IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2009, 01:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Arınç: Ya sadıkları ya sahtekarları




Bülent Arınç, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda yapılan Manisa İl Kongresi'ne katıldı. Kürsüye çıkışında kendisine tezahüratta bulunan gençlere ''Çok vaktim yok. Çok ayakta duracak halim de yok. Ben konuşmamı bitirinceye kadar sükunetinizi muhafaza edin'' diyen Arınç, şunları söyledi:
''Biliyorsunuz birkaç gündür bir rahatsızlık geçiriyorum. Ankara'da başladı. Biraz dinlenelim diye başka bir yere geldik. Tedavim devam ediyor; serumla ağız yoluyla. İnşallah hayırlı sonuç verecek. Allah bizlere de sizlere de bütün dostlarımızın hastalarına da acil şifalar versin. Aslında kongreye gelemeyecektim. Doktorlar kalabalıkta olmayı, terlemeyi, terleyip de üşütmeyi, yüksek sesle konuşmayı önermiyorlar. Ciğerlerimde bir üşütme geçiriyorum. Zatürre başlangıcı olduğunu söylediler.''
Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Arınç, tüm bunlara rağmen söz konusu kongre olduğu için Manisa'ya gelmeyi çok arzu ettiğini belirtti.
Kongrede iki aday bulunduğunu ve kendisinin burada bir adaya desteğini açıklamayacağını ifade eden Arınç ''Ama siz bunu ferasetiniz ile anlayın. Anlarsanız sonucu göreceğiz. Anlamazsanız sonucunu sonra konuşacağız'' dedi.
Bülent Arınç, kongrenin yaklaşık 4 ay önce yapılan yerel seçimlerle ilişkili olduğunu, partilerinin yerel seçimlerde Manisa merkezde belediye başkanlığını kaybetmiş olmasına rağmen il genel meclisinde aldığı 300 bin oy ve ilçelerde elde ettiği kazanımlarla başarı sağladığını ifade etti.
Manisa belediye başkanlığının yitirilmesinde diğer partilerin AK Partinin kaybetmesi için bir araya gelmesi kadar, kendilerinin parti içinde düştükleri olumsuzlukların da etken olduğunu belirten Arınç ''Onun için ya yola sadıklarla devam edeceğiz, ya sahtekarlarla yollarımızı ayıracağız'' dedi.
Siyasetin bir güven işi olduğunu vurgulayan Arınç, kendi siyaset yaşamından örnekler verdi. Fazilet Partisi'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılıp yeni parti kurulma sürecindeki bazı eski dava arkadaşlarının isimlerini tek tek anan Arınç'ın sesi titredi ve gözyaşlarına hakim olamadı.
-''TÜRKİYE'DE ÇIĞIR AÇIYORUZ''-
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, partililere kendi kişisel hırsları doğrultusunda hareket etmemeleri tavsiyesinde bulunarak, AK Partinin iktidara geldiği günden bu yana Manisa'da çok büyük hizmetler yaptığının unutulmaması gerektiğini söyledi.
Manisa'da bugün hastane, okul, yol, baraj, gölet akla ne tür hizmet geliyorsa her şeyin AK Parti iktidarı döneminde yapıldığını ifade eden Arınç, şunları kaydetti:
''Ama bizim işimiz bu değil. Bu bir hükümetin yapması gereken normal işler. Bunu yapmayan hükümetlere yuh olsun. Bunu yapan hükümetlere de aşk olsun ki görevini yapıyor. Ama biz başka bir şey yapıyoruz. Ona buna taktik vereceğimize, AK Partilinin düşünmesi gereken şudur; 'Ben olmadım filan oldu' diye yeri, toprağı eşeleyenler varsa içinizde, hırsını kendisine yediremeyen varsa şunu düşünsün; Biz Türkiye'de bir çığır açıyoruz.''
Türkiye'nin önünü açtıklarını, karanlıklardan aydınlığa çıkarttıklarını belirten Bülent Arınç, şöyle devam etti:
''Türkiye'yi mafyalardan, çetelerden temizliyoruz. Siz bunların farkında mısınız? Bunlardan memnun musunuz? 'Eğer Türkiye karanlıklardan aydınlığa çıkacaksa helal olsun benim AK Parti'ye verdiğime' diyebiliyor musunuz?
Yoksa 'Teyzemin, baldızımın oğlu, kızı belediyeye işe girememişti' diye 'Yazıklar olsun Bülent Kar'a (Eski Manisa Belediye Başkanı) diye mi düşünüyorsunuz? Türkiye'yi düşünün. Türkiye'de yaptıklarımızı düşünün. 6-7 senedir ayakta kalmaya çalışıyoruz. Mafyayı çökerttik, çeteleri bitirdik, Ergenekon'u tepeledik. AK Parti bunu yapıyor. 4 defa darbe teşebbüsü, 5 defa suikast, 10 defa bilmem ne... Bunlar Türkiye için. Bugün kuyulardan insan kemikleri çıkıyor. JİTEM'in yaptıkları gazetelerde sayfa sayfa yerini alıyor. '4 kişiyi götürdük, infaz ettik. Sonra nüfus kağıdını filana teslim ettik' diye. Affedersiniz 4 tane hayvan itlaf edilmiş gibi Türk vatandaşına, şerefli milletimizin insanlarına yapılan zulümleri bugün okuyabiliyoruz. Her şey açığa çıktı. Her şey ortaya çıktı. Özgürlük nefesi alıyoruz. İnsan hakları ihlalleri son buluyor. Türkiye demokrasi ile buluştu. Bunu AK Parti yaptı.''
Arınç, bunu bugüne kadar hiçbir partinin yapmadığını ifade ederek, ''Bunu ANAP yapmadı, DYP yapmadı, MHP hiç yapmadı. CHP hiç alakası yok. Onlardan çok şükür bu millet bu iktidarla kurtuldu. Bundan sonra da buluşmaya ihtiyacı yok'' dedi.
-''ALLAH BAŞBAKANI MİLLETİMİZE BAĞIŞLASIN''-
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, parti içinde çekişme olmasının sakıncalara yol açacağını belirtip, kongrede bulunanlara ANAP, DYP ve CHP'den örnek göstererek ''Bizim de onlar haline gelmemizi mi istiyorsunuz?'' dedi.
AK Partinin ciddi bir parti olduğunu söyleyen Arınç ''Ciddi bir partiyiz. Cesaretli bir partiyiz. Günün 24 saatini millet için harcıyoruz'' diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun çalışma temposun örnek gösterirken kürsüde duygulu anlar yaşayan Arınç, şunları söyledi:
''İşte Başbakanımız... En büyük örneğimiz odur. Hiçbir kıskançlık içinde değilim. Allah onu milletimize bağışlasın. Günün 24 saatinde dinlenmeden 5 kuruşluk istirahat yapmadan doğudan batıya kuzeyden güneye koşan insanlar. Türkiye'ye büyük itibar kazandırmak için yurt dışında diplomasiymiş, şuymuş, buymuş; 'Hayır, ben mazlumların yanındayım. Ben Türk milletinin evladıyım. Benim milletim yılarca dünyada zulme uğrayan insanların yanında oldu. Ben onların Başbakanıyım. Dolayısıyla zalimin yanında gerçekleri söylemek benim için en büyük şereftir' diyen bir Başbakana sahipsiniz.''
Bülent Arınç, ciddi bir partinin başından sonuna disiplinli olması ve herkesin büyük küçük demeden verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.
Bu sözleri düşünüldüğünde kongrenin en iyi sonuca ulaşacağına inandığını kaydeden Arınç, AK Partinin gelecek seçimlerde de yine tek başına iktidar olacağını ve Manisa'da en az 8 milletvekilliği elde edeceğini savundu.
Arınç, konuşmasının ardından kongreden ayrıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
arinc, arınç, sadiklari, sadıkları, sahtekarlari, sahtekarları, ya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Arınç: Yaptırımımız Yok Elysian Haber Arşivi 0 30 Nisan 2014 08:49