IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Temmuz 2009, 02:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşık Veysel yaşasaydı şimdi ne derdi!




Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Ne diyor Aşık Veysel, (uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece). Ama biz geldik ısrarla diyoruz ki, (uzun duble bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece)'' dedi.
Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Erzincan'dan doğduğu köy olan Sivas'ın Gölova ilçesinin Günalan köyüne geldi.
Yıldırım ve Eroğlu, köyde yapımı tamamlanan köy konağının açılış törenine katıldı. Sağanak yağış nedeniyle törenin konağın içinde yapılması üzerine, Yıldırım ve Eroğlu'nun gelişinde kısa süreli karmaşa yaşandı.
Bakan Yıldırım, ne zaman Eroğlu ile bir programa gitse ''bardaktan boşalır gibi yağmur, bereket yağdığını'' belirterek, burada da aynı şeyin yaşandığını söyledi.
Bir günde 4 ilde programları olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, ''Türkiye nereden nereye geldi. Bir yerden bir yere gitmek neredeyse bir gün sürerken, bugün artık 4 vilayette program yapar hale geldik. İşte gelişen, ulaşan, erişen Türkiye'nin ispatı budur'' diye konuştu.
Türkiye'yi dört bir baştan bölünmüş yollarla donattıklarını ifade eden Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:
''780 bin kilometre karelik vatan toprağının her köşesinde doğudan batıya, kuzeyden güneye 3 bin 500 yerde şantiye var. Şantiyeler çalışıyor, hizmet üretiyor, yol üretiyor, baraj üretiyor. Türkiye'nin kalkınması, insanımızın yüzünün gülmesi için bu ülke sevdalısı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'de hizmet kervanı devam ediyor.''
Türkiye'de kara yollarında adeta bir devrim yaşandığını da belirten Yıldırım, ''Aşık Veysel bu topraklarda doğup büyümüş, dünya gözüyle bu toprakları görememiş, ama gönül gözüyle Türkiye'nin her karış toprağını hissetmiş, düşüncelerini, duygularına, şiirlerine, mısralarına yükletmiş. Ne diyor Aşık Veysel, (uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece.) Ama biz geldik ısrarla diyoruz ki, (uzun duble bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece)'' şeklinde konuştu.
-ÇEVRE VE ORMAN BAKANI EROĞLU-
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da yarınki açılış ve toplu temel atma törenlerine katılmak Sivas'a geldiklerini belirtti.
Sivas'ta bakanlığının yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Eroğlu, kentte ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerini ifade ederek, her Sivaslı için bugün 90'ar adet fidan dikildiğini, 46 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu söyledi.
Sivas Valisi Ali Kolat ise Bakan Yıldırım'dan Divriği ilçesinin yolunun yapımı ve Antalya'ya direkt uçak seferleri için talepte bulundu.
Köy konağının açılışının ardından Yıldırım, köylülerle birlikte halay çekti.
Yıldırım ve Eroğlu, TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 64 konutun anahtar teslim törenine de katıldı.
Bakan Yıldırım, burada 1993 yılında şehit düşen Jandarma Er Yusuf Kolay'ın annesi Raziye Kolay'a Başbakan Erdoğan tarafından imzalanan beratı verdi.
Törenlere, AK Parti Sivas Milletvekilleri Selami Uzun ve Osman Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
asik, aşık, derdi, ne, simdi, veysel, yasasaydi, yaşasaydı, şimdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşık Veysel ve Karısı Pegasus Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 23 Şubat 2015 16:09
Dünya Geniş İdi Şimdi Daraldı - Aşık Veysel Şatıroğlu Sevda Şairler ve Şiirleri 0 11 Eylül 2012 21:22
Yaşasaydı Şöyle Derdi N999 Haber Arşivi 0 03 Mart 2012 17:53