IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2009, 10:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Ezan dinsin' diyen, 'bayrak insin' diyen birileri var!




Ünlü Ülkücü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan'ın 'ezan dinmez diyen, bayrak inmez diye birileri var' şarkısının sözlerini tersinden anımsatan olaş Kuşadası'nda yaşandı!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kuşadası’nda yabancı uyrukluların da yaşadığı bir sitede merkezi sistemle beş vakit ezan yayını yapılması tepkilere neden oldu.Uygulamaya 4 gün dayanabildim diyen site sakinlerinden Alman profesör Helmuth Koenig, evini satışa çıkardı. Tepkiler üzerine site yönetimi hoparlör sistemini kapatma kararı aldı.
EZAN DİNSİN
Bilgi Kent Sitesi sakinlerinden İsmet Yıldırım, iddiaya göre, geçen hafta, merkezi sistemle okunan ezanın duyulması için sitenin yakınındaki bir direğe iki adet hoparlör sistemi kurdu. Merkezi ezan yayını yapılan hoparlörler, Bilgi Kent Sitesi ile çevredeki Alman, Hollandalı ve Danimarkalıların da yaşadığı diğer site ve evlerde rahatsızlığa neden oldu. 15 yıldır Kuşadası’nda yaşayan Helmuth Koenig, uygulamanın yanlış olduğunu ileri sürerek “Çok yüksek bir sesle ezan yayını yapılıyor. Yüksek sese dört gün dayanabildim” dedi.
BAYRAK İNSİN!
Site sakinlerinin çoğunun destek verdiği Alman çifte bazı yurttaşlar “Koenig çiftinin evlerine astığı Alman bayrağı da bizi rahatsız ediyor. Onlar da bayrağı kaldırsın” diye tepki gösterdi. Tartışmaların büyümesi üzerine toplanan site yönetim kurulu, merkezi yayının kaldırılmasına karar verdi. Site sakinlerinin rızası alınmadan başlatılan uygulamaya Kuşadası Müftüsü İbrahim Türedioğlu da tepki gösterdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bayrak, birileri, dinsin, diyen, ezan, insin, var


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlgiye aç Sevgiye susamış Lütfen birileri beni özlesin artık' diyen BurçLar; Lcia Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 07 Kasım 2014 22:28
Ben çok güzelim diyen mi güzeldir yoksa ben çok çirkinim diyen mi? Sizce hangisi? PizzA IF Anket Arşivi 13 12 Haziran 2013 19:09