IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2009, 01:41   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gebze'de suçlar MOBESE sayesinde azaldı




TÜRKİYE'nin en kalabalık ve en fazla göç alan ilçelerinden biri olan Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde kurulan MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) sayesinde özellikle adli suç oranında büyük düşüş kaydedildi.

Belirli noktalara konulan 34 kamera ile ilçe merkezi gözaltında tutulurken, TEM yolunun Gebze, Dilovası ve Şekerpınar turnikelerine yerleştirilen 25 araç takip kamerası sayesinde, suça karışan araçların geçiş ve giriş çıkışları da belirlenebiliyor.

İstanbul'a sınır ilçesi olması, ildeki sanayi kuruluşlarının yarıdan fazlasının da sınırları içinde bulunması, sürekli göç alan Gebze'de özellikle ciyayet, yaralama, hırsızlık ve kapkaç gibi adli suç oranı da yükseltti. Kocaeli'de, hırsızlık olaylarının en fazla olduğu ilçe de olan Gebze'de, MOBESE kurulmadan önce tüm suç oraları diğer ilçelere oranla düşündürücü boyutlara ulaştı.

Özel İdare Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Gebzeliler'in maddi katkılarıyla kurulan MOBESE sayesinde ilçede adli suçlarda büyük düşüş gerçekleşti. Gebze Emniyet müdürü Ahmet Can, ilçede şu anda 25 hareketli, 9 sabit olmak üzere toplam 34 kamera bulunduğunu, bunlarla kentin kritik noktalarının 24 saat gözetlendiğini belirtti. TEM yolunun Gebze, Şekerpınar ve Dilovası turnikeleri ile D- 100 karayolu üzerinde de 25 araç takip noktası bulunduğu belirten Emniyet Müdürü Can, bunlar sayesinde de haklarında yakalama ve çalıntı ihbarı olan araçların anında belirlendiğini söyledi.

MOBESE kameralarının adli suçların azalmasında etkin rol oyladığını da söyleyen Ahmet Can, “Bu sistem aynı zamanda bizim Gebze'ye vermiş olduğumuz hizmetin kalitesini de ciddi anlamda arttırdı. Kent güvenlik yönetim sistemi olarak da bilinen MOBESE kameralarının bulunduğu bölgelerdeki olaylara anında müdehale edebiliyoruz. Bu, Gebzeliler'in bize karşı olan güvenini ciddi anlamda arttırdı. Son dönemde bizim ağır suçlar diye tabir ettiğimiz suçlara Gebze'de çok nadir rastlanmaya başlandı. Eskiden Gebze'nin imajı bu konuda çok iyi değildi. Şu anda ciddi anlamda uzun dönemden beri sakin, güvenli bir ortam var. Hırsızlık suçlarlında çok fazla bir düşüş yaşanmasa da diğer adam yaralama, kapkaç, cinayet gibi suçlar çok nadiren oluyor” diye konuştu.

Gebze Emniyet Müdürlüğü'ndeki MOBESE merkezinde kameraların kaydettiği görüntüler burada saklanıyor. Kameralara ayrıca ilginç kazalar ve olaylar da yansıyor.

Mustafa BAĞDİKEN- Mesut IŞIK/GEBZE (Kocaeli), (DHA)

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
azaldi, gebzede, mobese, sayesinde, suclar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Avrupa Konseyi Siber Suçlar Sözleşmesi Supernova Bilişim Hukuku 0 28 Haziran 2013 11:40
Türkiye siber suçlar için ciddi bir platform! Zen Bilişim Hukuku 0 09 Haziran 2013 18:43
Siber suçlar Dünyayı tehdit ediyor... Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 20 Aralık 2011 17:39
Siber Suçlar Uyuşturucu Kaçakçılığını Geçti Afrodit Bilim Dünyasından Son Haberler 0 16 Eylül 2011 17:00
Çevreye Karşı Suçlar Sevda Haber Arşivi 0 09 Nisan 2011 14:16