IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Nisan 2009, 17:30   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Yüzbaşı'yım diye dolandırıyorlardı




“NATO müteahhitliği iş bitirme belgesi” verme vaadiyle müteahhitleri dolandırdıkları tespit edilen aralarında kendilerini “yarbay” ve “yüzbaşı” olarak tanıtan kişilerin de bulunduğu 5 kişi jandarma ekiplerince gözaltına alındı.


Yenimahalle'de kendilerini Kara Kuvvetleri Komutanlığında NATO'ya ait ihalelerden sorumlu “yarbay” ve “yüzbaşı” olarak tanıtan 2 kişinin, NATO ihalelerine girme hakkı ve kapasitesine sahip müteahhitleri dolandırdıklarını tespit eden Ankara Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, söz konusu müteahhitlerin şikayeti üzerine soruşturma başlattı.

Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine yaklaşık bir ay süreyle kimliklerini tespit ettikleri 2 kişiyi takibe alan jandarma ekipleri, kendisini “yarbay” olarak tanıtan B.F.S. ile “yüzbaşı” olarak tanıtan M.Y'yi gözaltına aldı.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri, müteahhitlerle sahte “yarbay” ve “yüzbaşı”nın görüşmelerine aracılık ettiklerini belirledikleri A.Ç, Z.D ve N.Ç'yi de yakaladı.

Ankara Jandarma Alay Komutanlığına getirilen 5 zanlı dolandırdıkları müteahhitler tarafından da teşhis edildi. Şüpheliler B.F.S. ile M.Y'nin, “NATO müteahhitliği iş bitirme belgesi” verme vaadiyle müteahhitlerden belge başına 20 bin TL aldıkları, diğer şüphelilerin de müteahhitlerle bu kişiler arasında görüşme ortamı hazırladıkları belirlendi.

Kendilerini “yarbay” ve “yüzbaşı” olarak tanıtan şüphelilerin, müteahhitlerle lüks mekanlarda gerçekleştirdikleri görüşmeye üniformalı olarak geldikleri, dolandırdıkları müteahhitlerden yaklaşık 160 bin TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Jandarma yetkilileri, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, başvuruda bulunmayan müteahhitlerin bulunduğunu bildirdi.

Şüphelilerin, müteahhitlerle görüştükleri süre içerisinde çok sık aralıklarla telefon numaralarını değiştirmelerine rağmen, soruşturmayı yürüten jandarma ekiplerinin sıkı takibi sonucunda bütün görüşme kayıtlarının alındığı, şüphelilerden bazılarının susma hakkını kullandığı, bazılarının da itiraf ettikleri öğrenildi.

Jandarma Alay komutanlığında sorguları tamamlanan 5 kişi “suç işlemek amacıyla örgüt kurarak, özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanmak ve bulundurmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla” Ankara Adliyesine sevk edildi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
diye, dolandiriyorlardi, dolandırıyorlardı, yuzbasiyim, yüzbaşıyım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yüzbaşı Efendi ,Susunuz Sim Atatürk Köşesi 0 21 Temmuz 2013 16:13
Şehit Yüzbaşı'yı Ece'si uğurladı Lucifer Haber Arşivi 0 24 Temmuz 2010 17:12