IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Temmuz 2009, 02:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sakarya emniyet müdürü'ne baro tepkisi




Sakarya Baro Başkanı Vacit Öktem, Akyazı'da bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda köstebeklik yapıldığı yönünde çıkan haberlerde adı geçen Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'ın açığa alınması gerektiğini söyledi.
Öktem, yaptığı yazılı açıklamada, bir çete operasyonunda İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'ın adının geçtiği ve çeteye köstebeklik yaptığı haberlerinin ulusal ve yerel basında yer aldığını anımsattı. En üst düzeydeki emniyet müdürünün bir çete operasyonunda adının geçmesinin kentin güvenliği adına büyük bir talihsizlik olduğunu kaydeden Öktem, açıklamasında şunları söyledi: "Sakarya'nın güvenliği ve asayişi ileri düzeyde bir kent olarak anılması gerekirken, bu konuda görevli en üst düzeydeki emniyet müdürünün bir çete operasyonunda adının geçmesi kentimizin güvenliği adına büyük bir talihsizliktir. Sakarya Barosu olarak bu durumu endişe ve üzüntü ile karşılamaktayız. Sakarya kenti bu şekilde Türkiye'nin gündemine girmeyi hak etmemiştir."
Sakarya Barosu'nun "hukukun üstünlüğü" ve "hukuk devleti" ilkelerine gönülden bağlı olduğunu, eksiksiz tam demokrasinin savunucusu olduğunu vurgulayan Öktem, "Bu nedenle, hukuk devleti ilkelerinin koşulsuz uygulanmasından yanadır. İyi bir hukuk devletinden bahsedebilmek için sav, savunma ve karar organlarının uyum içinde olmaları, bu oluşuma destek veren unsurların da bu ilkelere inanmış ve ona göre davranış sergilemiş olmaları gerekmektedir. Halkımızın, ülkemizde hukuk kurallarının egemen olduğu ve hiç kimsenin konumu ne olursa olsun yasalar karşısında bir ayrıcalığının veya üstünlüğünün olmadığına dair bir kuşkusu olmamalıdır. Dolayısıyla bu ilkeleri ayakta tutmak, yasaları korumak ve düzene aykırı davrananları engellemekle görevli güvenlik kurumlarına da bu kapsamda büyük sorumluluk düşmektedir." diye konuştu.
"Soruşturmanın objektif ve sağlıklı bir biçimde yürütülmesi için, adı geçen müdürün derhal açığa alınması gerekmektedir" diyen Öktem, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Zira, bu soruşturmayı yürüten ve önceki operasyonlardaki başarıları bilinen KOM Şube Müdürü Alpaslan Hersanlıoğlu, uzmanlık gerektiren mevcut görevinden alınarak Arifiye ilçesine atanmış, bu durum ise soruşturmanın objektifliği konusunda kamuoyunda tereddüt yaratmıştır.
Hukuk kurallarının herkes için gerekli olduğu ve aksi ispatlanıncaya kadar suçlanan kişinin masum olduğu ilkesini göz ardı etmemekle beraber, bazı makamda bulunan kişilerin konumları, hiç kimsede kuşkuya ve tereddüde izin vermeyecek şekilde önemlidir. Bu makamlardan biri de emniyet müdürlüğüdür. Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal da bu sorumluluğunu gereğini yerine getirmelidir."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baro, emniyet, mudurune, müdürüne, sakarya, tepkisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık