IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2005, 17:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Boşuna Okuyan Gençlerimiz!




Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2004 yılında yapılan Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) sonuçlarına ilişkin istatistikleri, eğitim sisteminin yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

İstatistiklere göre, 'genel liseler olarak' isimlendirilen liselerden 77'si ile kamuoyunda 'süper liseler' olarak bilinen Yabancı Dil Ağırlıklı (YDA) liselerden 4'ünün öğrencilerinden hiçbiri üniversiteyi kazanamadı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ayrıca, çoğu genel lise ile süper lisenin ancak 1 veya birkaç öğrencisini üniversiteye sokabildiği tespit edildi. ÖSS ile üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarına hiç öğrenci gönderemeyen okulların başında mesleki ve teknik liseler ile çok programlı liseler geliyor.

Üniversiteye öğrenci gönderemeyen okulların yetkililerinin yaptıkları açıklamalar ise çocukların başarısızlığında eğitim sisteminin büyük bir etken olduğunu ortaya koyuyor.

Örneğin Balıkesir'in Marmara İlçesi'ndeki Marmara Lisesi'nin beş yıldır üniversiteye öğrenci gönderemediği öğrenildi. Müdür Orhan Tuzluca ise okulda görev yapan öğretmenlerin ya stajyer olduğunu, ya da adaya sürgün gönderildiğini söyledi. Tuzluca, içinde bulundukları şartları şöyle özetledi: 'Okulumuzun öğrencilerini, Marmara Adası'nın köylerinden gelenler oluşturuyor. Kışın dünya ile bağlantısı kesilen adadan dışarıya çıkan bile yok.'

Suçlu çocuklar mı

Adana Ceyhan İlçesi'nde de Sağkaya, Doruk ve Yeşildam liselerinden tek bir öğrenci dahi üniversiteyi kazanamamış. Yeşildam Lisesi'nin on yıldır müdürlüğünü yapan Murat Gül, en yakın olan öğrencinin 30 kilometre yoldan geldiğine dikkat çekerek, motivasyonu sağlamının zorluğunu vurguladı. Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, sınıfların en az 60-70 kişi olduğunu belirterek, 'Bu sorunları gidermedikçe öğrencilerden başarı bekleyemeyiz' dedi.

(Akşam)
-----------------------
Evet boşa okuyorlar!

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 17 Nisan 2005, 18:04   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



liselerde verilen eğitimin kalitesi çok düşük...müfredattaki dersler hafifletilmeli gereksiz olanlar kaldırılmalı..avrupada abd de bizim lisede gördüğümüz bazı dersler ünvlerde bile verilmiyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

 

Etiketler
bosuna, genclerimiz, okuyan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Boşuna beklemeyin Tufan Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 19 Ekim 2014 16:10