IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Haziran 2009, 11:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Verheugen'den Kıbrıslı Türklere açık destek




Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, ''AB üyeliğinin avantajlarından yararlanmak Kıbrıslı Türklerin açıkça hakkı'' dedi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Verheugen'in görüşmesi sona erdi, Talat ve Verheugen basına açıklama yaptı. Verheugen, ''Cumhurbaşkanı'' olarak hitap ettiği Talat'la, güzel bir yemekte sohbet ettiklerini belirterek, AB açısından Kıbrıs'taki mevcut durumu görüştüklerini, iki toplum liderinin sürdürdüğü müzakerelerde gelinen aşamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Liderlerin her iki tarafın da kabul edebileceği bir çözüm için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiğini kaydeden Verheugen, AB üyeliğinin avantajlarından yararlanmanın, Kıbrıslı Türklerin açıkça hakkı olduğunu vurguladı.
Gelinen aşamada, AB'nin çözüm çabalarını desteklemeye hazır olduğunu ifade eden Verheugen, arabulucu veya hakem olarak değil, ancak ihtiyaç duyulması veya istenmesi halinde yardım, tavsiye veya destek verebileceğini kaydetti.
Talat'la görüşmesinde süreçle ilgili tam bilgilendirildiğini, şimdi çok daha iyi değerlendirme yapacak durumda olduğunu belirten Verheugen, liderlerin süreci ilerletme ve sorumluluğu alma yönündeki isteklerine de saygı duyduklarını bildirdi.
-TÜRKİYE'NİN AB SÜRECİ-
Türkiye'nin AB üyeliği konusunu da görüştüklerini bildiren Verheugen, müzakere sürecinin beklenen hızda gitmediğini, ancak ilerleme olduğunu söyledi.
Verheugen, AB'ye üyelik politikasının değişmediğini, Türkiye'yle müzakerelerde hedeflenenin üyelik anlaşması olduğunun altını çizdi.
-CUMHURBAŞKANI TALAT-
Cumhurbaşkanı Talat da Verheugen ayrıldıktan sonra yaptığı açıklamada, Verheugen'le yemekte, Kıbrıslı Türklerin AB ile olan ilişkileri ve sıkıntıları, devam eden müzakere süreci ve süreçte karşılaşılan sorunları konuştuklarını kaydetti.
Verheugen'in Kıbrıs sorununu iyi bilen, bu konuda tecrübe sahibi bir politikacı olduğunu ifade eden Talat, ''Verheugen'e içinde bulunduğumuz müzakere süreciye ilgili bilgi verme fırsatı bulduk. Zor, sıkıntılı konuları, nerelerde takıldığımızı kendisine anlatma fırsatı bulduk'' dedi.
Talat, Verheugen'in, ''her zaman için Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıs'ın bir dostu olarak yanlarında olacağını'' belirttiğini ifade ederek, bu yaklaşımdan memnun kaldıklarını ve temaslarının devam edeceğini belirtti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acik, açık, destek, kibrisli, kıbrıslı, turklere, türklere, verheugenden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kıbrıslı Zenon Sır Düşünürler 0 02 Eylül 2011 19:13
Kıbrıslı liderler yarın 20. kez görüşecek Cemalizim Haber Arşivi 0 24 Şubat 2009 18:33