IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2009, 13:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye Fransız Destekçisini Kaybetti !




Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin kabine revizyonuyla Avrupa işlerinden sorumlu bakanlık görevine getirilen ve Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediği bilinen Pierre Lelouche, bu konuda hükümet politiklarını uygulayacağını açıkladı.

PARİS - Fransa’da Nicolas Sarkozy’nin kabine revizyonu konuşulurken, yeni Avrupa işlerinden sorumlu bakan Pierre Lelouche de, Türkiye’yi yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı.
İktidardaki Halk Hareketi Birliği'nin önemli siyasetçileri arasında yer alan ve Türkiye’nin AB üyeliğini deslekleyen Lelouche, bu konuda hükümetinin belirlediği politikaları uygulayacağını söyledi.
Türkiye'yi birçok kez ziyaret eden ve Sarkozy'ye karşın Türkiye'nin AB üyeliğini açıkça destekleyen bir siyasetçi olarak tanınana yeni bakan, görev devir-teslim töreninde yaptığı konuşmada, kendisi farklı düşünse de bu konuda bakan olarak hükümetin politikalarını uygulamak durumunda olduğunu söyledi.
Sarkozy tarafından daha önce Türkiye özel temcilciliği görevi verilen Lelouche, ''Ortada bir hükümet görüşü olur, iki görüş olmaz. Ben de hükümetin siyasetini uygulayacağım'' diye konuştu.
Lelouche, 2004 yılında müzakereler başlamadan önce basına yaptığı açıklamada, ''Türkiye'ye 'hayır' diyebilmek için deli olmak gerekiyor. AB'nin hedefi Hristiyan birliği ve zenginler kulübü kurmak değil'' diye konuşmuştu.
Fransa'da ABD ile ilişkilerin daha sıkılaştırılmasını savunan siyasetçiler arasında yer alan Lelouche, bir dönem NATO Parlamenterler Asamblesi'ne başkanlık yapmıştı.
YEĞEN MİTERAN KABİNEDE
Öte yandan iktidarda 2 yılı geride bırakan Cumhurbaşkanı Sarkozy, kabinesinde revizyona gitti.
Avrupa Parlamentosu seçimleriyle boşalan bakanlıkların doldurulması ve başarısız isimlerin değiştirilmesi için yapılan değişimde, en ilgi çekici isimlerinden biri, ülkenin ünlü kültür adamlarından eski Cumhurbaşkanı Miteran'ın yeğeni Frederik Miteran oldu.
Her eğilimden siyasi katıldığı için ‘gökkuşağı kabinesi’ adının takıldığı yeni hükümette Kültür Bakanı olarak görev yapacak olan Miteran, ‘soyadı nedeniyle’ yorumlarına rağmen birikimli bir isim olarak biliniyor.
61 yaşındaki Miteran, sanat filmleri ve kraliyet aileleri üzerine yaptığı programlarla ülkenin en tanınmış ekran yüzlerinden biri durumunda. Onlarca kitabı ve yapımcılığını üstlendiği filmleri de var.
Ayrıca sıkı bir eşcinsel hakları savunucusu olan, Fransa'nın kamuya ait en büyük televizyon kanalı TF1 özelleştirildiğinde buradan ayrılan Miteran’ın "Kanalda ne siyahları, ne arapları, ne eşcinselleri ne de solcuları seviyorlar" sözleriyle gündeme gelmişti.
Öte yandan, Sarkozy’nin değişikliğiyle toplam 8 yeni isim kabineye girdi. Bir diğer önemli değişiklik de İnsan Hakları Bakanlığı’nın lağvedilmesi oldu.

ntvmsnbc ve Ajanslar

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
destekcisini, fransiz, kaybetti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fransız Çizer Giraud Hayatını Kaybetti Liaaa Haber Arşivi 0 12 Mart 2012 12:19
Türkiye dünya güzelini kaybetti PassioN Haber Arşivi 1 29 Ocak 2012 13:41
Türkiye İlk Dünya Güzelini Kaybetti N999 Haber Arşivi 2 29 Ocak 2012 00:54
Fransız Bakan: Türkiye'nin bize ihtiyacı var PassioN Haber Arşivi 0 24 Ocak 2012 21:27