IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Haziran 2009, 10:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dalan'a 'kaç' diyen istihbaratçı ifade verdi




Bedrettin Dalan'a "Kaç! Yoksa seni de alacaklar!" dediği iddia edilen MİT'çi Ö.Y. Ergenekon kapsamında sorgulandı. Ö.Y.'nin 4 ay önce müdür olarak atandığı İzmir'de talimatla ifadesi alındı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
4 ay önce müdür olarak atandığı İzmir'de talimatla ifadesi alınan Ö.Y.'nin Ergenekon örgütüne yardım ve yataklıkla suçlandığı öğrenildi.
Yeni Şafak 12 Mayıs'ta Dalan'a 'kaç' diyen Ö.Y'nin skandal terfi ile ödüllendirildiğini yazdı. Gazetemiz, 13 Mayıs tarihli manşet haberinde ise Ö.Y.'nin 2004'te İstanbul Vali Muavinlerinden Erol Güngör'ün odasında, gazeteci Hrant Dink'i tehdit eden istihbaratçı olduğunu ortaya çıkarmıştı.
Ergenekon'un 7 Ocak'ta yapılan 10. dalga operasyonundan 3 ay önce İSTEK Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan'a "Kaç! Yoksa seni de alacaklar!" bilgisini verdiği ileri sürülen MİT İstanbul eski Bölge Başkan Yardımcısı Ö.Y. 4 ay önce atandığı İzmir'de savcılara ifade verdi. Ö.Y.'nin ifadesi, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talimatıyla İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından alındı. Ergenekon örgütüne yardım ve yataklık suçlamasıyla sorgulanan Ö.Y.'ye Dalan'ın kaçışıyla ilgili soruların da yöneltildiği öğrenildi.
SAVCILIKTA DEŞİFRE OLDU
10 dalga operasyonda İSTEK Vakfı'na bağlı Yeditepe Üniversitesi'nde Dalan'ın Özel Kalem Müdürü İlhami Ümit Handan gözaltına alındı. İddialara göre, MİT İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Ö.Y'nin devreye girerek Ergenekon savcılarına 'MİT Müsteşarı Emre Taner'in haberi var. İlhami Ümit Handan bizim elemanımız. Serbest bırakın' dedi. Ergenekon savcılarının Taner'le temasa geçerek durumu haber vermesi üzerine Ö.Y deşifre oldu. Taner, savcılara "Teşkilatın böyle bir talebi yok. Ö.Y. hakkında adli işlem başlatabilirsiniz" bilgisini verdi.
MİT TARİHİNDE ÖRNEĞİ YOK
Ergenekon savcıları, operasyondan 3 ay önce ABD'ye kaçan Dalan'a gözaltına alınacağını haber veren kişinin de Ö.Y olduğunu tespit etti. Ergenekon savcıları hakkında soruşturma başlattığı Ö.Y'nin ifadesini almak için MİT'e yazı yazdı. Ancak Ö.Y, ifadesi alınmadan İzmir'e vekaleten MİT Bölge Başkanı olarak atandı. Ö.Y MİT tarihinde 'vekaleten bölge başkanı' olarak atanan ilk personel oldu. Yeni Şafak, skandal terfi ödüllendirilen Ö.Y'nin Hrant Dink'i İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tehdit eden istihbarat elamanı olduğu ortaya çıkardı.
DAVADA SANIK OLABİLİR
MİT ise iddialarla ilgili Ö.Y'nin hakkında hem Ergenekon kapsamında hem de kurum içinde herhangi bir soruşturma başlatılmadığını açıkladı. Ancak, Ö.Y İzmir Bölge Başkanlığı'na atandıktan 4 ay sonra, hakkındaki suçlamalarla ilgili olarak Ergenekon kapasımında ifade verdi. Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından geçen hafta ifadesi alınan Ö.Y'nin, 'Ergenekon örgütüne yardım ve yataklık etmek'le suçlandığı öğrenildi. Ö.Y'nin fadesi İstanbul'a gönderildi. Ergenekon savcılarının Ö.Y hakkında 'şüpheli sıfatıyla' dosya açacağı iddia edildi.
ÖNLEM İÇİN EMEKLİ OLUYOR
Ö.Y'nin, hakkında soruşturma ve dava açılması ihtimaline karşı özlük haklarını kaybetmek için MİT'e bir dilekçe ile başvurarak emekliliğini istediği ileri sürüldü. MİT yasasına göre, Ö.Y emekli olmadan hakkında Ergenekon kapsamında dava açılırsa birçok hakkını kaybediyor.
Eşi 4 ay önce döndü
Ergenekon soruşturması 10'uncu dalga operasyonundan 3 ay önce ABD'ye uçan Bedrettin Dalan'ın eşinin 4 ay önce Türkiye'ye döndüğü ortaya çıktı. Sabah gazetesinin haberine göre, 10. dalga operasyonunun gerçekleştiği 7 Ocak günü Amerika'dan bir televizyon kanalına bağlanan Dalan, "Eşimin tedavisi Ocak ayı sonunda bitecek. O zaman döneceğim" açıklaması yapmıştı.
Ancak aradan 5.5 ay geçmesine karşın Dalan, sağlık sorunlarını bahene göstererek dönmedi. Oysa Dalan'ın tedavi gören eşi Ayseli Dalan'ın 4 ay önce Türkiye'ye döndüğü ve tedavisine Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde devam ettiği ortaya çıktı. Dalan'ın dünyada örneği yok dediği hastaneyi eşi için uygun görürken kendisinin tercih etmemesi şaşkınlığa neden oldu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dalana, diyen, ifade, istihbaratci, kac, verdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık