IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Haziran 2009, 02:14   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bangladeş'te Türklere Özel Bölge Kuralım




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bangladeş Ticaret Bakanı Muhammad Faruk Khan, Türk Yatırımcılara Bangladeş'te Özel Bir Bölge Tahsis Etmeyi Düşündüklerini Söyledi.

Bangladeş Ticaret Bakanı Muhammad Faruk Khan, Türk yatırımcılara Bangladeş’te özel bir bölge tahsis etmeyi düşündüklerini söyledi. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] desteğiyle düzenlenen "Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü" etkinliğine katılmak üzere Türkiye’de bulunan Khan, gazeteciler ile bir araya geldiği toplantıda soruları yanıtladı. Khan, "İki kardeş ülke arasında hali hazırda 500 milyon doların üzerinde bir ticaret hacmi var. Türkiye ile olan ticaret hacmimizin yıl sonuna kadar 1 milyar dolara ulaşması için her şeyi yapacağız " dedi.
İşçi ücreti 100 dolar
Gerçekleştirdikleri görüşmeler çerçevesinde Türk işadamlarının Bangladeş’e yatırım yapmaya hazırlandığını açıklayan Khan, yatırım fırsatlarını şöyle değerlendirdi: "Bangladeş’te Türk işadamları tekstil, halı ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteriyor. Türklere ait 5 fabrika var. Bangladeş’te işçi ücretleri 100-150 dolardan başlıyor. Bunun yanı sıra elektrik, doğal gaz gibi enerji fiyatları da bölge ülkelerinden çok daha ucuz. Türk yatırımcılara Bangladeş’te özel bir bölge tahsis etmeyi düşünüyoruz. Bunu Devlet Bakanı Sayın Zafer Çağlayan’a da ilettik."
Enerji sektörü önemli
Türk işadamlarının bütün iş kollarında son derece tecrübeli olduğunu dile getiren Khan, şöyle konuştu: "Enerji sektöründe her türlü yatırıma ’hoşgeldin’ demeye hazırız. Biz yeni pazarlara bakmıyoruz. Dostça, bulunduğumuz pazarlarda iş hacmimizi genişletmeye çalışıyoruz. Ayrıca Bangladeş’te yatırım yapanlar kárlarını olduğu gibi ülkelerine geri getirebiliyor. Türkiye’den Bangladeş’e tekstil makineleri ve kimyasallarının ihraç ediliyor."
Atatürk’e büyük bir saygı duyuyoruz
BANGLADEŞ Ticaret Bakanı Muhammad Faruk Khan, ülkesinde Türkiye’ye ve Atatürk’e büyük saygı ve sevgi duyulduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: "Bangladeş’te Mustafa Kemal Atatürk çok saygı gören bir liderdir. Milli şairlerimiz Atatürk hakkında birçok şiir yazmıştır. Bu şiirlerimiz okullarımızda okutuluyor. İkili ilişkilerde dostluk, ekonomik olarak da anlam kazandı günümüzde. Ticaretin de dostluk çerçevesi içinde gelişmesini bekliyoruz. Bangladeş’te 7 Türk okulu var. Bu okullar çok popüler. Çok iyi eğitim veriyorlar. Buradan mezun olan kişiler iki ülke arasında bağları güçlendireceklerine inanıyorum."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bangladeste, bangladeşte, bolge, bölge, kuralim, kuralım, ozel, turklere, türklere, Özel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türklere özel yalan makinesi geliyor Desmont Haber Arşivi 0 21 Aralık 2014 20:47
Bangladeş ve Bangladeş Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 13:29
Bölge bölge dünyanın sigara tüketim haritası PassioN Haber Arşivi 0 22 Mart 2012 21:37
Bölge bölge Türkiye'nin yoksulluk haritası PassioN Haber Arşivi 0 25 Ocak 2012 20:52
Arap dünyasında Türklere “özel ilgi” Dilara Haber Arşivi 0 19 Haziran 2010 14:03