IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2009, 01:27   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni Renault Megane Hatchback ve Coupe Türkiye'de




Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “Biz, 11 yıldır binek otomobilde lideriz. Bunu bırakmaya da hiç niyetimiz yok” dedi.


C sınıfında Renault ürün arzının yenilenme sürecinin ilk adımını oluşturan Yeni Renault Megane Hatchback ve Coupe, 1 Mayıs'tan itibaren Türkiye'de satışa sunulacak.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yeni Renault Megane Hatchback ve Coupe'nin basın deneme sürüşü ve araçların Türkiye pazarına sunulması dolayısıyla gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, araçlardaki değişimin temelde 4 unsurdan oluştuğunu belirterek, bu unsurları, sportif çizgiler, aracın içindeki ergonominin üstün özelliklere sahip olması, bir üst gamdan aldığı donanımlar, üstün yol tutuşu şeklinde sıraladı.

Aybar, araçlarda çevreye saygı duyan teknolojik motorların kullanıldığının ve Renault'un diğer bütün markalarda olduğu gibi çevreye duyarlığı, daha az karbondioksit salınımı ortaya koyacak motor tiplerinin kullanıldığının altını çizdi.
Her iki aracın da Renault'un çevre duyarlılığı normlarına uygun özelliklerde, Renault'un İspanya'daki ISO 14001 onaylı Palencia fabrikasında üretildiğini kaydeden Aybar, araçlarda kullanılan malzemenin yüzde 95'inin geri dönüşümlü malzemeden üretildiğini ve araçların içinde kullanılan plastik aksamın yüzde 12'lik kısmını oluşturan 22 kilogramlık bölümünün geri dönüşmüş malzemeden oluştuğunu anlattı.

Aybar, bütün bu özellikleriyle Yeni Megane serisinde, 3 yıl-100 bin kilometre mekanik garanti uygulaması olacağını belirterek, Yeni Megane Hatchback'in fiyat aralığının 31 bin 250 lira ile 37 bin 950 lira arasında, Megane Coupe'in de 36 bin 750 lira ile 39 bin 950 lira olduğunu bildirdi.

“İMAJ ÇALIŞMALARI 'DEĞİŞİM' SLOGANIYLA BAŞLADI”


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İbrahim Aybar, soruları yanıtlarken, ÖTV indirimi olmasaydı da araçları 1 Mayıs'ta sunacaklarını vurgulayarak, bütün meselenin tanıtımdaki ürün adedi olduğuna işaret etti.

Araçların fiyatlarını müşterilerin belirlediğini ifade eden Aybar, “Bu araçların bulunacağı sınıf belli. Bu sınıfta başka rakipler var, o rakiplerin de fiyatları belli. Müşterilerin rakiplerde kabul ettiği fiyat skalası var. Bizim de bu skalanın içinde bulunmamız gerekiyordu. Bu anlamda da bir fedakarlık yapıldı. Markamızın, pazarda bizleri güçlü kılmak için yaptığı fedakarlık diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Aybar, fiyat politikasının 2009 yılı pazar payında değişikliğe neden olup olmayacağının sorulması üzerine “Satışları yaparken markamızın ürünlerinin nasıl değişim geçirdiğini göstermek, bunun da ortaya çıkacak olan nemasını almak üzere yapıyoruz. Elbette satış fiyatlarının bu şekilde belirleyerek, karşılığında pazarda iyi bir penetrasyon bekliyoruz” dedi.

ÖTV indirimi içerisinde satabilecekleri 1.000 otomobil bulunduğunu, bundan sonrası için Türkiye'nin pazar şartlarına bakacaklarını söyleyen Aybar, imaj konusunda yoğun çalışmalarının, “değişim” sloganıyla başladığına dikkati çekerek, “Bu ürünlerimiz, bize imaj konusunda çok büyük katkı yapacak. Buna ben inanıyorum. Önümüzdeki aylarda bu büyük sıçramayı bizde göreceksiniz. İmaj konusunda önemli atılımlar yapma kararı aldık. Bu değişimi de bu araçlarla lanse ediyoruz” şeklinde konuştu.

“MEGANE SERİSİNİN BAŞARISINI, YIL SONUNDA KONUŞUYOR OLACAĞIZ”

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Renault Mais Genel Müdürü Aybar, pazar liderliğine ilişkin bir soru üzerine, şunları kaydetti:

“Biz 11 yıldır binek otomobilde lideriz. Bunu bırakmaya da hiç niyetimiz yok. Yıl sonu geldiğinde, 2008 sonu, en az stok seviyesiyle yakalanan 3 markadan biriyiz. Öyle olunca, birden faaliyet başladığı zaman kısa kalma imkanınız var. Neticede ona göre finansman durumunu idare edebiliyorsan bir yandan da kısa kalabilirsin. Yalnız çok büyük bir şansımız, ürünlerimizin fabrikası, Oyak Renault Bursa Fabrikamız bize hemen esnek çözümler üretebilir durumda, devreye girdi. ÖTV süresi içerisinde, bunun avantajını maksimum düzeyde kullanmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Nisan sonu, mayıs sonu rakamlarıyla bunu aktarabileceğimizi düşünüyorum.”

Aybar, 2 Mayıs'ta tek versiyon olarak pazara sunulacak Laguna Coupe'nin 38 bin avrodan başlayan anahtar teslim fiyatlarla satılacağını bildirdi.

“Otomobiller ile hatchback sınıfında, C sınıfında çığır açacağımızı ve Renault'un haklı konumunu kolaylıkla alacağını düşünüyoruz” görüşünü dile getiren Aybar, “Megane serisinin başarısını, yıl sonunda konuşuyor olacağız, bizi izlemeye devam edin” dedi.

“AMACIMIZ O LİDERLİĞİ MUTLAKA VE MUTLAKA GERİ ALMAK”

Renault Satış ve Şebeke Müdürü Merih Tüzün, ÖTV indirimi sürecinde 1.000 araç getirileceğini hatırlatarak, “Daha fazlasını arzu ederdik ama Avrupa'da da pazarlar canlandı. Şimdilik bu kadar bulduğumuzla yetiniyoruz. Sadece biz değil, bu süreçteki bütün aktörler aynı sıkıntıyı yaşıyorlar. Aslında ilk planlamamız bunun altındaydı, dolayısıyla ÖTV'nin indirilmesi sürecinde yine de bir miktar anlayış gördük ve bu rakama çıkabildik” şeklinde konuştu.
“ÖTV indirimi olmasaydı, araçlar yine bu dönemde piyasaya çıkacak mıydı?” sorusuna Tüzün, “Çıkacaktı ama adetler bunlar olmayacaktı hiç kuşkusuz. Fransa'dan bu anlamda rahatlıkla olumlu yaklaşım gördüğümüzü ama yeterince olmadığını söyleyebilirim. Bu nitelikteki otomobil bu fiyatlarla çok daha fazla talep görecektir ama biz ne yazık ki bu adetlerle kısıtlıyız” karşılığını verdi.

Tüzün, “ÖTV indiriminin geçerli olduğu dönemde liderliği tekrar alacak mısınız? 'ÖTV'den en fazla yararlanan şirket biz oluruz diyebiliyor musunuz?” sorusu üzerine de, tedarik kısıtları bulunduğuna dikkati çekerek, “Yeterince otomobil alabilirsek, o potansiyeli markanın, bu ürünlerde var. Rekabette çok açık bir şekilde görülüyor ki bazı markalar tedarik sıkıntısı yaşarlarken, bazıları o konuda biraz daha rahat davranabiliyorlar. Amacımız, o liderliği mutlaka ve mutlaka geri almak, gerek ÖTV periyotunun içinde, gerekse yıl sonuna kadar” şeklinde konuştu.

RENAULT'UN EURONCAP'TEN 5 YILDIZ ALAN 11. MODELİ

Yeni Megane Hatchback 1.6 16V, 1.5 dCi 105bg motor seçenekleri ve Expression ve Dynamique versiyonları, Yeni Megane Coupe ise 1.6 16V, 1.5 dCi 105bg motor seçenekleri ve Dynamique versiyonu ile satışa sunuluyor.

Yeni Megane HB ve Coupe'nin iç mekanlarında ergonomi ve konfora öncelik verilirken, araçlar, renkli animasyonu okumayı kolaylaştıran analojik ve dijital ekranlı gösterge paneline sahip bulunuyor. Yeni Renault Megane eller serbest Renault kart sistemi, çift bölgeli elektronik klima, Bluetooth'lu Radyo CD MP3 ve dinamik viraj lambalı Bi-Xenon farlar gibi üst sınıftan gelen bir çok donanımı da miras olarak aldı. Aynı zamanda özel tasarımlı “3D Sound by Arkamys” ses sistemi ilk kez bu iki modelde kullanıldı.

Yeni Megane HB, EuroNcap çarpışma testlerinden tam puan (37/37) alarak Renault'nun 5 yıldız alan 11. modeli olurken, Yeni Megane'da ilk kez Laguna III'te kullanılan çift yan darbe sensörleri ve çift hazneli göğüs/basen hava yastığı kullanıldı.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
coupe, hatchback, megane, renault, turkiyede, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Volvo’nun Coupe İle Hatchback SLyther Otomobil Haberleri 0 11 Mayıs 2013 20:43
2012 Renault Megane RS SLyther Otomobil Haberleri 0 09 Ocak 2012 21:03
Renault Mégane makyajlandı PassioN Otomobil Haberleri 0 06 Ocak 2012 11:51
Üstünü açıyorlar - Renault Megane Cabriolet Hesna Otomobil Haberleri 0 08 Şubat 2010 19:31