IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Temmuz 2009, 11:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uğur Dündar'dan Vakit yazarına dava




Geçen günlerde internet haber sitelerinde yorum yapan okurlara yönelik dava girişiminde bulunan Uğur Dündar son olarak Hasan Karakaya’ya dava açtı. Ergenekon iddianamesinde geçen konuları köşesine taşıyan Hasan Karakaya’ya 2 yıl hapis istemiyle açılan davanın gerekçelerinden biri ise oldukça ilginç.
Dava dilekçesinde Uğur Dündar’ın laik, Atatürkçü ve yurtsever olmasının Hasan Karakaya tarafından hedef alınması için yeterli sebepler olduğu ileri sürüldü.
Star TV’den Seçil Tepe adıyla yapılan açıklamada “VAKİT YAZARINA, UĞUR DÜNDAR’IN ŞİKAYETİYLE 2 SENE HAPİS İSTEMLİ DAVA! VAKİT GAZETESİNDEKİ KÖŞESİNDE “BU YANGIN SİZE KAÇA PATLADI UĞUR BEY” BAŞLIKLI YAZISI HASAN KARAKAYA’YA PAHALIYA PATLADI! “ ifadeleri kullanıldı.
Hasan Karakaya’nın Uğur Dündar’a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması 4 Aralık’ta yapılacak.
Yapılan açıklamada, “Ergenekon Davasının ikinci iddianamesinde; soruşturma konusu ile hiçbir ilişiği bulunmayan, gerçeğe aykırı, ahlaksız iftira ve hakaretlere yer verilmek suretiyle; kişisel haklarına, onur, şeref ve saygınlığına saldırılması üzerine Uğur Dündar’ın soruşturma savcılarına dönük eleştirilerinin ardından Vakit Gazetesi iddianamede yer verilen ahlaksız iftiraları kanıtlamaya koyulmuş, Vakit yazarı Hasan Karakaya’da aynı doğrultuda Ayna isimli köşesinde ‘Bu yangın size kaça patladı Uğur Bey’ başlıklı yazıyı yazmıştı.” denildi.
Star TV’den yapılan açıklamada Ergenekon iddianamesinde yer alan Dündar hakkındaki bilgiler ‘ahlak dışı yalanlar’ olarak değerlendirilip iddianamede yer alan iddiaların haberleştirilmesine tepki gösterildi.
Uğur Dündar’ın avukatı Vural Ergül’ün Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu dava dilekçesinde, Hasan Karakaya’ya yönelik ‘beceriksiz yazım oyunları’ ile "Uğur Dündar’a atılan iftiraların peşinden koşarak, uzun senelerdir taşıdığı öfke, hınç ve düşmanlık ile Uğur Dündar’a kin ve nefret kustuğu” belirtildi.
Avukat Vural Ergül şikayet dilekçesinde; Hasan Karakaya’nın, bahse konu yazıyla okurlarını iğfal ettiğini de dile getirdi.
LAİK OLDUĞU İÇİN HEDEF ALINDI
Uğur Dündar’ın avukatının yazdığı dilekçede en dikkat çeken bölüm ise konunun laik anti laik çekişmesi gibi gösterildiği kısım oldu. TSK düşmanı, laiklik savunucularını hedef gösteren gazete yazarı Hasan Karakay’nın; Uğur Dündar’a iftira atması için Atatürkçü, laik, yurtsever olması gerekçe gösterildi.
Star TV’dan yapılan yazılı açıklamada Ergül’ün dilekçesinde şu ifadeleri kullandığı belirtildi; “bilinen laiklik, çağdaşlık ve yurtseverlik anlayışını benimsemiş her kesime öfke ve düşmanlık kusması ile, bugüne değin Atatürk düşmanlığından, Laikliğin savunucusu aydınlarımızı hedef göstermeye, Türkiye düşmanlığından, Türk Silahlı Kuvvetleri düşmanlığına, değin bir çok ciddi suçlama ve tartışmanın odağı olmuş bir gazetenin yazarı olduğu gibi, Hasan Karakaya’nın ahlak ve hukuk dışı iftira ve isnatları için, Uğur Dündar’ın çağdaş, laik, Atatürkçü, yurtsever karakterinin yeterli bir sebep oluşturduğunu da ifade etmişti."

STAR TV’DEN Seçil Tepe adıyla gönderilen maildeki duyuru aşağıdaki gibidir:

VAKİT YAZARINA, UĞUR DÜNDAR’IN ŞİKAYETİYLE 2 SENE HAPİS İSTEMLİ DAVA!

VAKİT GAZETESİNDEKİ KÖŞESİNDE “BU YANGIN SİZE KAÇA PATLADI UĞUR BEY” BAŞLIKLI YAZISI HASAN KARAKAYA’YA PAHALIYA PATLADI!

Vakit yazarı Hasan Karakaya’ya, Uğur Dündar’a hakaret iddiasıyla 2 sene hapis istemiyle dava açıldı. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesinde 04/12/2009 tarihinde ilk duruşması yapılacak olan 2009/701 Esas sayılı dava Uğur Dündar’ın şikâyeti üzerine Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından açıldı.

Ergenekon Davasının ikinci iddianamesinde; soruşturma konusu ile hiçbir ilişiği bulunmayan, gerçeğe aykırı, ahlaksız iftira ve hakaretlere yer verilmek suretiyle; kişisel haklarına, onur, şeref ve saygınlığına saldırılması üzerine Uğur Dündar’ın soruşturma savcılarına dönük eleştirilerinin ardından Vakit Gazetesi iddianamede yer verilen ahlaksız iftiraları kanıtlamaya koyulmuş, Vakit yazarı Hasan Karakaya’da aynı doğrultuda Ayna isimli köşesinde “Bu yangın size kaça patladı Uğur Bey” başlıklı yazıyı yazmıştı.

Karakaya, Ergenekon iddianamesinden alıntıladığı, ahlak dışı yalanların hemen peşinden, genel, geçer kabul görmüş bir evrensel gazetecilik ve ahlak kuralı olan “Haber kaynağı"na veya "ekrana çıkan kişi"ye "para" ödemek, bizim meslekte "çek defteri gazeteciliği" anlamına gelir ve hiç de "etik" sayılmaz!.. Bunun İngilizcesi; "Checkbook Journalism"dir!.. görüşüne yer vermiş hemen ardından ise; “Sizin anlayacağınız; Uğur Dündar, İlhami Yangın adlı gazeteciyi "para karşılığı" ekrana çıkarmış ve o da "Çiller aleyhinde" atıp tutmuş!..” ifadelerine yer vermiş ve yazısının sonunda “Tabiî, şu "Yangın"ın size kaça malolduğunu da!.. “ sorusunu eklemişti.
Yazınının yayınlanmasının ardından,Uğur Dündar’ın avukatı Vural Ergül tarafından Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına sunulan suç duyurusunda, Vakit yazarı Hasan Karakaya’nın, “her ne kadar yazısında, ısrarla ve defaetle, Uğur Dündar hakkındaki gerçek ve ahlak dışı iddia ve isnatların kaynağı olduğunu belirttiği İlhami Yangın’ın bir iftiracı olduğunu vurgulamış olsa da, yazısının bir çok yerinde, beceriksiz yazım oyunları ile güya soru soruyormuş gibi görünüp Uğur Dündar’a atılan iftiraların peşinden koşarak, uzun senelerdir taşıdığı öfke, hınç ve düşmanlık ile Uğur Dündar’a kin ve nefret kustuğu” belirtilmişti.

Avukat Vural Ergül şikayet dilekçesinde; Hasan Karakaya’nın, "iftiracı olduğunu itiraf eden bir sanık" ağzından konuşmakla kalmadığı gibi onun ağzından iftira olduğunu belirttiği; gerçek ve ahlak dışı, iğrenç ve haysiyetsiz yalanları “Sizin anlayacağınız; Uğur Dündar, İlhami Yangın adlı gazeteciyi "para karşılığı" ekrana çıkarmış ve o da "Çiller aleyhinde" atıp tutmuş!..” hükmüne esas alarak, "iftiracı olduğunu itiraf etmiş sanık” için itimat ve itibar kazandırma gayretine koyularak aynı zamanda açıkça okurlarını da iğfal ettiğini dile getirmişti.

Ergül ayrıca dilekçesinde; “bilinen laiklik, çağdaşlık ve yurtseverlik anlayışını benimsemiş her kesime öfke ve düşmanlık kusması ile, bugüne değin Atatürk düşmanlığından, Laikliğin savunucusu aydınlarımızı hedef göstermeye, Türkiye düşmanlığından, Türk Silahlı Kuvvetleri düşmanlığına, değin bir çok ciddi suçlama ve tartışmanın odağı olmuş bir gazetenin yazarı olduğu gibi, Hasan Karakaya’nın ahlak ve hukuk dışı iftira ve isnatları için, Uğur Dündar’ın çağdaş, laik, Atatürkçü, yurtsever karakterinin yeterli bir sebep oluşturduğunu da ifade etmişti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dava, dundardan, udur, ugur, vakit, yazarina


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık