IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2009, 01:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Miraç Kandili'nde camiler doldu taştı




SULTANAHMET'TE COŞKULU GECE
Miraç Kandili'nde geceyi idrak etmek isteyen yüzlerce müslüman, Sultanahmet Camii'ne akın etti. Camiye gelenler arasında yeni evlenmiş bir çift de vardı.
Miraç Kandili, İstanbul'un hemen hemen bütün camilerinde çoşku içinde kutladı. O çoşkunun yaşandığı yerlerden bir tanesi de Sultanahmet Camii oldu. İstanbul Müftülüğü, Sultanahmet Camii'nde Miraç Kandili dolayısıyla bir program düzenledi. Akşam namazından sonra başlayan programa ilgi büyük oldu.
İstanbul'dan ve yurdun çeşitli yerlerinden gelen yüzlerce insan, kandil çoşkusunu yaşamak için Sultanahmet Camii'nin avlusunu doldurdu. Abdestler alındıktan sonra akşam namazı kılındı. Programa ilginin büyük olması camii hınca hınç doldurdu.
İstanbul Müftülüğü'nde görevli vaaz hocası Mustafa Akgül, gecenin önemi ile ilgili vaaz verdi. Akgül, konuşmasında insanların Miraç gecesini içinden geldiği gibi ibadet ederek geçirilmesi gerektiğini söyledi. Duaların edildiği gecede, ilahiler de okundu. Kandil gecesini idrak etmek için Isparta'dan geldiğini belirten bir vatandaş, bütün İslam aleminin kandilini kutladı. Bazı vatandaşlar ise çocukları ile birlikte camiye geldi. Vatandaşların kandil heyecanı yüzlerine yansıdı.
Öte yandan cami avlusunda gelin ve damat sürprizi yaşandı. Nikah törenin ardından ziyaret amaçlı Sultanahmet Camii'ne geldiklerini söyleyen evli çift, "Nikahımız tesadüfen bugüne denk geldi. Kandil olduğunu bilmiyorduk. Çok güzel oldu. Bugün burada dualar edeceğiz." diye konuştu.
-SELİMİYE CAMİİ'NDE MİRAÇ KANDİLİ
Edirne'de Miraç Kandili nedeniyle çok sayıda Müslüman, Selimiye Camii'nde namaz kılarak dua etti.
Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak üzere Edirne'ye gelen çok sayıda gurbetçi de Miraç Kandili nedeniyle Selimiye Camii'nde saf tuttu. Edirne ve il dışından gelen Müslümanlar, toplu olarak akşam namazı kıldı.
Daha sonra Selimiye Camii'nde görevli imam ve müezzinler mevlit okudu. Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu'nun gecenin önemiyle ilgili yaptığı konuşma ve duadan sonra namaz kılındı.
EYÜP CAMİİ'NDE KANDİL GECESİ
Miraç Kandili dolayısıyla Eyüp Sultan Camii'nde kandil programı düzenlendi.
İlahilerin söylenmesiyle başlayan programda İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Miraç Kandili'nin önemine ilişkin bir konuşma yaptı.
Çağrıcı, İstanbul ve Kudüs'ün peygamberler kenti olduğunu belirterek, ''Atalarımız, İstanbul'u Medine'nin bir mahallesi sayarlardı. Kudüs de dinlerin ortak şehridir. Bu gece Kudüs'e yeniden barışın gelmesi için hep birlikte dua edelim'' diye konuştu.
TRT-1'den canlı yayınlanan kandil programında daha sonra dualar edildi ve Kur'an-ı Kerim okundu.
Öte yandan, Miraç Kandili dolayısıyla İstanbul'daki birçok camide de mevlit okunarak, dualar edildi.
ADANA MERKEZ CAMİİ
İslam aleminde her yıl kutlanan mübarek gecelerden olan Miraç Kandili, Adana Merkez Camii'nde idrak edildi.
Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da Yüce Allah'ın huzuruna vardığı gece olan miraç, Adana Merkez Camii'nde idrak edildi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Sabancı Merkez Camii'nde Miraç Kandili dolayısı ile vaaz verdi.
Miraç Kandilinin önemine değinerek vaazına başlayan Ayvalllı, "Miraç, Peygamberimizin bir gece Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yükseldiği mübarek bir gecedir. Bu gece, Allah'a ulaşmak için insanın kat etmesi gereken yolu görmek isteyenlere de emsal teşkil eden kutlu bir yolculuktur. Bu anlamda Miraç, insanın erdem yolculuğunu, beşerilikten insaniliğe yükselişini ifade etmektedir" dedi. Ayvalı, Miraç Kandili gecesinin ibadetle geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Miraç Kandili'nde Merkez Camii'ne akın eden vatandaşlar, geceyi namaz kılıp, dua etti.

BURSA ULU CAMİİ'DE MİRAÇ GECESİ
Bursa'da, Miraç Kandili nedeniyle vatandaşlar Ulucamii'ye akın etti. Çevre illerden de insanların akın ettiği Ulucamii'de kandil coşkusu dualarla yaşandı.
Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği Ulucamii, en yoğun gecelerinden birini yaşadı. Mirac Kandili nedeniyle tarihi camide Kur'an-ı Kerim ve Mevlit okundu. Okunan dualara küçük yaştaki çocuklar da el açarak eşlik etti.
Vatandaşlar, Miraç Kandili nedeniyle Ulucamii'ye gelmeyi tercih ettiklerini söyledi. Çevre illerden geldiklerini söyleyen kimi vatandaşlar ise, Miraç Kandili'ni hakkıyla eda edebilmenin sancısını yaşadıklarını dile getirdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
camiler, doldu, kandilinde, mirac, tasti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Camiler doldu taştı Desmont Haber Arşivi 0 02 Ocak 2015 23:12
Miraç Kandili Zen Özel Günler 14 26 Mayıs 2014 00:51
Mirac Kandili Neo Özel Günler 15 05 Haziran 2013 23:30
Miraç Kandili Kalemzede İslamiyet 0 09 Temmuz 2011 11:17