IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Temmuz 2009, 02:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Büyükanıt aleyhine 'iyi çocuk' davası




Aslan Değirmenci’nin haberi
Askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını öngören yasanın Köşk tarafından onaylanması üzerine, Diyarbakır Söz gazetesinin sahibi Mehmet Ali Altındağ’ın, aralarında eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın “İyi çocuk” dediği Astsubay Ali Kaya’nın da bulunduğu, Ergenekon sanığı Albay Cemal Temizöz, emekli Albay Erhan Tavşancı, Albay Reha Şatana ve Yüzbaşı Ali Osman Celasin hakkında ‘sahte belge düzenleyip kullanmak’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.
DAVA AÇILACAK İSİMLER ARASINDA BÜYÜKANIT DA VAR
Altındağ’ın avukatları, söz konusu isimlerden Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın sorumlu olmasından dolayı yapacakları suç duyurusunda Yaşar Büyükanıt’ın isminin de geçeceğini belirtirken, çalışmalara başladıklarını söylediler. Bu hafta suç duyurusunda bulunulduğu takdirde, askere sivil mahkemelerin yolunu açan yasa sonrası açılacak ilk dava olması bekleniyor.

TÜM DELİLLER SAHTE ÇIKMIŞTI

Haklarında suç duyurusu yapılacak olan askerler, Altındağ hakkında PKK ve Hizbullah’a yardım ettiği şeklinde belgeler hazırlamış, üst komutanlıklara gönderdikleri bilgi notlarında ise iş adamı hakkında ‘irticacı’ fişlemesi yapmışlardı. Söz konusu belgeler sonrasında ise yıllarca hukuki mücadele veren Altındağ’ın haklılığı polisin kriminal raporları sonrasında ortaya çıkmıştı. Kriminal raporlar ile Altındağ, hakkında delil olarak sunulan tüm belgelerin sahte olduğunu deşifre etmişti.
ALTINDAĞ, ‘SİVİL YARGI’DAN SONUÇ ALAMAMIŞTI
Hakkında, sahte belgeler sebebiyle sayısız dava açılan ve suçsuz olduğu belgelenen Altındağ ise 2003 yılında 7. Kolordu Komutanlığı’nda görevli olan 3 subay ve 1 astsubay hakkında ‘sahte belge düzenleyip kullanmak’ iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan suç duyurusundan 3 yıl sonra Diyarbakır Savcılığı ‘görevsizlik’ kararı vererek dosyayı askeri savcılığa göndermişti. Aynı yıl askeri savcılık da ‘görevsizlik’ kararı vererek, dosyayı tekrar Diyarbakır Savcılığı’na gönderdi.
SARIKAYA DEVREYE GİRDİ, İHRAÇ EDİLDİ
Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya da 2006 yılında söz konusu isimler hakkında, “sahte belge düzenlemek”, “görevi kötüye kullanmak” suçlarından soruşturma yürütülmesini istemişti. Şemdinli olayı savcısı Ferhat Sarıkaya’nın imzasını taşıyan ve askeri savcılığa sevk için Van Başsavcılığı’na gönderilen 2006/21 numaralı tefrik (ayırma) kararında söz konusu isimlerden dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Büyükanıt’ın sorumlu olduğu da belirtilmişti. Savcı, Büyükanıt için, “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs”, “suç işlemek için örgüt kurmak”, “görevi kötüye kullanmak” ve “sahte belge düzenlemek” suçlarını sıralamıştı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın adının Şemdinli iddianamesinde geçmesinden dolayı ise Savcı Sarıkaya meslekten haksız yere ihraç edilmişti.
ALTINDAĞ: “SONUNA KADAR GİDECEĞİM”
Altındağ, karanlık bir döneme ışık tutmak için tüm hukuki haklarını sonuna kadar arayacağını belirterek, “Biz mağduruz. Ailem mağdur. Bize haksız suçlamalar ile yapılmayan kalmadı. Şimdi bizi mağdur edenlerin cezalandırılması için elimden geleni yapmaya kararlıyım. Daha önce verdiğim tüm mücadele ‘görevsizlik’ denilerek hiçe sayıldı. Ancak gelişen ve değişen Türkiye’nin yeni şartları artık ortadan tüm bahaneleri kaldırdı” dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aleyhine, buyukanit, cocuk, davasi, iyi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yunanistan'da Türkiye aleyhine sloganlar AngeL Haber Arşivi 0 01 Şubat 2015 13:47
Büyükanıt aleyhine 'iyi çocuk' davası Spammer Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2009 02:00