IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Haziran 2009, 10:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dört büyüğün zirvesinde dolar hamlesi




Rusya, Çin, Hindistan ve Brezilya'nın dahil olduğu BRIC ülkeleri, Yekaterinburg'ta ilk zirvesini gerçekleştirdi. Zirvede IMF'le ilgili bir konuda karar alındı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Gelişmekte olan ekonomileri ile dünya gayri safi milli hasılasının yüzde 15'ini oluşturan dörtlünün 2050'de ekonomik büyüklükte dünya lideri olması öngörülüyor. Son on yılda dünya ekonomisindeki paylarını iki katına çıkaran BRIC ülkelerinin toplam rezervleri de 2,8 trilyon dolara ulaşmış durumda.
İki gündür aynı şehirde devam eden Şangay İşbirliği Örgütü zirvesinin ardından bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Çin Devlet Başkanı Hu Jintau, Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ve Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva ortak bir açıklama yaptı. Liderler enerji alanında işbirliğinin geliştirilmesini ve enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesini istedi.
Enerjinin üretim, tüketim ve ulaşım aşamalarında dört ülkenin koordinasyon sağlaması istenen açıklamada, "Enerjide istikrar sağlanarak, belirsizliklerin giderilmesi öngörülmektedir. Bizler enerji kaynaklarının ve enerji arzının çeşitlendirilmesini destekliyoruz. Yenilenebilir enerji, enerji yollarının güvenliğinin sağlanması, yeni enerji altyapılarının inşası ve enerji alanında yeni yatırımların planlanması buna dahil." denildi.
Zirvede liderlerin ana gündemi ise dolar karşısında alternatif rezerv kurunun oluşturulması vardı. Liderler dolara bağımlılığı azaltmak için karşılıklı bono alış verişinin desteklenmesini istedi. BRIC ülkelerinin İMF'ye daha fazla kredi sağla***** bu yapı içinde etkinliğini artırmayı hedeflediği de kaydediliyor. Rusya'nın 10 milyar dolarlık kredi sağlama açıklamasının ardından, Brezilya ve Hindistan'ın da İMF'den fon alacağı kaydediliyor.
Küresel mali yapıda gelişmekte olan ülkelerin daha fazla yer almasını talep eden BRIC ülkeleri, Hindistan ve Brezilya'nın Birleşmiş Milletler'deki etkisinin de artırılmasına destek verdi. BRIC ülkelerinin gelecek yıl gerçekleşecek ikinci zirvesi Brezilya'da yapılacak.
Yeni dünya düzeni vurgusu
16 maddeden oluşan ortak açıklamada uluslar arası mali yapının, küresel ekonomide meydana gelen değişimlere paralel olarak yeniden düzenlenmesi talep edildi. Açıklamada uluslar arası finans kurumlarında demokratik ve şeffaf bir yapının oluşturulması istendi.
Çok kutuplu dünya vurgusu yapılan açıklamada şu tespitlerde bulunuldu: "Demokratik ve çok kutuplu bir dünya düzenin kurulmasını destekliyoruz. Yeni düzen uluslar arası hukukun üstünlüğü, eşitlik ve karşılıklı saygı ilkelerine dayanması gerekiyor. Tüm ülkelerin işbirliği ve kolektif karar alma süreçlerinde yer almaları önemli."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
buyugun, bıyığın, dolar, dort, dört, hamlesi, zirvesinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dolar, 8 ayın zirvesinde AftieL Haber Arşivi 0 30 Eylül 2014 08:43
4 büyüğün oyunu çıkıyor! Deep Oyun Dünyasından Son Haberler 0 30 Ekim 2012 18:30
Artık büyüdün haydi fuhuşa PassioN Haber Arşivi 1 17 Mayıs 2012 22:32
Söz Büyüğün Sus Küçüğün Kalemzede İslamiyet 0 12 Temmuz 2011 01:32
Sakal ve Bıyığın Dinimizdeki Yeri Nedir? Sakalsız Bıyık Bırakılabilir mi? Sevda Genel İslami Konular 0 02 Aralık 2010 03:21