IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Vahşet adası (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/204154-vahset-adasi.html)

Cemalizim 01 Mayıs 2009 22:36

Vahşet adası
 
HER yıl on binlerce turistin ziyaret ettiği, Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Gümüşlük Beldesi’nde yer alan Tavşan Adası, köpeklerin istilasına uğradı. Suların iyice çekilmesiyle, zaten yürüyerek geçilebilen adaya akın eden köpekler, tavşanlara saldırdı. 100’e yakın tavşan köpekler tarafından parçalanırken, adayı leş kokusu sardı.

M.Ö. 2500 yıllarına ait Myndos Antik Kenti’nin kalıntılarını görmek için adaya gelen turistler, kötü koku nedeniyle ziyaretlerini yarıda kesmek zorunda kaldı. Parçalanmış tavşan leşlerini gören yerli- yabancı tatilciler, burunlarını tutarak, vakit geçirmeden adayı terk etti, hayvan katliamına tepkilerini dile getirdi. Gümüşlük’te aç kalan köpeklerin, özellikle geceleri adaya geçerek, turistlerin havuç ve marullarla besledikleri tavşanları yakalayıp parçaladığı belirlendi. 50 kişilik Danimarkalı ve Belçikalı turist grubunu adaya getiren Scanway Turizm Acentesi rehberi Damien Hoolstern, “Yaklaşık 10 yıldır Bodrum’da turistleri tarihi ve doğa güzellikleriyle ünlü mekanlarda gezdiriyorum. Tavşan Adası’nda tur güzergahındaki en önemli duraklarımızın başında geliyordu. Adaya yaklaştığımızda gelen pis koku nedeniyle bazı turistler geri dönmek zorunda kaldı. Adaya geçebilenler ise kokudan fazla duramadı. Adaya tavşanlar çok farklı bir güzellik veriyordu. Köpeklerin tavşanları öldürdüğünü öğrenince üzüldük. Mutlaka köpeklerin adaya geçmesini engelleyecek tedbir alınması gerekirdi. Manzara hiç hoş değil” dedi.

26 Nisan günü, Tavşan Adası’ndaki vahşeti belgeleyen fotoğraf sanatçısı Feray Umut, “Adaya geçen kasım ayında gelmiştim ve çok hoşuma gitmişti. O zaman adada yüzlerce tavşan vardı. Bildiğim kadarıyla dünyada yürüyerek geçilebilen tek ada olan bu yer, tavşanlarıyla ünlüydü. Ancak geçen 26 Nisan'da yeniden adaya gittiğimde tam bir şokla karşılaştım. Bütün tavşanlar ölmüş, adada korkunç bir koku vardı. Bütün ada köpek doluydu. Gözümün önünde küçük bir tavşanı yakalayıp yediler. Yürüyüş yolundaki sular da ölü tavşanlarla doluydu. Bir sürü turist adaya geçmişti fakat hiçbiri canlı tavşan göremedi. Katliama birçok turist de tanık oldu” diye konuştu.
Gümüşlük Belediye Başkanı DP’li Mehmet Tire ise yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, zabıta ekiplerini adaya gönderip tavşan leşleri ile başıboş köpekleri toplattıklarını söyledi


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net