IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2009, 01:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İDO ve İGDAŞ'ın parasının yeri hazır




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İDO ve İGDAŞ'ın özelleştirilmesiyle elde edilecek kaynağın İstanbul'un ulaşımında kullanılacağını ifade ederek, "Hemen elimizden her şeyi çıkartalım, bir an önce satalım kaygısında değiliz" dedi.
Çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Erzincan'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Erzincan'ın Refahiye ilçesi Dumanlı Yaylası'na geldi.
Burada gazetecilerin İDO ve İGDAŞ'ın satışıyla ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 23 tane şirketi olduğunu ve bu şirketlerin özelleştirilmesiyle ilgili yasa gereği zaman içerisinde özelleştirme çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.
Topbaş, "Seçimlerden önde hazırlıklar vardı ve çalışmalar yapılmaktaydı. Türkiye ve yurt dışından değişik çevrelerden de bazı iş adamlarımızın ilgilendiklerini ve talep ettiklerini gördük. Tabii global ekonomik bir kriz var bunu da dikkate alıyoruz. En iyi şekilde değerlendiriyoruz" diye konuştu.
"BİR AN ÖNCE SATALIM KAYGISINDA DEĞİLİZ"
Amaçlarının öncelikle bu şirketlere halkı ortak etmek olduğunun altını çizen Kadir Topbaş, şunları kaydetti:
"Bu değerlendirmeleri yaparken, imkanlara göre blok satışı yaparak bize getirisini de dikkat etmek suretiyle değerlendirme yapmaktayız. İki şirketimizle ilgili meclisimizden bir talepte bulunduk. Bir tanesi İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ). Her iki şirket ile ilgili meclisimiz bize yetki verdi. Her iki türlü özelleştirme olarak, halka arzı olsun veya blok satışı olsun. Blok satışı kademeli olacak, bu yönde çalışmalarımız sürüyor. En doğrusu en rantablı neyse, geleceği
düşünerekten yapmak arzusundayız.

Verilen bu yetkiyi kullanmada piyasa değerlerini de bize katacağı değerleri de her şeyi katarak bu adımları atmak isteriz. Yoksa biz hemen elimizden her şeyi çıkartalım, bir an önce satalım kaygısında değiliz ve bunun da altını özellikle çizmek istiyorum. Değerini bulmasını gerektiğine inanıyoruz. Oradan beklentilerimize cevap vermesini bekleriz. Elde edilen kaynakları ağırlıkla İstanbul ulaşımında kullanacağız. Rakamlar konusunda bir şeyler söylemek kolay ve doğru değil.
Çünkü bizim söylediğimiz her şey ve beklentiler bu şirketlerin değerlerini etkileyebilir. Ancak beklediğimiz değerlerle var zaten o değerleri de bulmadıkça vermeyi de düşünmeyiz. Tabii gönlümden geçen ağırlıkla halka arz edilmesidir."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu toplantının ardından akşam saatlerinde Erzincan'dan ayrıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hazir, hazır, ido, igdasin, parasinin, parasının, ve, İdo, yeri, İgdaŞın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İGDAŞ'tan kritik uyarı Desmont Haber Arşivi 0 29 Aralık 2014 22:29
Kılıçdaroğlu, sucuk parasının peşine düştü Desmont Haber Arşivi 0 21 Kasım 2014 19:15