IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2005, 17:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güney Kore Türkiyeden İşçi İstiyor!




haber7.com Nickli Üyeden Alıntı
Kore Uluslararası Ticaret Örgütü Başkanı Jae-Chul: "Bizim üniversite mezunları kirli, zor, tehlikeli işlerde çalışmak istemiyor. Bu açığı yabancılarla kapatıyoruz. Türk işçileri için de yeni bir kapı aralayabiliriz".

Güney Koreli işadamları heyeti içinde yer alan G. Kore Uluslararası Ticaret Örgütü Başkanı (KITA) ve Dünya Ticaret Merkezi Birliği'nin direktörü Kım Jae-Chul, Türkiye'ye geliş amaçlarından birinin Kore'deki orta ve küçük ölçekli işletmeler için çalışan açığını karşılama düşüncesi olduğunu söyledi. Jae-Chul bunun gerekçelerini SABAH'a şöyle anlattı: "Şu anda ülkemizde çok büyük bir işsizlik var. Beyaz yakalılar ve mavi yakalılar diye adlandırdığımız iki ayrı iş kolu var.

Kimse mavi yakalı olarak çalışmak istemiyor. Çünkü Korelilerin çoğu üniversite mezunu. Kirli, tehlikeli ve zor iş dediğimiz işlerde kimse çalışmak istemiyor. Bu da Kore'de işsizliği arttırıyor. Bu nedenle bu alanlarda çalışan oldukça fazla yabancı işçi var. Orta ve küçük ölçekteki firmalar yabancı işçi arıyor. Çünkü Koreli gençler genellikle Hundai, Samsung gibi büyük firmalarda çalışmak istiyor." Kim Jae-Chul, Türk işçilerine kapımız açık" diyor. Türkiye'ye gelerek bu konudaki ilk adımı attıklarınıbelirten Kim Jae-Chul, sonrasına iki ülkenin hükümeti karar verecek. Bizim gelişimizdeki amaç bu köprünün ilk adımını atmaktır. Biz bunu attığımıza inanıyoruz. Türkiye, geçirdiği ağır ekonomik krizin ardından işsizlik sorunu yaşıyor. Türkiye'deki yatırımlarımızın yanı sıra Güney Kore'de şirketlerimizin belirleyeceği işçi alımında da Türkiye'den faydalanmayı amaçlıyoruz. Bu her iki hükümetin belirleyeceği anlaşmalarla hayata geçirilecektir. Türkler için iş sahası yaratıyoruz ama bu belirlenecek kota üzerinden olacaktır" diye konuşuyor.

Kore'nin dünyaya açılan en önemli şirketlerinden Dongwon Industries'in de sahibi olan Kim Jae-Chul, derin deniz ürünleri ve gıda sektörünün yanı sıra deniz teknolojisi alanındaki uzmanlığıyla da tanınıyor. Kore'de okullarda okutulan "Deniz Ekonomisi ve Stratejisi" adlı bir de kitabı bulunan Kim Jae- Chul, denizciliğin yanı sıra elektronik ve finans alanında faaliyet gösteren Dongwon Securities ile iletişim alanında çalışan Estel Sistems isimli şirketlerin de sahibi.

İkinci bir Almanya olma yolunda sanırım Güney Kore.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
guney, güney, isci, istiyor, kore, turkiyeden, türkiyeden, İstiyor, İşçi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güney Kore’den Kuzey Kore liderine suçlama SeckiN Haber Arşivi 0 30 Ağustos 2013 13:38
Kuzey Kore’ye izinsiz giden Güney Kore vatandaşına 4 yıl hapis cezası Zen Haber Arşivi 1 09 Şubat 2013 12:29
Güney Kore ve Güney Kore Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 23:44
Güney kore Sır Tarih 0 24 Eylül 2011 23:09
Kuzey Kore Güney Kore’yi vurdu Feronia Haber Arşivi 0 23 Kasım 2010 12:21