IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2009, 06:36   #1
Çevrimdışı
FLu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ağrı'da kaymakam ile belediyenin park kavgası




Patnos ilçe belediyesi, 'halkın isteği' ve encümen kararıyla 'Osmanlı' ve 'Selçuklu' parklarının isimlerini değiştirdi; kaymakam kararı kabul etmedi. Eski tabelalar buna rağmen sökülürken, ilçe belediyesi konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor.


AĞRI - Ağrı'nın Patnos ilçe Belediyesi, encümen kararıyla, 'Osmanlı Parkı'nın adını 'Orhan Doğan', 'Selçuklu Parkı'nın ismini ise 'Özgürlük' olarak değiştirdi. İsim değişiklikleri için alınan kararın Kaymakamlıkça reddedilmesine rağmen belediye görevlileri parkların tabelalarını söktü. Patnos'un DTP'li Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, ilçenin doğusunda ve batısında bulunan Osmanlı ve Selçuklu parklarının yapılan anketler sonucunda, halkın yoğun talebi üzerine parklardaki 'Osmanlı' ve 'Selçuklu' isimlerinin, 'Orhan Doğan' ile 'Özgürlük' olarak değiştirilmesine karar verdiklerini söyledi.
Anketleri dikkate aldıklarını iddia eden Yılmaz, vatandaşların oy çokluğu ve belediye encümenlerinin de oy birliği ile isim değişikliklerine karar verildiğini dile getirdi.



Yusuf Yılmaz, buna rağmen Kaymakam Tuncay Dursun'un bu kararı reddettiğini, burada halkın ve Patnos Belediye Başkanı ile Belediye Meclis üyelerinin hiçe sayıldığını ileri sürdü.
Yılmaz, Kaymakam Dursun'un, ''Büyük Selçuklu İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Türk Önderi Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan 16 yıldızın temsil ettiği 16 büyük Türk Devleti'nden iki tanesinin adıdır. Bunların isimlerinin önemli mekanlara verilmesi milli bir ödevdir ve tarihi olayları kendi şartlarında değerlendirmek gerekmektedir. Çağdaş demokrasi anlayışı iddiasında olmak, şanlı tarihimizi reddetme hakkını hiç kimseye vermez.

Böylesine yanlış bir yaklaşımla insanlığa medeniyet dersi vermiş olan büyük Türk devletlerinin isimlerini kaldırmayla uğraşmak, kamunun manevi zararına yol açacaktır. Türklüğe ait değerlerin isimlerini değiştirmek hukuka aykırıdır. Bu tür çabalara milletimizin izin vermeyeceği de açıktır. Bu yönde bir kararın oy birliği ile alınması ise makamım nezdinde hiç bir anlam ifade etmemektedir. Hukuka aykırı olarak alınan park isimlerinin değiştirilmesi kararının onanması 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 81'inci maddesi gereğince tarafımdan reddedilmiştir'' şeklinde cevap verdiğini kaydetti.
Belediye Başkanı Yılmaz, bu durumu yargıya taşıyacaklarını da ifade etti.
Bu arada, alınan karara yapılan itiraza rağmen, Osmanlı ve Selçuklu parklarının tabelaları yerinden söküldü.
Yeni tabelaların ise hafta içinde takılacağı öğrenildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
agrida, belediyenin, ile, kavgasi, kaymakam, park


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Düşünmenin Ve Dokunmanın Gücü - Ağrı Kontrolünde Düşünce Gücümü Ağrı Kesici Mi? PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 26 Ekim 2014 11:10
Kayseri'de park kavgası: 1 ölü, 1 yaralı Cemalizim Haber Arşivi 0 11 Ağustos 2008 23:18
Park yeri kavgası: 1 ölü, 1 yaralı Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Ağustos 2008 15:54