IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Haziran 2009, 14:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alman Elçiden Vize Açıklaması




Alman Büyükelçisi Cuntz, Almanya'da Hizmet Verecek Türk Vatandaşlarına Sağlanan Vize Muhafiyetine İlişkin Eleştirileri Reddetti.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Almanya'nın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Almanya'da hizmet verecek Türk vatandaşlarına sağlanan vize muhafiyetine ilişkin eleştirileri reddederek "Ayrımcılığın olduğu doğru değil çünkü bu karar son derece somut hususlara dayanarak verildi" dedi. Cuntz, "Deniz Feneri" konusunda da "Son derece olağan bir işbirliği çalışmasından söz edebiliriz. Bu konunun, böyle siyasilaştırılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz" dedi.

Diplomasi Muhabirler Derneği üyeleriyle Swiss Otelinde biraraya gelen Büyükelçi Cuntz, Almanya'da hizmet verecek Türk vatandaşlarına yönelik vize muhafiyeti uygulamasına ilişkin eleştirileri yanıtlarken Türk basınında bu konuda daha çok olumlu haberleri gördüğünü belirterek "Ayrımcılığın olduğu doğru değil çünkü bu karar son derece somut hususlara dayanarak verildi" dedi.
Avrupa Adalet Divanı'nın Soysal davasına ilişkin kararının Şubat ayında verildiğini, Almanya'nın da çok çabuk bir biçimde uygulamaya geçtiğini de kaydederek "Böylece Almanya, Avrupa hukukuna saygılı olduğunu gösterdi" şeklinde konuştu.
"Biraz gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum" da diyen Cuntz, Almanya'nın bazı limanlarına muhafiyetin tanındığına ilişkin tebliğat yapılmadığına dikkat çekilmesi üzerine de vize muhafiyeti konusunda federal polis dahil, yetkili Alman makanların bilgilendirildiğini ve uygulanması gerektiğini belirtti.
-"KOLAYLIK OLSUN DİYE İSTEYENLERE BELGE VERECEĞİZ"-
Dr. Eckart Cuntz, Almanya'ya hizmet vermek üzere vizesiz gidecek Türk vatandaşlarından isteyenlere, kolaylık olsun Alman konsolosluklarınca mesleklerini kanıtlayan bir belge verileceği bilgisine ilişkin eleştiriler üzerine de
söz konusu belgeyi alma zorunluluğunun bulunmadığını da ifade eden Cuntz, belgenin yeni bir uygulama olduğunu da belirterek "Bu hukuki değeri olmayan ama yardımcı olsun diye tanzim edilecek bir belgedir" dedi.
Büyükelçi Cuntz, uygulamanın, sorunsuz olacağı umudunu dile getirirken de "Bu uygulama ile çok olumlu ve pozitif bir adım attığımızı düşünüyoruz" dedi. Cuntz, uygulamanın bir süre sonra değerlendirileceğini belirterek, "Yeni bir uygulama var bu yeni uygulamaya biraz da fırsat verilmesi gerekiyor. İyi bir niyet var ve biz iyi bir şey yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
-[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'NIN FINANSMAN KAYNAKLARI-
Büyükelçi Cuntz, Almanya'ya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın finansman kaynaklarına ilişkin belgelerin iletilmesine karşın istenen adımların atılmadığı, işbirliğinin yürümediği eleştirilerini de yanıtlarken bu yöndeki makalelerin "şaşırtıcı" olduğunu, okuyucu "yanlış yönlendirdiği"ni söyledi.
Cuntz, Alman ve Türk makamları arasında son derece iyi bir işbirliğinin bulunduğunu vurgula***** "Bu tür haberler ile neler yapılmak istendiğini anlamış değilim" ifadesini de kullandı. Cuntz, "Eğer sunulan belgeler, uygun ise, mutlaka Alman makamları gereğini yapar" dedi. Cuntz "Bu eski hikayeler ısıtılıp haber yapılması son derece zarar vericidir" ifadesini de kullandı.
-EBERT VAKFI KONUSU-
CHP'ye Alman Friedrich Ebert Vakfınca finansal destek sağlandığına ilişkin "belgeler"in de "sahte" olduğunun somut olarak kanıtlanmasına karşın bu yöndeki haberlerin ısıtılıp yeniden verildiğini ifade eden Büyükelçi, adli yardımlaşma konusunda "Alman makamlarının işbirliğine hazır olmadığı" haberlerin "asılsız" olduğunu da savunarak "Bu alanda işbirliği çok çok iyidir" şeklinde konuştu.
-DENİZ FENERİ-
Alman Büyükelçisi, "Deniz Feneri" ile ilgili bir soru üzerine bu konuda, "Son derece olağan bir işbirliği çalışmasından söz edebiliriz. Bu konunun, böyle siyasilaştırılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz" dedi.
Cuntz, Almanya'da yargı karar verdiğini, Türkiye'deki makakların adli yardımlaşma çerçevesinde Almanya'dan belge istediğini, Büyükelçilik ve Federal hükümeti olarak kendilerinin de, sadece adlı yardımlaşma çerçevesinde belgeleri Türk makamlarına ulaştırdıklarını kaydetti.
-"ALMANYA'NIN MÜZAKERELER SÜRECİNE DESTEĞİ DEVAM EDECEK"-
Sağın kazançlı çıktığı Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye'nin üyeliği konusunda daha da zorlanacağı savlarını da değerlendiren Cuntz, seçimlerin demokrasinin ifadesi olduğunu belirtti. AP'nin, Türkiye ile üyelik müzakereleri süreciyle doğrudan bir bağlantısı olmadığını vurgulayan Cuntz, bu sürecin AB'de Devlet ve Hükümet Başkanları Konseyince yürütüldüğünü belirterek, "ve bu şekilde müzakereler sürecek ve biz Almanya olarak desteğimizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. (ANKA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aciklamasi, acıklaması, alman, elciden, vize


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan'dan Alman vakfı açıklaması ! LeyLa Haber Arşivi 1 04 Ekim 2011 14:01