IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2009, 01:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zafer Mutlu'yu şok eden yıkım kararı




Gökhan Yılmaz'ın haberi
Eyüp Belediye Meclisi, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vatan gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu'nun kızı adına kurduğu vakfa ait Kemerburgaz'daki 10 yıllık kaçak kolej için uzlaşma teklifini geri çevirdi. Belediye Meclisi okulun tahliye edilerek yıkılmasına karar verdi. Kaçak kolej için tahliye süreci başladı…
210 DÖNÜMÜ İŞGAL ETTİ
1999'da kurulan kolej 10 yıldır kaçak olarak kamu arazisi üzerinde bulunuyor. Arazi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden imar değişikliği talebinde bulunan Mutlu bu yolla 210 dönümlük kamu arazisine sahip olmak istiyordu. Mutlu'nun kardeşi ve Vatan Gazetesi'nin imtiyaz sahibi ve aynı zamanda Zeynep Mutlu Vakfı Başkan Yardımcısı Serdar Mutlu, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinin hemen önce 13 Mart 2009'da Eyüp Belediyesi'nin koleje ait arazi tapusunun iptali ve arsanın vakıf adına tescil edilmesi için Eyüp 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı.
RANTA MAHKEME ENGELİ
Serdar Mutlu, mahkemeye verdiği dilekçede, inşaatı arsanın ileride kendilerine tahsis edileceği düşüncesiyle yaptıklarını ileri sürerken, Eyüp Belediyesi ise talebe itiraz etti. Belediye Maliye Bakanlığı'nın verdiği tahsisin İdare Mahkemesi'nce iptal edildiğini, kararın kesinleştiğini ve arsanın Eyüp 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, 1997'de Eyüp Belediyesi adına tespitine karar verdiğini bildirdi. Eyüp 3. Asliye Hukuk Mahkemesi de 21 Nisan'da Serdar Mutlu'nun talebini reddetti. Kararda, Zeynep Mutlu Vakfı'na 1999'da yapılan tahsisin hukuka uygun olmadığı belirtildi.
TEKLİFTE İŞGALCİ İTİRAFI
Mahkemeden çıkan bu kararın ardından Serdar Mutlu, 30 Haziran'da Eyüp Belediyesi'ni ziyaret ederek bir teklif sundu. Teklifinde, Eyüp Belediyesi'yle 1999'dan beri devam eden uyuşmazlıklar nedeniyle belediyeye ait olduğunu kabul ettikleri arazi üzerinde her hangi bir tasarrufta bulunamadıklerını ileri süren Serdar Mutlu dilekçesinde söz konusu kamu arazisinde işgalci olduklarını itiraf ettikten sonra şu teklifleri sundu:
BELEDİYEYE SATIN ÖNERİSİ
“Birinci çözüm arazideki mülkiyet ihtilafını çözmek için kampus sınırlarının beraberce belirlenmesi ve kurumunuza kullanacağımız alanlar için bedel veya kira ödenmesidir. İkinci çözüm ise kampusumuzun yine karşılıklı belirleyeceğimiz koşullarda 3292 nolu parsele taşınmasıdır.” Arsasının işgal edildiği mahkeme kararlarıyla da tescillenen Eyüp Belediyesi ise, Serdar Mutlu'nun bütün tekliflerini geri çevirerek bir an önce arazisini boşaltmasını istedi.

Kolej için Topbaş'a manşetten saldırdı
Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Koleji, Nami Çağan'ın Maliye Bakanlığı döneminde Hazine'den tahsis edilen 210 dönümlük arazi üzerinde 1999'da inşa edildi. Eyüp Belediyesi'nin, tapulu arazisi üzerine yapılmak istenen kaçak projeye karşı çıkması üzerine Zafer Mutlu, Anasol-M hükümeti ile olan ilişkilerini kullanarak tarla statüsündeki araziyi ANAP'lı Göktürk Belde Belediyesi üzerine geçirdi. Fakat Eyüp Belediyesi arazi için yapılan plan değişikliğini Eyüp 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı dava ile iptal ettirdi. Mutlu, Eyüp Belediyesi'nin, 4 bin 200 metrekare alan üzerindeki binası için yıkım kararı çıkarmasına rağmen işgali sürdürdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Mutlu'nun imar plan değişikliği taleplerini reddetti. Zafer Mutlu'nun yönetimindeki Vatan gazetesinin, değişikliğe karşı çıkan Başkan Kadir Topbaş aleyhine haber yaparak koleji kurtarma çabası da sonuçsuz kaldı. Yeni Şafak 10 Şubat'ta sür manşet haberiyle, Vatan'ın Topbaş'a saldırısının ardında Mutlu'nun rant hesabı olduğunu ortaya çıkardı.
YIKIM PARASINI ÖDEYECEK
Zafer Mutlu'nun, kaçak kolej binasını kendisi yıkması gerekiyor. Eğer yıkamıyorsa Eyüp Belediyesi'ne yasal faiziyle birlikte yıkım ücreti ödeyecek. Mutlu'nun araziyi işgal ettiği süre için kira ödemesi de gerekiyor.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
eden, karari, kararı, mutluyu, sok, yikim, yıkım, zafer, şok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karadayı yeni bölümde şok eden ölüm kararı Seth Yerli Diziler 0 17 Ekim 2014 16:25
Mahsum Korkmaz heykeli için yıkım kararı yaSmin Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2014 20:31
O heykel için yıkım kararı Seth Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2014 16:52
Zafer Havaalanı için 'YPK kararı' tamam Chelt Havacılık Haberleri 0 16 Aralık 2010 12:53