IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2009, 13:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dişi Sayesinde Görmeye Başladı




12 yıl önce inşaat işçisi olarak çalışırken 60 derece sıcaklıktaki dökme alüminyumun yüzünde patlaması sonucu kör olan Martin Jones, dört yıl önce evlendiği karısı Gill'i mucize bir ameliyat sayesinde ilk defa gördü.

42 yaşındaki Jones, "Karımla kör olduğum zaman tanıştım ve görüşümü yeniden kazanmak izin bir şansım olduğunda görmek istediğim ilk insan da O'ydu. Doktorlar sargıları çıkardı ve suya bakmak gibi bir şeydi. Önce bir siluet gördüm ve bu siluet O'na aitti. İnanılmaz bir şeydi. Görüşümü yeniden kazanırken olağanüstü duygulara kapıldım. Bunu kelimelerle ifade edemem. Kelimeleri ötesinde..." diye konuştu.

Jones vahim kazada sol gözünü tamamen kaybetti ve vücudunun yüzde 37'sinde yanıklar oluştu. Doktorlar Jones'un sağ gözünü kurtardı, ama retinası büyük ölçüde zarar gördüğünden bir daha asla göremeyeceğini söylediler.

Nottingham'daki özel bir göz hastanesinde gördüğü tedavi de başarıyla sonuçlanmadı. Buradaki doktorlar bir bağışçıdan alınan kök hücreleriyle Jones'un yeniden görmesini sağlamaya çalıştı.

Jones'un hayatını değiştiren ise Brighton'lu cerrah Christopher Lui'nin gerçekleştirdiği operasyon oldu.

'Osteo-Odonto-Keratoprosthesis' olarak bilinen ve ilk kez İtalyan profesör Benedetto Strampelli tarafından 1963'te uygulanan bir yöntem sayesinde, Jones, İngiltere'de bu şekilde görüşüne yeniden kavuşan ilk kişi oldu.

Dr Liu, Jones'un dişini kullanarak, bundan özel bir optik lens tutucusu oluşturdu. Bu optik lens de ışığın Jones'un gözüne girmesini ve görebilmesini sağladı.

İmplant (vücut içerisine ve canlı dokulara cansız maddelerin yerleştirilmesi) için canlı bir diş gerekiyor. Çünkü doktorlar, gözün plastik bir materyali kabul etmeyebileceğini söylüyor. Böylece Dr. Liu, Jones'un operasyon için büyüklüğü ve şekli en uygun olan dişini köküyle birlikte çekti.

Buna daha sonra küp bir şekil verdildi ve lensin yerleştirileceği merkeze de bir oyuk açıldı. Diş üç ay boyunca yeni doku ve kan damarları üretebilmesi ve gözün içinde yer etmesine yardımcı olması için Jones'un yanağına nakledildi.

Sekiz saat süren hassas bir operasyonla diş yanaktan alındı ve Jones'ın gözüne bir deri parçasının arkasına dikildi. Ameliyatın ardından iki hafta içinde Jones'un sağ gözü mükemmel bir görüşe sahip oldu.
GÖRDÜĞÜM İLK ARABA SMART OLDU

Görüşüne mucize bir şekilde yeniden kavuşan Jones, "12 yıldır kördüm. Yeniden görmeye başladığımda herşey değişmişti. Gördüğüm ilk araba bir Smart car oldu ve gülmekten kendimi alamadım. Arabanın yarısını kim götürmüş diye düşündüm. Yeniden görebilmek hayatımı değiştirdi. Dünyada neler olup bittiğini görebilmenin hazzını yeniden yaşıyorum. Arkadaşlarım inanmıyorlar. Güneş gözlüğümü çıkardığımda 'Aman Tanrım bilimkurgu filminden fırlamış gibisin' diyorlar" diye konuştu.

Jones'un kazadan sonra körler merkezinde eğitim verdiği sırada tanıştığı ve 2005'te evlendiği karısı Gill de durumdan hayli memnun. Ameliyatın ardından kocasının kendisini ilk kez göreceği için heyecanlandığını anlatan Gill, çok mutlu olduğunu söyledi.


Gazeteport ~

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
basladi, başladı, disi, dişi, gormeye, görmeye, sayesinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yuvayı Yapan Dişi Kuştur. (Yuvayı Dişi Kuş Yapar) PySSyCaT Atasözleri ve Deyimler 0 30 Eylül 2014 21:34
Metin kendini Kıvanç Tatlıtuğ gibi görmeye başladı PassioN Haber Arşivi 0 14 Nisan 2012 18:06