IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mayıs 2009, 00:42   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Düzeyli ve dürüst olun!




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Almanya Başkanı Angela Merkel'in Türkiye'nin AB üyeliği ilgili açıklamalarını "talihsizlik" olarak değerlendirdi ve ''İkili, baş başa görüşmelerde ne konuşuyorsak, onun arkasında durulmasının gereğine inanan bir insanım. Yarın yine biz bir araya geleceğiz, yüz yüze bakacağız. Bunlar olacak şeyler değil'' dedi.
Erdoğan, Polonya Başbakanı Donald Tusk ile Başbakanlık Kançılarya Binası'nda düzenlediği ortak basın toplantısında bir gazetecinin, ''Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Almanya Başkanı Angela Merkel, bir kez daha Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduklarını açık bir şekilde dile getirdiler. Sizce bu açıklamaları konjonktürel mi, yoksa yapısal bir düşünce mi?'' sorusuna, şu karşılığı verdi:
''Ben bu iki liderin de açıklamasını talihsiz olarak her şeyden önce yorumluyorum. Siyasette dürüstlüğe inanan bir insanım. İkili, baş başa görüşmelerde ne konuşuyorsak, onun arkasında durulmasının gereğine inanan bir insanım. Az önce değerli dostumun da ifade ettiği gibi AB müktesebatında ne varsa ve bundan önce AB'ye katılmış 27 ülkeye ne uygulandıysa, Türkiye için de aynı şeyin düşünülmesi gerekir. Her zaman benim bir ifadem var: 'Maç başlamış, oynuyoruz, maç esnasında penaltının kuralları değişiyor.' Böyle şey olmaz, insana gülerler. Biz şaşıranlardan olmak istemiyoruz. Ben Sayın Sarkozy ile de Sayın Merkel ile de çok konuştum. Şunu bir defa bilmemiz lazım, kimse bu makamlarda kalıcı değildir. Herkes gelir geçer.''

-''DÜRÜST YAPMAK LAZIM''-

Başbakan Erdoğan, ortada fasılların bulunduğunu, bu fasılların yerine getirildiği anda bu işin bitmesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Biz, 'bu fasıllar yerine getirilmedin bizi alın' demiyoruz ama Türkiye şu anda sizi temin ederek söylüyorum AB üyesi 27 ülkenin bir çoğundan daha fazla AB müktesebatını yerine getirmiş ülkedir. Eksikliklerini, süratle, rahatlıkla yerine getirebilecek bir ülkedir. Sayın Sarkozy'ye bakıyorsunuz, çok çok farklı... Şimdi önümüzde AB Parlamentosuyla ilgili seçimler var. Bir tarafta onun mesajlarını veriyorlar. Almanya'da Almanya'nın kendi seçimleri var. Bakıyorsunuz, Bayan Merkel de onun mesajlarını veriyor. Bu tabii şık olmuyor, iyi olmuyor. Yarın yine biz bir araya geleceğiz, yüz yüze bakacağız. Bunlar olacak şeyler değil. Bunu düzeyli yapmak lazım, dürüst yapmak lazım, bu şekilde de yarınlara yürümek lazım.Bu açıklamalarımızın hiçbirisi ne Alman halkına yöneliktir, ne Fransız halkına yöneliktir. Burada Türkiye üzerinden siyaset yapanlara yöneliktir.''

AA

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
durust, duzeyli, dürüst, düzeyli, olun, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dürüst erkek eşittir dürüst kadın! Kalemzede Ah Kadınlar 0 09 Haziran 2012 09:48
Dürüst Erkek Eşittir Dürüst Kadın Lucifer Ah Erkekler 0 21 Kasım 2011 18:42
Asp Yazılımlarında Basit ve Orta Düzeyli Güvenlik KraLiSHE ASP/ASP.NET 0 21 Mart 2009 17:39