IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Temmuz 2009, 14:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
DTP'li 9 Milletvekili Hakkında Fezleke




Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile milletvekilleri Sebahat Tuncel, Osman Özçelik, Ayla Akat Ata, Fatma Kurtulan, İbrahim Binici, Sevahir Bayındır, Selahattin Demirtaş ve Aysel Tuğluk'un “Siyasi Partiler Kanunu'na aykırılık” suçundan dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırladı.
Cumhuriyet Başsavcıvekili İbrahim Özyurt tarafından hazırlanan fezlekede, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada, DTP'nin “2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefet” eylemleri ile ilgili aynı Yasa'nın 69/9. ve 95. maddeleri gereğince siyasi yasaklanmalarına ilişkin parti teşkilat ve yönetimi hakkında Anayasa Mahkemesi'ne açmış olduğu 16 Kasım 2007 tarihli iddianamesini gerekçe ve delil göstermek suretiyle, aynı parti mensubu kişilerin il, ilçe yönetim ve teşkilatları ile belediye başkanlarının Siyasi Partiler Kanunu'nun 117. maddesine muhalefet suçunu işledikleri gerekçesi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu anımsatıldı.

Bu suç duyurusu üzerine yapılan soruşturmada, Anayasa Mahkemesi'nin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianame ile ilgili henüz karar vermediği kaydedilen fezlekede, “şüphelilerin milletvekili olmaları ve haklarındaki soruşturmanın yürütülme şeklinin farklı olması sebebiyle, milletvekili olan şüphelilerin bu evraktan ayrılarak basın soruşturma sırasına kaydına, diğer şüpheliler hakkındaki evrakın ise başka bir soruşturma evrakı üzerinden yürütülmesine karar verildiği” belirtildi.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının 16 Kasım 2007 tarihli iddianamesinde yer verilen, DTP milletvekilleri Tuncel, Özçelik, Ata, Türk, Kurtulan, Binici, Bayındır, Demirtaş ve Tuğluk ile ilgili iddiaların ve açıklamaların aktarıldığı fezlekede, “2820 sayılı Kanun'un 78. ile 96. maddeleri arasında tarif edilen yasakların parti yönetim organlarında yer alan kişiler tarafından yapılması halinde 2820 sayılı Kanun'un 117. maddesi gereğince cezalandırılmaları gerektiği; şüphelilerin eylemlerinin her birinin yasada belirtilen yasaklar kapsamında kaldığı” ifade edildi.
“Şüphelilerin milletvekili olmaları sebebiyle haklarında soruşturma ve kovuşturmanın yapılabilmesinin, Anayasa'nın 83/1. maddesinde düzenlendiği” belirtilen fezlekede, söz konusu milletvekillerinin 2820 sayılı Kanun'un 117. maddesine muhalefet suçundan dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiği kaydedildi.
Fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi.
SİYASİ PARTİLER KANUNU
Siyasi Partiler Kanunu'nun 117. maddesi, “kanunun dördüncü kısmında yazılı yasak fiilleri işleyenler, fiil daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde, altı aydan az olmamak üzere hapis cezası ile cezalandırılırlar” hükmünü içeriyor. Kanunun “Çeşitli yasaklar” başlıklı dördüncü kısmı ise siyasi partilere ilişkin “Tüzük ve programlar ile parti faaliyetlerine ilişkin sınırlamalar”, “Yan kuruluşlar yasağı”, “Parti içi çalışmaların demokrasi esaslarına uygun olma zorunluluğu”, “Üniforma giydirme ve güvenlik kuvvetlerinin görevlerini üstlendirme yasağı”, “Kapatılan siyasi partiler ve mensuplarının durumu” ile “Kullanılamayacak parti adları ve işaretler” düzenlemeleri içeriyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
9, dtpli, fezleke, hakkinda, hakkında, milletvekili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fethullah Gülen hakkında flaş fezleke! Desmont Haber Arşivi 0 24 Aralık 2014 19:46
'7 Bakan Hakkında Fezleke Var' Rhytia Haber Arşivi 0 30 Ocak 2014 21:08