IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Tobb'dan 'çin malına karşı' açık çek (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/233372-tobbdan-cin-malina-karsi-acik-cek.html)

Spammer 12 Temmuz 2009 02:01

Tobb'dan 'çin malına karşı' açık çek
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çin'in Uygur Türklerine yapmış olduğu zulmü kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi.
Hükümetin Çin mallarına boykot uygulayıp uygulamayacağı merak edilirken Hisarcıklıoğlu, "Devletimizin Çin mallarıyla ilgili olarak vereceği kararı Türk özel sektörü olarak tam destekleyeceğiz." diye konuştu.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 'Kriz Varsa Çare de Var' kampanyasının Adıyaman'daki toplantısının dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı zulmün hatırlatılması üzerine, "Çin'in yapmış olduğu işi kabul edebilmemiz mümkün değil. 72 milyon olarak tasvip edebilmemiz mümkün değil. Bunu bir insan olarak kabul edebilmemiz mümkün değil. Oradaki eziyetin uygulandığı zulmün yapıldığı yer Uygur Türkleri. Bundan dolayı da kabul etmemiz mümkün değil." diye konuştu.
Çin mallarına boykot konusundaki düşüncesinin sorulması üzerine Başkan, "Devletimizin Çin mallarıyla ilgili olarak vereceği kararı Türk özel sektörü olarak tam destekleyeceğiz." dedi.
UÇAKTA TÜRBÜLANS UYARISI
Bu arada, TOBB'un Adıyaman programı için kiraladığı özel uçakta türbülans heyecanı yaşandı. Başkan Hisarcıklıoğlu, uçakta kameralara konuşurken pilottan uyarı geldi. Pilot, "Kaptan konuşuyor. Şu anda Esenboğa Havaalanı hava sahasına girmiş bulunuyoruz. Birazdan inişe geçeceğiz. Ancak türbülansa girebiliriz. Bu yüzden herkes yerlerini alsın lütfen." anonsu yaptı. Hostesler de basın mensuplarının yerlerine oturup kemerlerini bağlamasını istedi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da arka koltuktan kalkarak, "Türbülans olacakmış geçelim. Sallanmaya başladık." dedi


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net