdır. Reklam harcamalarının önü açılmalıdır. Bunlar yapılırsa sadece reklamcılara değil, tüm sektörlere hareket gelecektir.”

ARED EĞİTİME ÖNEM VERİYOR

ARED'in açık hava reklam sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerini bir çatı altında toplamak, üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak, sektörün sorunlarına çözümler bulmak, açık hava reklam sektörünü özel ve resmi kurum ve kuruluşlarda, uluslararası platformlarda temsil etmek amacıyla 2000 yılında İstanbul'da kurulduğunu ve Türkiye genelinde örgütlendiğini anımsatan Birol Fedai, açık hava reklam sektörünü yurt dışında temsil etmek amacıyla merkezi Amerika'da olan ISA (International Sign Association – Uluslararası Tabela Üreticileri Derneği), merkezi İngiltere'de bulunan FESPA (Federation of European Screen Printers Associations - Avrupa Serigrafi Üreticileri Dernekleri Federasyonu) ve yine merkezi İngiltere'de olan ESF'ye (European Sign Federation - Avrupa Işıklı Reklam Üreticileri Federasyonu) üye olduklarını dile getirdi.

Fedai, ARED üyelerinin, mecra kiralama, indoor-outdoor, ışıklı ve ışıksız endüstriyel reklam üretimi, makine ve malzeme tedariki, serigrafi ve dijital baskı konularında faaliyet gösterdiğini bildirdi.

2005 yılından itibaren eğitimli iş gücünü öncelikli hedef haline getiren derneğin, Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda Açık Hava Reklam Ürünleri ve Serigrafi Bölümünün açılmasını sağladığını, 2008-2009 öğretim yılında faaliyete geçmek üzere Bayrampaşa İnönü Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Endüstriyel Reklam Ürünleri Teknik Öğretim programının açılması için Milli Eğitim Bakanlığı ile sözleşme imzaladığını kaydeden Fedai, Derneğin, iki ayda bir İstanbul dışında bir ile giderek bu ilde sektör firmalarıyla buluşarak eğitim seminerleri düzenlediğini dile getirdi.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
da, indirimi, istiyor, reklamcilar, reklamcılar, vergi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gündemde vergi indirimi var mı? Lucifer Haber Arşivi 0 29 Mart 2010 13:44
Belgeleyene yüzde 10 vergi indirimi Lucifer Haber Arşivi 0 19 Şubat 2010 14:51