IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2009, 01:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AK Parti Manisa İl Başkanı değişti




AK Parti Manisa İl Başkanlığına 322 oyla Abdürrahim Arslan seçildi.
Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye sinema sanatçısı Fatma Belgen, Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, OSB Derneği Başkanı Sait Türek ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Abdulnasır Şimşek de katıldı. Divan başkanlığını AK Parti Kocaeli Milletvekili Fehmi Işık'ın yaptığı kongrede il başkanlığı için genel merkezin adayı Abdurrahim Arslan ile eski İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz yarıştı. Kongre öncesi Hayrullah Solmaz'a aday olduğu için tepki gösteren bazı partililer "Teşkilat nerede
biz oradayız", "Her şey Türkiye için her şey Manisa için", "Arınç nerede biz oradayız" ve "Durmak yok yola devam" gibi sloganlar attı.

AK Parti Manisa İl Başkanı Mustafa Uyumaz, yaptığı konuşmada, "6 ay boyunca partimizi onurla taşıdım. Bana verilen bu görevi hiç düşünmeden kabul ettim. Seçimden 3 gün önce olan bebeklerimin sevincini belediye başkanlığı seçimleri kaybedilince doya doya yaşayamadım. Her kademede görev yapan birisi olarak ortak aklın adayının arkasında olacağımı söyledim. Benden sonra bu kutsal emaneti ortak aklın adayı olan Abdurrahim Arslan arkadaşımız taşıyacaktır. Bende gönül rahatlığıyla görevi ona devredeceğim. Aday
olarak çıkan arkadaşlar önce genel merkezin kararına saygılıyız. Kendi partisine komplo kuranlar bugün il başkanı olarak aday çıkıyor. Ben bu durumu delegelerin yüksek vicdanlarına ve sağduyularına bırakıyorum. Adam gibi duracaksın safını belli edeceksin" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise, "Bugün tarihi bir günü yaşıyoruz. Ortak akılla muasır medeniyetler yolunda yürüyen bu partinin ortak akılla hareket etmesi çok önemlidir. 16 ilçe başkanı ortak imza atarak ortak aklın adayına sahip çıktı. 'Biz beraberlik istiyoruz, huzur istiyoruz, heyecan istiyoruz.' dediler. Genel merkezimiz de teşkilatımızın aldığı karara saygı duydu. Genel merkez asla yanlı taraflı davranmadı. Geleceğimizi planlamak için kongre yapıyoruz"
diye konuştu.

İl başkan adaylarından Hayrullah Solmaz da, "2002'den beri birlikte yürüdük. Dostunuz olarak sesleniyorum. Bir partinin kongresi partinin karar organıdır. Biz yerde değil, hayırda yarışmak için bu yola çıktık. Halil Çınar kadar hiçbiriniz hizmet vermediniz. Ben bu davaya inanan herkese hizmet vaat ediyorum. AK Parti'yi ben 1 milyon 300 bin kişinin kalbine mühür olarak vurmak istiyorum. Bugün benim seçilmemem için uğraşanlar bile 'İyi ki Hayrullah seçildi' diyecekler. Kimseye küskünlüğüm yok, kimseyle
kavgam yok. Kovsalar da ben bu partide kalacağım. İki adayız. Birimiz kara birimiz ak değiliz. Elinizi vicdanınıza koyun" şeklinde konuştu.
Abdürrahim Arslan ise genel merkezin, ortak aklın adayı olduğunu vurgula*****, katılımlarından dolayı tüm delegelere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. 563 delegenin oy kullandığı seçimlerde AK Parti'nin yeni il başkanı 322 oyla Abdürrahim Arslan olurken, Hayrulah Solmaz ise 241 oy aldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ak, baskani, başkanı, değişti, degisti, manisa, parti, İl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AK Parti İl Başkanı Köktaş: Kadınlarımız her zamankinden daha güçlü Ema Haber Arşivi 0 07 Mart 2013 14:49
HAS Parti'den Sonra Onlar da AK Parti Yolunda mı? Rhytia Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2012 16:14
'AK Parti'ye Geçişler HAS Parti İle Sınırlı Kalmayacak' Rhytia Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2012 16:13